Beştaş pırlanta yüzük, tek başına kullanıldığında hem orta parmak hem de yüzük parmağında rahatlıkla kullanılabilir. Orta parmakta beştaş yüzük kullanımı, kişisel zevk ve tercihlere bağlıdır. Bu parmakta kullanılmak istenen bir yüzüğün, uygun ölçülere sahip olması gerekir.
Genellikle, tektaş yüzüklerin en çok sol elin orta parmağına veya yüzük parmağına takıldığı görülür. Ancak bazı toplumlarda nişan yüzükleri sağ elde takılabilir.
Peygamberimiz (s.a.s) Yüzüğü Hangi Parmağa Takardı? Bütün bu rivayetlere göre orta ve işaret parmağına yüzük takmak tasvip edilmezken serçe parmak veya yüzük parmağına uygun görülmektedir.
Günümüzde evlilik teklifi yapılırken tektaş yüzük verilip sağ el yüzük parmağına takılması, alyansın ise evlilik ile birlikte sağ elin yüzük parmağına takılması artık bir gelenek haline gelmiştir.
Bu kişiler, arkadaş ilişkilerinde ılımlı tavırları ve sıcacık samimi yaklaşımları ile çok iyi birer dostturlar. Ayrıca yüzüklerini orta parmağında kullananların liderlik yeteneği olan ve kendileri ile mutluluk duyan kişiler olduğu da söylenir.
İlgili 20 soru bulundu
Beştaş pırlanta yüzük, tek başına kullanıldığında hem orta parmak hem de yüzük parmağında rahatlıkla kullanılabilir. Orta parmakta beştaş yüzük kullanımı, kişisel zevk ve tercihlere bağlıdır. Bu parmakta kullanılmak istenen bir yüzüğün, uygun ölçülere sahip olması gerekir.
Evlilik yüzükleri, sol elde yüzük parmağına takılır. Nişan döneminde kullanılmaya başlanan evlilik yüzükleri, ilk olarak sağ el yüzük parmakta kullanılır. Farklı gelenek ve kültürlerde değişiklik gösterse de genellikle evlilik akdinin gerçekleşmesi sonrasında yüzük, sağ elden sola geçer.
Özellikle evlilik tekliflerinin vazgeçilmezi olan pırlanta tektaş yüzük tasarımları, günlük kullanıma da oldukça uygundur. Tektaş yüzük modelleri yüzük parmağına takılarak kullanılan bir üründür.
Pırlanta tektaş yüzük kadınların ellerinden çıkarmadığı, sürekli kullandığı bir aksesuardır. Özellikle evlilik teklifi sebebiyle kullanılan tektaş pırlanta yüzükler birçok farklı mücevherler de eş zamanlı olarak kullanılmaktadır. Pırlanta tektaş yüzük ile beştaş yüzük modelleri de aynı anda kullanılabilir.
Evlilik teklifinde verilen tektaş yüzükler sağ elin yüzük parmağına takılır. Tektaş yüzük, evlilik ile beraber sol elin yüzük parmağına geçer.
Eskiler, yüzük parmağından geçen bir damarın direkt kalbe bağlandığına inanıyordu. Bu damarın geçtiği sol parmağa da sonsuzluğun simgesi olarak yüzük takıyorlardı. Şurada Paylaş! Ancak bu eski ve yanlış bir inanış çünkü sol eldeki yüzük parmağında, kalbe giden herhangi bir damar bulunmuyor.
Baget yüzükler ellerin yüzük parmaklarına takılabilir. Evlenmeden önce sağ elin yüzük parmağı tercih edilirken evlendikten sonra sol elin yüzük parmağı tercih edilebilir. Sağ ele baget yüzük takılması nişanlı veya sözlü anlamı taşır. Sol ele takılması ise kişilerin evli olduğu anlamına gelir.
“Nişan yüzüğü hangi parmağa takılır?” sorusunun cevabı, yeni nişanlanacak çiftlerin merak ettiği konular arasında yer alır. Sağ eldeki yüzük parmağı, geleneksel olarak nişan yüzüğünün takıldığı yerdir. Çiftler, nişanlanırken yüzükleri sağ ellerindeki yüzük parmağına takılır.
Evlilik Teklifi Yüzüğü Kaç Karat Olmalı ? Evlenme teklifi için ideal tektaş boyutu 0.20 CT ile 0.60 CT arasındadır. Kadınlar taşlar arasında en çok bu karatları tercih etmektedir. Tamtur ve beştaş yüzüklerde ise karat ağırlığı, yüzükte bulunan tüm pırlantaların toplam karat ağırlığını ifade etmektedir.
Çünkü sol elin yüzük parmağı kalbe giden tek damara sahiptir. Bu sembolizm, uzun yıllardır birçok kültürde yerini korumaktadır. Öte yandan evlilik teklifi, henüz evlilik bağının gerçekleşmediği bir aşamayı temsil ettiği için teklifte sunulan pırlanta tektaş yüzük sağ elin yüzük parmağına takılır.
Sözlü ya da nişanlıyken sağ elde kullanılan tek taş yüzük, evlilik olduktan sonra sol elin yüzük parmağına geçmektedir. Eğer çok pahalı tektaş yüzük tercihi yaptıysanız, tektaşınızı kesinlikle günlük kullanmamalısınız. Onun yerine gündelik yaşamınızda alyansınızı kullanabilirsiniz. Tabiki yine seçim sizin.
Pırlantalı, altın ve gümüş ürünler temizlik ve spor yaparken, yüzme havuzlarında, denize ve duşa girerken mutlaka çıkartınız. Aksi takdirde ürününüz farklı kimyasallara maruz kalacağı için ürünlerinizde matlaşma, kararma, çizik ve parlaklık kayıpları oluşur.
Genellikle elmas mücevherlerin yalnızca özel günlerde kullanılabileceğine dair yaygın bir inanış vardır. Ancak elmaslar farklı tasarımlar ile günlük kullanım için de oldukça uygundur.
FOREVERMARK, DE BEERS'İN PIRLANTA MARKASIDIR...
De Beers, 125 yıllık deneyimiyle dünyanın en büyük pırlanta üreticisi ve birçok madenin sahibidir; kısacası dünyanın pırlanta imparatorudur. De Beers, dünyadaki ilk pırlanta markası Forevermark'ı yarattı. Dünyada Forevermark'tan başka bir pırlanta markası bulunmamaktadır.
Eğer bayanda bir de tektaş yüzük var ise alyans, tektaş yüzüğün üzerine takılmalıdır. Evliliğin sonrasında ise alyans, sol elin yüzük parmağına geçirilmelidir. Bir ömür boyu o parmakta taşınarak evliliği simgeleyen en değerli takıdır.
Özellikle pırlanta yüzükler, evlilik tekliflerinin en anlamlı parçası olarak kabul edilir. Bununla birlikte pırlanta, satın alındığından itibaren fiyatta değer kaybına uğrar. Ayrıca pırlantanın kullanımdan kaynaklı ne kadar yıprandığı da pırlanta satarken değerinin düşmesine sebep olmaktadır.
Elmasın ışıltılı gösterişini ortaya çıkaran en iyi kesim biçimi pırlanta olduğu için zamanla elmastan öne çıkmıştır. Manevi ve maddi olarak pırlanta daha değerli olarak kabul edilir. Kısaca açıklamak gerekirse elmas pırlantanın işlenmemiş ham hali pırlanta ise sadece kesimin ismidir.
Orta parmağa yüzük takmak caiz midir? Selamünaleyküm. Orta parmağa yüzük takmak haram değildir.
Sol ele evlilik yüzüğü takmak, İslam dinine göre uygun değildir. İslam' göre evlilik yüzüğünün sağ elin parmağına takılması gerekir. Ancak bu şart değildir. Dini İslam olan kişiler buna uygun hareket etmeseler bile günah olmaz.
Beştaş Yüzük Hangi Parmağa Takılır? Beştaş yüzük, orta parmağın yanı sıra yüzük parmağında da kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri