Türk Dil Kurumu'na bakıldığında sorun kelimesinin eş anlamlısı olarak 'problem ve sıkıntı' kelimeleri karşımıza çıkmaktadır.
Bunlar arasında sorun, dert, zorluk, cefa, çile ve azap sözcüklerini saymak mümkündür. Sıkıntının eş anlamlısı yalnızca bir tane değildir. Bu kelimenin 6 tane eş anlamlısının olduğunu söyleyebiliriz. Dert, sorun, zorluk, çile, cefa ve azap gibi kelimeler sıkıntı sözcüğü ile eş anlamlıdır.
Soru Kelimesinin Eş Anlamlısı
Soru kelimesinin bilinen ve en sık kullanılan eş anlamlısı 'sual' kelimesidir.
Eşanlamlı, anlamdaş, müteradif veya sinonim; yazılışları farklı olduğu halde anlamları aynı veya çok yakın olan sözcükler.
1- ateş almak , tutuşmak 2- küplere binmek , öfkelenmek.
İlgili 33 soru bulundu
Öfke kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre anlamı şu şekildedir; İncinme karşısında gösterilen saldırganlık hali, kızgınlık, gazap, hiddet, hışım.
Kızmak fiilinden türetilen kızgın sözcüğü, sinirli ve öfkeli kelimeleriyle eş anlamlıdır. Örnek Cümle: Sana kızgın bir anımda sarf ettiğim sözler için çok pişmanım.
Kolay kelimesinin eş anlamlıları basit, hafif, emeksiz, asan, zahmetsiz kelimeleri olarak öne çıkıyor.
Zor kelimesi için Türk Dil Kurumu açısından ele alınan eş anlamlı sözcük 'güçlük' ya da 'sıkıntı' şeklinde geçmektedir. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu kelimeleri aynı anlam üzerinden amaca uygun kullanabilirsiniz.
Yazılışları farklı anlamları aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir.
Sorunun Zıt Anlamlısı Olan Sözcükler
Sorun kelimesi de dilimizde sıklıkla kullanılan bir kelime olduğundan zıt anlamlısı kelimesi merak edilerek araştırılmaktadır. Sorun kelimesinin zıt anlamlısı Çözüm kelimesidir. Bu nedenle Sorun kelimesinin karşıtı olarak Çözüm kelimesinin kullanmak doğru kabul edilir.
Özlem kelimesi için Türk Dil Kurumu açısından eş anlamlı olarak 'hasret' sözcüğü karşımıza çıkıyor.
Herhangi bir kısıtlama olmaksızın serbest, hür anlamlarına gelmektedir. Zıt anlamlısı, tutsak, köle olmakla beraber, eş anlamlısı da, azat, bağımsız ve hürdür.
Bu tanım problemin üç temel özelliğini ortaya koymaktadır. Bunlar (1) Problemin karşılaşan kişi için bir güçlük olduğu, (2) kişinin onu çözmeye ihtiyaç duyduğu ve (3) kişinin bu problemle daha önce karşılaşmamış olduğu, çözümle ilgili bir hazırlığının bulunmadığıdır.
Problem kelimesinin ilk anlamı sorundur. İkinci anlamı ise davranışı normal olmayan ya da özel olarak eğitilmesi gereken kişidir. Matematiksel terim olarak problem kelimesinin son anlamı ise yanıtım bilimsel olarak yöntemlere dayanarak bulunması ve teoremlerden faydalanmaktır.
Bu soruların cevaplarını sizler için derledik. Eş anlamlı kelimeler arasında güç kelimesi de bulunmaktadır. Güç kelimesinin eş anlamlı kelimeleri birden fazladır. Bu kelimeler ağır, bilek, can, çetin, derman, fer, hâl, hız, kudret, kuvvet, mecal, meşkül, sarp, takat, zor, efor kelimeleridir.
Fikir kelimesinin; düşünce, görüş ve kuruntu olmak üzere farklı eş anlamları bulunmaktadır.
engel, güçlük, zorluk.
Çabuk kelimesinin eş anlamlısı 'süratli' ve 'hızlı' olarak karşımıza çıkmaktadır.
Anne kelimesinin eş anlamlısı ana veya validedir.
Türkçede kur kökeninden türemiş olan kural kelimesinin eş anlamlısı, 'kaide' kelimesidir. İkisi birbirinin yerine kullanılabilir.
Müsaade kelimesi, destur ve izin sözcükleriyle aynı anlama sahiptir.
TDK'nın sözlüğüne baktığımızda Harp, Cenk, Cidal, Mücadele, Kavga ve Uğraşma aynı zamanda savaş kelimesi ile de eş değer olduğunu görmekteyiz.
Kocaman kelime anlamı olarak büyük ve çok iri demektir. Kocaman kelimesine yaklaşık 4 adet eş anlamlı kelimeler bulunmaktadır. Kocaman kelimesinin eş anlamlı kelimeleri arasında iri, büyük, hantal ve koca kelimeleri yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri