Telefonunuzu kuru bir kaba koyun, cam ya da plastik olabilir, üzerini pirinçle örtün. Kapağını kapatın ve kuru bir yere koyun, tercih olarak güneş ışığı alan bir yere. 24 saat sonra telefonunuzu çıkarın ve açmayı deneyin. Pirinç önerisi birçok teknoloji blogunda da geçiyor.
Cihazı hemen kapatın ve herhangi bir düğmeye basmayın. Telefonu kağıt havlu veya yumuşak bir bezle kurulayın. Şarj portlarındaki suyu çıkarmak için cihazı yavaşça sallayın, ancak sıvının içeriye daha fazla yayılmasına neden olabileceğinden kuvvetli sallamaktan kaçının. SIM kartı çıkarın.
Telefonunuzu açmaya çalışmayın.
Su ile temas ettikten sonra cihazı açmaya çalışmayın. Su hasarının devam etmesinden sonra telefonunuzu açmak, kısa devreye neden olur ve dahili parçaların korozyonu hızlanır.
1- Bir kap alın ve kabın içini yeteri kadar pirinç ile doldurun. 2- Pirinç ile dolu kabın içine telefonunuzu yerleştirin. 3- Pirinçlerin tamamen telefonunuzdaki suları çektiğinden emin olana kadar telefonunuzu bu kabın içerisinde muhafaza edin. Bu işlem de yaklaşık 1 veya 1 buçuk gün sürebilir.
İlgili 34 soru bulundu
Telefonunuzu kuru bir kaba koyun, cam ya da plastik olabilir, üzerini pirinçle örtün. Kapağını kapatın ve kuru bir yere koyun, tercih olarak güneş ışığı alan bir yere. 24 saat sonra telefonunuzu çıkarın ve açmayı deneyin. Pirinç önerisi birçok teknoloji blogunda da geçiyor.
Suya düşen telefonunuzu hemen kapatın ve mümkünse arka kapağını açıp pili yerinden çıkarın. Aksi halde içerisine kaçan sıvıdan dolayı kısa devre yapabilir. Ayrıca bir süre telefonu şarja takmayın.
Her ne kadar son 2 yılda çıkan üst seviye akıllı telefonlar suya dayanıklı olsa da, akıllı telefon modellerinin geneline baktığımızda hala cihazların suya karşı dayanıksız olduğunu görüyoruz. 12 – 24 ya da 36 ay gibi ciddi taksitlerle alınan bu akıllı telefonları bir şekilde korumak gerekiyor.
Hemen ardından gelen içgüdünüze karşı koyun ve telefonunuzu açmayın. Eğer telefonunuz suyla temas ettiğinde kapandıysa yapacağınız en kötü şey onu yeniden açmak olacaktır. Telefonu açma denemesi kısa devreye sebep olabilir ve telefonunuzun sonsuza kadar bozulmasına sebep olabilir.
Suya Düşen Telefonu Pirince Yatırmak İşe Yarıyor mu? Hayır, suya düşen akıllı telefonu pirince yatırmak herhangi bir fayda sağlamaz. Pirincin neden hiçbir işe yaramayacağını anlamak için suyun neden akıllı telefonunuzu bozduğunu da anlamanız gerekiyor: …
Kurutma makinesini kullanmayın.
Cihazı kuruturken saç kurutma makinesi gibi herhangi bir ısı kaynağı kullanmaktan da kaçının. Bunlar yalnızca telefonunuzu aşırı ısıtırken, suya ve elektrik sorununa ısıyı da ekleyerek bileşenlere zarar verir.
Suya düşen telefonu pirince yatırma çözümünden önce ise telefonunuzun hoparlörüne kaçan suyu dışarı çıkarmak isteyebilirsiniz. Bunun için hazırlanan internet tabanlı uygulama Fix My Speakers, çözüme en yakın servisler arasında yer alıyor.
Çoğu iPhone ve iPod aygıtında dıştan görebileceğiniz Sıvıyla Temas Göstergeleri (LCI) vardır. LCI suyla veya su içeren bir sıvıyla temas ettiğinde etkinleşir. Gösterge normalde beyaz veya gümüş rengindedir, ancak suya veya su içeren sıvıya maruz kaldığında tamamen kırmızı olur.
Telefonu pirinç dolu bir kabın içine daldırın ve bu şekilde en az 48 saat bekleyin. Kurutma işlemi için saç kurutma makinesi, ısıtıcı veya kimyasal herhangi bir ürünün işe yaramayacağını belirtelim. Cep telefonu sıvı teması durumunda en iyi çözüm cihazı pirinç içinde bekletmektir.
Bazı telefonlar 30 dakikaya kadar su altında durabilme özelliğine sahiptir, bu nedenle kısa bir sıvıyla temasta hemen su almazlar. Dolayısıyla arızalanmaları ya da veri kayıpları gibi bir durum söz konusu değildir.
Kişilerinizi SIM karta kaydediyorsanız pilin ardından hemen kartı çıkarın. SIM kartı sudan zarar görmez ancak telefon tekrar takılı olmamasına özen gösterin.
Suya düşen telefonunuzu en az 1 veya 2 gün boyunca pirinç içerisinde bekletmenizde fayda var. Pirinç suyu iyice çektikten sonra telefonunuzu yeniden açabilirsiniz.
Su, telefonun içine saniyeler içinde sızabiliyor, o yüzden kuruduğuna emin olana kadar kesinlikle açmayın. Telefonun içinde kalan su, telefonunuzun kısa devre yapmasına sebep olabilir.
Telefona su dökülmesi ve şarj olmaması durumunda yapılabilecek ilk şey telefonun kurumasına izin vermektir. Bunu yaparken telefon kapalı durumda olmalıdır. Şarj soketine sıvı girmiş olması telefonun normalde olduğu gibi şarj olmasını engelleyecektir. Ancak soketin kuruması bu problemi ortadan kaldırabilir.
Saç kurutma makinesi telefonun mekanik parçalarına zarar verdiği gibi, suyu yok etmiyor ve iç parçalara iyice yayılmasına sebep oluyor. Aynı şekilde bu durumun tersini düşünerek elektirikli süpürge ile suyu çekmenin etkili olduğu kanısı da doğru bildiğimiz yanlışlardan.
Saf su genel olarak elektronik cihazlara hiçbir zarar vermez.
Akıllı telefonlar ortaya çıktığından beri insanlar suya düşen telefonları pirince koyuyorlar. Pirincin telefonun içindeki suyu kuruttuğu düşünülmektedir.
Su ve alkol önemli bir aşındırmaya yol açmazken, tuzlu su ve klor, cihazınıza en zararlı olabilecek sıvılardan. Bu tür sıvılar aşınmayı hızlandırır ve devrenizi kısa bir süre içinde öldürür.
Akıllı telefonları temizlemek için su ve sabun kullanmak en etkili yöntemlerden biri olarak görülüyor. Telefonun ön kısmı, sabunlu suya batırılmış sert olmayan bir kumaşla yavaşça temizlenebilir.
Buğdaydan bulgur elde edilirken, pişirme aşamasında bulgurun yapısındaki nişasta jel kıvamı alırken, kurutma aşamasında sertleşir. Bulgurun nem oranının düşük olması da bu aşamalar sonunda dayanıklı bir yapısının oluşmasını sağlar. Ve böylece bulgur en dayanıklı tam tahıl ürünü olarak mutfağımızda yerini alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri