Profesyonel makyaj, yüzdeki kusurları örterek yüzün güzelliğini ortaya çıkaran “gölgeleme” sanatıdır. Kapatıcı yönü oldukça güçlü, kaliteli ve profesyonel ürünler kullanılır. Günümüzde, özellikle kadınlar arasında tercih edilen profesyonel makyaj her geçen gün kendini yenileyen bir alandır.
Makyöz, makyaj yapan kişilere denir.
Kozmetik ürünler yardımıyla yüz, dudak, göz ve burun şekli dikkate alınarak kusurlu bölümlerinin kapatılıp yüzün güzel bölümlerinin ön plana çıkarıldığı uygulamaya profesyonel makyaj denir.
Profesyonel bir makyöz olmak için üniversitelerde herhangi bir eğitim almak gerekmez. Bu mesleği yapmak isteyen kişiler uluslararası geçerliliğe sahip sertifika alabilecekleri güzellik eğitimleri kurumlarında belli eğitimleri alabilirler. Bu sayede mesleklerinde de gelişim olanakları bulunur.
Makyaj bazı, fondöten, concealer, transparan pudra, kontür malzemeleri, bronzer, highlighter, allık, göz farı, eyeliner, maskara, kaş farı veya kaş kalemi, dudak kalemi ve ruj, corrector paletleri ve makyaj sabitleyici spreyler profesyonel makyaj yaparken sık sık kullanılan makyaj malzemeleridir.
İlgili 35 soru bulundu
Makyaja başlamadan önce mutlaka cildinizi nemlendirmeniz gerekiyor. Bu nemlendirme işlemini yaparken cilt tipine uygun ama ince yapılı olan ve ağırlık yapmayacak bir nemlendiriciyi cildine uygulayarak başlamalısınız. Cildiniz nemlendiriciyi emdikten sonra bir sonraki aşama da makyaj bazını uygulamaktır.
"Porselen makyajda kullanılan makyaj malzemeleri aynıdır. Farklı olarak sadece porselen makyaj pudrası diye bilinen taş pudra kullanılır." Porselen makyajda normal makyajdan farklı olarak kullanılan taş pudra, sulandırılarak yüze adapte edilir, göz farları ise ıslak olarak kullanılır.
Profesyonel makyaj yapmak, ortalama 40 dakika ile 45 dakika arasında sürer. Çünkü bu teknikte kişinin cildini temizleme, makyaj bazını uygulama, makyajını sabitleme gibi uygulamalar yapılır. Bu teknik, kişinin daha iyi bir görünüme kavuşmasını sağladığı için birçok kozmetik ürün kullanılarak yapılır.
Profesyonel Makyaj Eğitimi Ne Kadar Sürer ? Estemol Academy'de sunmakta olduğumuz Profesyonel Makyaj Eğitimi, 1 gün teori 4 gün uygulama olmak üzere 5 günlük bir eğitim programından oluşmaktadır.
eleman.net verilerine göre, Makyöz 2023 yılında ortalama 25.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Makyöz , Ocak 2023 yılında ortalama 19.580 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.144 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Bu makyaj türü diğerlerine oranla daha fazla malzemeyi ve detayı içinde kapsamaktadır. Profesyonel makyaj yaparken fondöten, pudra ve bazı ürünler kullanılarak kişinin yüzü değişik bir görüntü alır. Temiz cilde öncelikle makyaj bazı eşit bir şekilde uygulanır. Bu şekilde yüzdeki gözenekler kapatılır.
Makyaj sırası; ten makyajı günlük göz makyajı ve dudak makyajı şeklinde sıralanabilir. Ten makyajı; fondöten, kapatıcı, bronzer, allık, aydınlatıcı malzemelerin uygulanmasından oluşur.
Kalıcı Makyaj (Micropigmentation) Nedir? Kalıcı makyaj iki farklı gruba ayrılır: Cihaz ile uygulama ve Microblading (manuel) uygulama.
Güzellik ve Kozmetik sektörlerindeki kurumsal firmalarda çalışabilir. Makyaj alanında eğitmenlik yapabilir. Defile, Dergi, Dizi - Film ve Profesyonel Çekimlerde backstage alanında makyaj sanatçısı olarak görev alabilir.
İşte bu sanatın eğitimini alarak yeteneği doğrultusunda kullanarak uygulayan bayanlara “Makyöz”, erkek sanatçıya da “Makyör” denir.
Kalıcı Makyaj Uygulayıcısı (Seviye 3); hijyen kurallarına uyarak, uzun süre ayakta ve kimyasal kokulara maruz kalarak çalışır.
Kalıcı Makyaj Uzmanı nasıl olunur? MEB Onaylı Kalıcı Makyaj Kursuna yapılacak kayıt ardından gerekli meslek programı dahilin de ki eğitimlerin yeterli düzeyde alınmış olması ve eğitim sonu düzenlenen sınav ardından alınacak başarı sertifikası Kalıcı Makyaj Uzmanı olmanızı belgeler.
Makyaj uzmanı, çeşitli kozmetik ürünlerini profesyonel bir şekilde kullanarak kişilerin yüz hatlarında beğendikleri alanları renklendirip belirgin bir şekilde ortaya çıkaran kişilerdir. Daha çok güzellik için yapılan makyajın yanı sıra kostüm için yüze farklı şekiller de çizebilir.
Kalıcı makyaj; yetenek ve beceri gerektiren bir sanat dalıdır. Kalıcı makyaj uzmanı olabilmek için resmi yerlerin verdiği eğitimlere katılmak, işi öğrenmek ve gerekli belgeyi almak gerekmektedir. Özellikle bu işi uzman olarak yapabilmek için verilen resmi belgeye ihtiyaç vardır.
Likit Fondöten
Likit fondötenlerin ömrü genelde 18 aya kadar olabilir. Ancak bu süre elbette fondötenin içeriğine göre değişiklik gösterir. Su bazlı fondöten 1 yıla kadar dayanırken yağ bazlı likit fondötenlerin ömrü 18 ay olabilir.
Kalıcı Makyaj Nedir? Kaş, dudak, kirpik dibine cilt için hazırlanmış özel pigmentlerin ince iğneler ile cildin alt katmanına bırakılmasına kalıcı makyaj denir. Her zaman bakımlı görünmek isteyen zamanı olmayan zaman kısıtlaması olan herkesin ilk başvuru yaptığı işlemleri başında gelmektedir.
Porselen makyaj, yüksek kapatıcılığa sahip ürünlerin kullanılmasıyla gerçekleştirilir. Genellikle yoğun bir şekilde kapatıcı özelliği bulunan likit veya krem fondötenler tercih edilir. Bununla birlikte, porselen makyajda hafif ve ince tabakalar halinde uygulama yapılır, böylece sonuç daha doğal ve pürüzsüz görünür.
Hijyen ve sağlık kurallarına uygun bir şekilde cilt rengini belirleyerek, ışık-gölge oyunlarıyla, tekniğe uygun şekilde gece, düğün, davet, kokteyl gibi özel günler için makyaj uygulamaları yapabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır.
Günlük makyaj, kusursuz bir görünüm elde etmek için kullanılan temel makyaj tekniklerinin bir kombinasyonudur. Günlük makyajın aşamaları; cildin temizlenmesi, hafif bir fondöten veya çok ince bir nemlendirici uygulanması, allık, kontür, göz makyajı, göz kalemi, dudak kalemi ve dudak rengi olarak sıralanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri