Çeşitli kozmetik malzemeleri kullanarak profesyonel olarak makyaj yapan kişilere makyöz denir. Makyaj sanatçısı ya da make-up artisti olarak da bilinir. Erkek makyaj sanatçılarına da makyör denir.
Bir makyaj sanatçısı tuval olarak insan vücudunu kullanarak kozmetik ürünlerini ve hatta prostetikleri (protez parçaları) uygulayan kişidir.
Makyaj uzmanı olabilmek ve bu alanda çalışabilmek için eğitim şartı aranır. Özel ya da devlet tarafından verilen makyaj eğitim sertifikasını alan kişiler makyaj uzmanı unvanına sahip olur. Ayrıca meslek liselerinde kuaförlük ve cilt bakımı bölümlerinden mezun kişiler de bu alanda çalışma fırsatı bulabilir.
İşte bu sanatın eğitimini alarak yeteneği doğrultusunda kullanarak uygulayan bayanlara “Makyöz”, erkek sanatçıya da “Makyör” denir.
İlgili 16 soru bulundu
Makyöz veya makyaj sanatçısı (ingilizce: make-up artist ve fransızca: visage); oyunculara, sunuculara ve diğer konuklara çekimden önce gerekli makyajı yaparak onlara rollerinin gerektirdiği yüz biçimini ve ifadesini veren kişidir.
eleman.net verilerine göre, Makyöz 2023 yılında ortalama 25.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Makyöz , Ocak 2023 yılında ortalama 19.580 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.144 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Kalıcı Makyaj Uzmanlığı ise, cilt ve saç şekilleri oluşturma, kalıcı makyaj noktalama ve çizgi ile cilt düzeltme işlemlerinin yapabilen meslek uzmanıdır.
Makyaj uzmanı, çeşitli kozmetik ürünlerini profesyonel bir şekilde kullanarak kişilerin yüz hatlarında beğendikleri alanları renklendirip belirgin bir şekilde ortaya çıkaran kişilerdir. Daha çok güzellik için yapılan makyajın yanı sıra kostüm için yüze farklı şekiller de çizebilir.
Güzellik ve Kozmetik sektörlerindeki kurumsal firmalarda çalışabilir. Makyaj alanında eğitmenlik yapabilir. Defile, Dergi, Dizi - Film ve Profesyonel Çekimlerde backstage alanında makyaj sanatçısı olarak görev alabilir.
Profesyonel makyaj, yüzdeki kusurları örterek yüzün güzelliğini ortaya çıkaran “gölgeleme” sanatıdır. Kapatıcı yönü oldukça güçlü, kaliteli ve profesyonel ürünler kullanılır. Günümüzde, özellikle kadınlar arasında tercih edilen profesyonel makyaj her geçen gün kendini yenileyen bir alandır.
Kalıcı Makyaj Uzmanı nasıl olunur? MEB Onaylı Kalıcı Makyaj Kursuna yapılacak kayıt ardından gerekli meslek programı dahilin de ki eğitimlerin yeterli düzeyde alınmış olması ve eğitim sonu düzenlenen sınav ardından alınacak başarı sertifikası Kalıcı Makyaj Uzmanı olmanızı belgeler.
Profesyonel Makyaj Eğitimi Ne Kadar Sürer ? Estemol Academy'de sunmakta olduğumuz Profesyonel Makyaj Eğitimi, 1 gün teori 4 gün uygulama olmak üzere 5 günlük bir eğitim programından oluşmaktadır. Kurs süresince verilen detaylı ve uygulamalı dersler sayesinde sektöre dair en iyi eğitime ve referansa sahip olabilirsiniz.
eleman.net verilerine göre, Makyaj Uzmanı 2023 yılında ortalama 18.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Makyaj Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 14.410 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.888 TL maaş alıyordu.
Makyaj bazı, fondöten, concealer, transparan pudra, kontür malzemeleri, bronzer, highlighter, allık, göz farı, eyeliner, maskara, kaş farı veya kaş kalemi, dudak kalemi ve ruj, corrector paletleri ve makyaj sabitleyici spreyler profesyonel makyaj yaparken sık sık kullanılan makyaj malzemeleridir.
Profesyonel makyaj yapmak, ortalama 40 dakika ile 45 dakika arasında sürer. Çünkü bu teknikte kişinin cildini temizleme, makyaj bazını uygulama, makyajını sabitleme gibi uygulamalar yapılır. Bu teknik, kişinin daha iyi bir görünüme kavuşmasını sağladığı için birçok kozmetik ürün kullanılarak yapılır.
Dermokozmetik uzmanı, kozmetik ve cilt bakım ürünleri dahil olmak üzere çeşitli güzellik ürünlerini tanıtmak, uygulamak ve satmakla sorumludur. Müşterinin cilt tipi ve ihtiyaçlarına yönelik ürün tavsiyelerinde bulunur.
Kalıcı makyaj; yetenek ve beceri gerektiren bir sanat dalıdır. Kalıcı makyaj uzmanı olabilmek için resmi yerlerin verdiği eğitimlere katılmak, işi öğrenmek ve gerekli belgeyi almak gerekmektedir. Özellikle bu işi uzman olarak yapabilmek için verilen resmi belgeye ihtiyaç vardır.
2 yıllık Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü mezunları güzellik sektöründe istihdam edilir. Saç bakımı ve saç şekillendirme, kozmetik ve makyaj, cilt bakımı ve onarımı, manikür - pedikür, kalıcı ve gündelik epilasyon gibi süreçlerde görev alırlar.
Kalıcı Makyaj Uygulayıcısı (Seviye 3); hijyen kurallarına uyarak, uzun süre ayakta ve kimyasal kokulara maruz kalarak çalışır.
Vücudu ve cildi analiz ederek gereksinimi olan bakımı uygulama bilgi ve becerisine sahip kişilere cilt bakım uzmanı denir.
Kalıcı Makyaj Eğitimi; kaş anatomisi, kaş şekillendirme, şablonla kişinin yüzüne en uygun kaş şekilleri oluşturma, göz ve dudak şekilleri, micro pigment boyalarının içerik ve kullanım metotları, uygulamada kullanılan cihaz bilgisi gibi tüm eğitim ve uygulamaları kapsar.
eleman.net verilerine göre, Güzellik Uzmanı 2023 yılında ortalama 17.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Güzellik Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 13.420 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.272 TL maaş alıyordu.
Protez Tırnak Uzmanı maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 23 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Protez Tırnak Uzmanı maaşları 12740 TL'dir. En düşük Protez Tırnak Uzmanı maaşı 11400 TL iken, en yüksek Protez Tırnak Uzmanı maaşı 16000 TL'dir.
eleman.net verilerine göre, Estetisyen 2023 yılında ortalama 17.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Estetisyen , Ocak 2023 yılında ortalama 13.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.316 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri