Başlat'ı ve ardından Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamalar & özellikleri'ni seçin. Kaldırmak istediğiniz uygulamayı ve ardından Kaldır'ı seçin.
Anahtarı sildikten sonra Başlat'a tıklayın, Ayarlar'ın üzerine gelin ve Denetim Masası'na tıklayın. Denetim Masası'nda Program Ekle/Kaldır'a çift tıklayın. Program Ekle/Kaldır'da, kayıt defteri anahtarını sildiğiniz programın listede olmadığını doğrulayın.
Bir uygulama veya programın Windows 10'da yüklü olup olmadığı nasıl kontrol edilir. Önce Başlat > Ayarlar > Uygulamalar'ı seçin. Uygulamalar Başlangıç menüsünde de bulunabilir.
Windows arama kutusuna① [Bu Bilgisayarı Sıfırla] yazın ve ardından [Aç]② seçeneğine tıklayın. Bu bilgisayarı sıfırla alanında [Bilgisayarı Sıfırla]③ ögesine tıklayın. [Her şeyi sil]④ ögesini seçin. Yerel yeniden yükleme]⑤ ögesini seçin.
İlgili 44 soru bulundu
En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
Başlat menüsünde Ayarlar > Uygulamalar'ı seçin. Listeden uygulamayı bulun, seçin ve kaldır'a tıklayın.
Uzun süredir görmediğiniz bir uygulamayı ya da programı mı arıyorsunuz? Gerekenleri bulmanın çeşitli yolları vardır. Başlat 'ı seçin, Tüm uygulamalaröğesini seçin ve ardından sol tarafta alfabetik liste boyunca kaydırın.
Zaten Office'iniz varsa görev çubuğundaki arama kutusuna uygulama adını yazarak Windows 10'da Office uygulamalarınızı bulabilirsiniz. Örneğin, görev çubuğundaki arama kutusuna word yazın ve sonuç listesinden uygulamayı seçin.
Klavyenizde Windows logo tuşuna basın, ardından Ayarlar > Sistem > Depolama'yı seçin. Sabit sürücü bilgilerinizin altında Geçici dosyalar'ı seçin. Windows'un önceki sürümü onay kutusunu ve ardından Dosyaları kaldır'ı seçin.
Kullanılmayan uygulamalar'a gidin. Kullanılmayan uygulamalar'a gidin. Ardından, Kullanılmayan uygulama etkinliğini duraklat ayarını kapatın.
Kaldırmak istediğiniz uygulamayı veya programı bulun. Bu uygulamaya/programa sağ tıklayın ve Kaldır öğesini seçin (kaldır öğesini görmüyorsanız bu uygulama varsayılan uygulama olabilir).
Görev çubuğundaki Başlangıç menüsünün yanındaki arama kutusuna denetim masası yazın. Sonuç listesinden Denetim Masası'ı seçin.
Bu programı durdurmak için Ctrl + Shift + Esc kısayol tuşuna bir kere basılır. Karşımıza Görev Yöneticisi ekranı açılır. Eğer bir program kilitlenmişse, program adının karşısında Yanıt Vermiyor ifadesi görülür.Yanıt vermeyen bu programın adına pencereden tıklanır ve seçilir.
Yakın zamanda bir Windows güncelleştirmesi yüklediyseniz ve sorun yaşıyorsanız, sorunu çözmek için güncelleştirmeyi şu şekilde kaldırabilirsiniz: Başlat > Ayarlar > Windows Update > Güncelleştirme geçmişi > Güncelleştirmeleri kaldır seçeneğini belirleyin.
Format atarsanız silinir ama Windows 10'da olduğu gibi bir yükseltme durumu gelirse silinmez.
İşlemcinin kendisini temizlemek için, özel bir temizleyici sprey kullanabilirsiniz. Ancak, bu spreyi dikkatli bir şekilde kullanmalı ve işlemcinin üzerinde kalıntı bırakmamalısınız. Son olarak, fanı yerine takın ve bilgisayarınızı tekrar çalıştırın.
İdeal olarak, mikrofiber bez gibi yumuşak bir bez kullanılmalıdır. Ayrıca, özel olarak ekran temizliği için üretilen temizlik solüsyonları da tercih edilebilir. Fakat bu solüsyonlar yerine ev yapımı karışımlar da kullanılabilir. Bunun için, su ve sirke veya su ve etil alkol karıştırılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri