“Soru, araştırma, hipotez, deney, sonuç ve değerlendirme” basamaklarından oluşur.
Proje döngüsünde beş ana aşama bulunmaktadır. Bunlar; projenin tanımlanması, proje formülasyonu, finansman sağlanması, projenin yürütülmesi ve değerlendirmedir. Proje fikrinin ortaya çıkmasından sonra, projenin amacı, hedefleri, çıktıları ve uygulama adımlarının tanımlanmasıdır.
Projeler, öğrencileri araştırmaya yöneltmek, çevrelerinde meydana gelen problemlere karşı duyarlılıklarını artırmak, araştırma bilinci kazandırmak, teşvik etmek ve bu konularda kabiliyetli olan öğrencileri tespit etmek amacıyla yapılan bilimsel çalışmalardır.
İlgili 38 soru bulundu
Bu tanımlamaların ışığında projenin temel özellikleri; geçicilik, özgün ürün, hizmet ya da sonuçlar ve programlı-özenli ilerleme olmaktadır. Proje Yönetim Enstitüsü ( PMI, 2003) bu özellikleri aşağıdaki gibi açıklamıştır.
Her proje süreci, şunları içeren beş temel adımdan oluşur: başlatma, planlama, izleme - kontrol ve sonlandırma.
Kesin Proje: Avan proje üzerindeki inceleme ve kararlara göre düzenlenen projedir. Bu projenin ölçeği genellikle 1:100 olup bu ölçek çok büyük veya çok küçük yapılarda değiştirilebilir.
Proje amacı, projenin uygulanması ile sağlanacak ve projeden daha uzun ömürlü olması beklenen hedeftir. Amaç, temel problemi tamamen çözmek ve hedef gruplar için sürdürülebilir faydalar sağlamaktır.
Proje yönetimi, Proje döngüsünün veya beş temel proje aşamasının anlaşılmasını sağlar: Başlatma, Planlama, Yürütme, İzleme ve Kontrol, Kapanış.
Proje türleri
Bilimsel Projeler • Araştırma Projeleri • Mesleki Eğitim Projeleri • Mimarlık/Mühendislik Projeleri • Koruma ve Restorasyon Projeleri • Sosyal Projeler • Ulusal/Uluslararası projeler • Destekleme/Geliştirme Projeleri • Kültür/Sanat/Spor Projeleri • Öğrenci Projeleri…
Aşamalı olgunlaşma, daha ayrıntılı ve özellikli bilgiler ve daha geçerli tahminler elde edildikçe planın sürekli olarak iyileştirilmesi ve ayrıntılandırılması sürecidir. Bu süreç, bir proje yönetim ekibinin, proje ilerledikçe artan bir ayrıntı düzeyine ulaşmasını mümkün kılar.
Vaziyet planı; bir projede yer alan inşaat alanı içerisindeki bütün varlıkların gösterildiği haritadır. Ölçeklenerek hazırlanan bu haritada; bina yerleri, caddeler, sokaklar, yönler, ağaçlar, yol durumu, eğim, su ve elektrik hattı gibi mimari projede inşa edilecek yapıların ve altyapının detayları yer alır.
Proje yönetim süreçleri, karmaşık işlerin planlanması, yönetilmesi ve sonuçlandırılması için kullanılan bir disiplindir. Projelerin başarılı bir şekilde tamamlanması için, belirli süreçlerin izlenmesi gerekmektedir.
f) Her kat planında kesit geçirilen yerlerden kesit çizgisi ve bakış yönü gösterilir. g) Dilatasyonlar her katta gösterilir. h) Her mahallin içine mahal no'su mahal ismi ve net m² alanı yazılır.
Hedefler, bütçe, iş gücü ve süre bakımından sorun yaşanmaması için, çok iyi bir planlama yapılması ve proje döngüsüne uygun hareket edilmelidir. Projelerin en çok dikkate çeken kısmı en son aşamada ortaya çıkan sonuç, elde edilen ürün ya da başarıdır.
PROJE…. hedeflere sahip, planlanan uygulama adımlarıyla çeşitli ürünlerin elde edildiği, ayni ve nakdi kaynaklarla yürütülen bir çalışmadır. ulaşmak üzere kaynakların nasıl ve ne şekilde kullanılacağını gösteren bir çalışmadır.
Sayfa ve Baskı Düzeni
Makale, ödev, proje ve rapor yazımlarında standart A4 (210 x 297 mm) kullanılmalıdır. Metin, şekil ve tablolar kağıt kullanım alanı içerisinde üst ve alt kenarlardan 2,54 cm; sağ ve sol kenarlardan 3,17 cm boşluk olacak şekilde yerleştirilmelidir.
Proje, bir soruna çözüm bulma, elde bulunan bir imkanı değerlendirme ya da bir eksiği gidermeye yönelik ve sınırlı bir süre ve sınırlı kaynaklar dahilinde gerçekleştirilen işlerin ya da çalışmaların tamamıdır. Proje Nedir? Proje, daha önce benzeri yapılmamış bir ürün, hizmet, sonuç ya da servis ortaya çıkarabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri