Salatalıkları tamamıyla soyuyoruz. Sonra küçük küçük doğruyoruz ve hepsini bir buzdolabı poşetine koyuyoruz. Ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya yerleştiriyoruz. Kışın kullanacağımız zaman önceden çıkarıp eridikten sonra, yoğurda katıp her zaman yaptığımız şekilde cacığımızı yapıyoruz.
KIŞIN CACIK İÇİN BUZLUKTA SALATALIK SAKLAMAK
Sizde yapmak isterseniz salatalıkları rendeleyip buz kalıbına doldurun ve buzlukta dondurun. Sonra buzdolabında buz haline gelmesini bekleyin. Buzluktan çıkarıp, poşete koyun ve dolaba atın.
Salatalıkları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Doğradığımız salatalıkları buz dolabı poşetine koyup derin dondurucuya kaldıyoruz.
Salatalıkları temize yıkayıp rendeleyin, iyice suyunu sıkarak buzdolabı poşetlerine yemeklik koyun. Kışın buzluyken yoğurda atın cacık hazır. 😄 Sıktığınız suyu buz kalıplarına koyup cildinize sürebilirsiniz. AFİYET OLSUN.
Salatalık buzdolabında dış yüzeyi kuru kalacak bir şekilde saklanmalıdır. 5 gün içerisinde tüketemeyeceğinizi düşündüğünüz salatalıkları, kağıt havlu ile sarıp kilitlenebilir buzdolabı poşetlerinde havasını alarak saklayabilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Sıcakta muhafaza ettiğiniz sebze ve meyveler aromasını ve tazeliğini kaybedecektir. Son olarak sebzeleri ve meyveleri yıkayıp saklamak çok büyük bir hata. Uzmanlar bu ürünleri yiyeceğiniz zamana kadar yıkamamanız gerektiğini vurguluyor. Çünkü nem bakteri üremesini hızlandırıyor.
Dondurucuya Kışlık Salatalık (Cacık İçin) Tarifi Nasıl Yapılır? Salatalıkları tamamıyla soyuyoruz. Sonra küçük küçük doğruyoruz ve hepsini bir buzdolabı poşetine koyuyoruz. Ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya yerleştiriyoruz.
"hıyarlar minik küpler halinde doğranmalı ve yoğurt kıvamlı olmalıdır" satırını içeren detay gurme listesi. hıyarların kabuğunu soyarsanız yumuşak olurlar ama yerken kırt kırt etmeleri için kabuklu olarak koymalısınız. hıyarı rendelerseniz cacık biraz sulanabilir (koyu kıvamı sevenler için detay, ötekiler kafalarına ...
Taze fasulyeden, karnıyarığa, tereyağlı pilavdan, ızgara köfteye kadar her türlü yemekle uyumlu olan cacık aslında su eklenmeden hazırlanır. Hafif yoğun kıvamıyla şahane bir. Salatalığın öz suyu ve yoğurt ile sulanan cacığa dilerseniz seyretmek için birkaç parça buz ekleyebilirsiniz.
Poşete koymak yerine yeşillik saklama için çeşitli özel kapları veya kavanozları da kullanabilirsin. Yeşillikleri buzdolabında veya derin dondurucuda bu şekilde daha uzun süre muhafaza edilebilirsin.
Kestiğiniz domatesleri avucunuzda hafif sıkarak, çekirdeklerinin çıkmasını sağlayın. Daha sonra domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yapacağınız yemeklerde kullanacağınız kadar domatesi ayrı ayrı poşetlere koyun. Poşetin havasını alıp, dibinden düğüm atın.
Dilimlenmiş salatalıkları saklamak için de; salatalık dilimlerini hava geçirmez bir kaba koyun ve üzerine kağıt havlu yerleştirin. Sonra kapağı kapatın. Salatalıkları buzdolabında sakladığınız, sıcaklık çok düşükte, soğuk salatalıklara zarar verebilir.
Havuçları şoklama yöntemiyle buzlukta 12 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Kızartılmış gıdalar
Dondurulmadan önce gevrek olan gıdalar, çözülmesi sonucu hamur gibi bir hale gelir. Ancak burada istisnai bir durum var; ev yapımı kızarmış patatesleri kızarttıktan sonra dondurucuya koyabilirsiniz. Ve çözülme olmadan da hemen kızartmalısınız.
Lokanta Usulu Cacık Tarifi Nasıl Yapılır? Salatalıkları rendeleyelim, yoğurt, tuz ve naneyi ekleyip karıştıralım. Yarım bardaktan fazla su ekleyelim. Afiyet olsun.
Ayrandan biraz daha koyu ve pürüzsüz bir kıvamda olmalı. Ardından hemen dövülmüş sarımsak eklenir. En son sirke ve tuz eklenerek cacık iyice karıştırılır. Üzerinde sıvı yağ gezdirilerek bolca nane serpilir ve servis yapılır.
Havasını aldığınız buzdolabı poşetinin ağzını güzelce bağlayın ve buzluğa koyun. Bu şekilde meyveleri 8-12 ay kadar tazeliğini koruyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman buzluktan çıkartıp, reçel, marmelat ya da soslarında kullanabilirsiniz.
Çiğ Sebze Buzluğa Konur mu? Sebzeler buzlukta dondurmak için direkt pişirilip, haşlanıp ya da şok bir şekilde dondurma işlemi gerçekleşir. Aşırı olgunlaşmış, hamlaşmış sebzeler derin dondurucu için uygun olmaz.
Kepek katmanındaki yağdan dolayı, bu tür pirincin yaklaşık altı aylık raf ömrü vardır. Daha uzun raf ömrü için buzdolabı veya dondurucuda saklanması tavsiye edilmektedir.
Uzun süre elektrik kesintisi olmaz veya buzluğunuz bozulmazsa, patlıcanları 1 yıla kadar buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Buzlukta ne kadar süredir durduklarını anlamak için, üzerine mutlaka tarih etiketi yapıştırın. Buzluktan bir kez çıkartıp çözündürdüğünüz patlıcanları, tekrar buzluğa atmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri