Haftanın belirli günlerinde protein tozu kullanıp ağırlık çalışanların, protein tozunu bıraktıktan sonra cildinde sarkma meydana geldiği bilinmektedir. Protein tozu kullanıldığı süreçte kas ve deriyi toplayan bir güce sahiptir. Vücut bu besine alıştığı için kullanıma ara verdiğinizde deride sarkma yaşanabilir.
1. Protein tozu kas yapmaz bu nedenle adelelere etkisi de olmaz. 2. Protein tozu takviyedir yani sen eti bırakınca kaslarda sarkma mı oluyor aynı şey bunu bırakıp doğal yolla protein alabilirsin.
Sporu bıraktığımızda kas fiberleri azalacağından vücuttaki yağ oranında artış meydana gelir. Bu yağlar zamanla sarkmalara neden olabilir. Kas sarkacak bir yapıda değildir. Kaslar sadece büyür ve küçülürler.
Etkileyici kaslara ulaşmayı hızlandırmak için illa protein tozu kullanmak gerekmiyor. Nokta atışı bir beslenme düzeniyle de “ben buradayım” diyen kaslara sahip olabilirsiniz. Süt ve süt ürünleri, tüm et türleri başta olmak üzere protein açısından zengin gıdalara yönelmelisiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Protein. Kas dokusunun yapı taşıdır. Yağsız kas kütlesi kazanmak isteyenler için, günlük vücut ağırlığının kilogram başına 2,0 gramlık bir protein alımı gerekmektedir. Kasların gelişmesi ve toparlanması açısından, hemen antrenman sonrasında doğru besinleri almak özellikle önemlidir.
Protein tozu bilinenin aksine hormonlar gibi kaslarınızı şişirmez ve vücudunuz da sarkma yapmaz. Asıl sarkmaya neden olan kas üzerindeki yağ yüzdesinin artmasıdır.
Spor yapan kişilerin kas ve kemik gelişimini destekleyen bu ürün, dünya genelinde yaygın şekilde kullanılmaktadır. Vücut geliştirme sporu için önerilen protein tozu ve protein tozundan hazırlanan ürünler, kas oluşumunu hızlandırıcı etkiye sahiptir.
Düzenli olarak spor yapan ve kaslarını çalıştıran kişilerde kas kaybını azaltmak ve kaybedilen kasların geri kazanılmasını sağlamak mümkün. Tüm kasları çalıştıracak egzersizlere yönelmek bu noktada yapılabilecek iyi tercihlerden birisi. Çok fazla egzersiz yaparsanız kas yıkımına neden olabilirsiniz.
Genellikle, 3 ayda vücutta ciddi bir gelişme olabilir, ancak bu, özellikle de kas hacmi ve güç açısından olabilir. Ayrıca, 3 ayda vücutta görülebilecek diğer değişiklikler arasında kilo kaybı veya kazanımı, vücut yağ oranında bir değişiklik ve fitness seviyesinde bir artış yer alabilir.
Miktar olarak protein tozunu günlük ihtiyacınızı tamamlamak için gereken ne kadarsa, o kadar alabilirsiniz. Fazla protein almanın da bir zararı yoktur. Spor yapılan günlerde protein ihtiyacı diğer günlerden farklı olmayacaktır, çünkü spor yapmadığınız gün de kaslarınız yenilenmektedir.
Çok aşırı protein tozu tüketiminin, böbreklerde hasara neden olduğu bilinmektedir. Bilinçsizce ve aşırı miktarda kullanılan protein tozu vücuda kesinlikle zarar vermektedir. Aşırı miktarda kullanıldığında bağırsaklar tarafından yeteri miktarda emilemeyeceği için ishale de neden olabilmektedir.
Protein tozunun uzman önerisi olmaksızın kullanımı, vücudun ihtiyacının çok üzerinde, kimyasal işlem görmüş proteinin alınmasını ya da vücuda uzun vadede büyük zarar veren yapıların alınmasına neden olur. Bu yüzden insan sağlığına yapması beklenen olumlu etkiden çok zarar getirebilir.
Vücudu sıkılaştırmak için yapılan egzersizlerin yanı sıra, düzenli ve sağlıklı beslenmek de önemlidir. Yeterli miktarda protein, lif, vitamin ve mineral içeren bir diyet, vücudu sıkılaştırmaya yardımcı olabilir.
Whey Protein Tozu Kullanımında Yaş Sınırı Var mı? Whey proteini tüketiminde araştırmalarla belirlenmiş herhangi bir yaş sınırı yoktur. Ortalama 16 – 18 yaş aralığındaki gençler; antrenman yoğunluğu ile birlikte artan protein ihtiyacını peynir altı suyu (whey) protein tozu ile desteklemeyi tercih edebilirler.
Tabi şunu da unutmamak gerekir; kas kaybı hayatın bir parçasıdır. Harvard Üniversitesi Sağlık Yayınları'nda açıklanan bir araştırmaya göre 30 yaşını geçtikten sonra her 10 senede kas hacminiz %3-5 oranında azalır. Bu da yaşam boyunca kazandığınız kasların %30'unu kaybedeceksiniz demek oluyor.
Aşağıdaki görselde belirli kasların istemli aktivasyon seviyelerini görebilirsiniz. KASLAR NE KADAR SÜREDE TOPARLANIR? Birçok araştırma bir kasın toparlanma süresinin ortalama 48 ila 72 saat arasında olduğunu göstermektedir.
Kilo Verirken Kas Kaybı Belirtileri
Halsizlik, enerji düşüklüğü, sürekli uyku hali veya sabahları yorgun uyanma. Çabuk yorulma veya güçsüzlük. Ruh halinde olumsuz yönde değişimler. Denge sorunları yaşamak.
Kas kaybı yaşamamak için antrenman sonrasında mutlaka dinlenilmelidir; bu sayede kas yıkımı gerçekleşmeyecektir. Günlük tüketilmesi gereken su miktarı mutlaka tüketilmelidir. Mümkün olduğunca stresten uzak durulmalıdır. Stres yağ depolanmasına ve kas kaybına neden olmaktadır.
Yani karın kası için protein tozu kullanmak da önemli bir ayrıntıdır. Tükettiğiniz her takviye gıdaların yanında kas gelişiminizin ve hacminizin artma oranını hızlandırmaya yardımcı olur.
Kazein Proteini
Sütte bulunan proteinin %20'sini whey proteini oluştururken, %80'ini kazein protein oluşturur. Bu proteinin en büyük özelliği, çok yavaş sindirilmesidir. Kazein proteini suda çözünmez ve midede uzun süre kalır. Tamamen sindirilmesi 5 ila 8 saat sürer.
Kısacası, protein tozunun cinselliğe olumsuz bir etkisi gözlemlenmemiştir.
Yalnız; protein tozu ve Aminoasit kullanımında kasta sarkma olur.Buda bir gerçek.Bunlardan uzak durmak gerekir.. vücut geliştirme kurallarından birisi de ; DOĞAL BESLENMEDİR. Protein ve aminoasitler kasların gelişmesi için kaçınılmazdır. Zaten proteinlerin yapı taşı aminoasittir.Proteinsiz kas gelişmez.
The Independent'a konuşan Jacobchick konuyla ilgili şunları aktardı: “Ortalama bir erkek ayda yaklaşık 0,5 kg ila 1 kg kas yapabilirken, bu rakam kadında 0,5 kg kadar. Bir aylık süreçte yapılabilecek maksimum kas oranı sadece kadın ve erkek arasında değil, her bireyde farklılık gösteriyor.”
Fazla protein tüketimi idrarla kalsiyum atımını da artırarak böbreklerde taş oluşum riskini artırabilir. Böbrek ve karaciğere fazla yük bindirir ve eklemlerde gut hastalığına neden olabilir. Kas gelişimi ve gücü için aşırı protein tüketimi sağlık açısından kesinlikle önerilmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri