PRP Yüz Gençleştirmenin Faydaları Cildi yeniler. Sivilce izlerini giderir. Güneş hasarını azaltır. Gözenekleri azaltır ve sıkılaştırır.
PRP bu büyüme faktörlerinin konsantre olarak yüze uygulanarak yaşlanmaya, güneşe veya sigaraya bağlı olarak gelişen cilt hasarını yoğun bakıma alır. Ciltte kan damarlarını arttırır, artan kollajen ve elastin lifler ile parlaklık ve canlılık kazandırır, cildi sıkılaştırır.
Seans sayısı ve aralığı cildin durumuna, hastanın yaşına ve uygulama amacına göre değişebilir. Ortalama 4-6 seans sonrası her 6-12 ayda bir uygulama yapılması sonuçların korunmasına olanak verir. Seans sayısı arttıkça etkisi kalıcı olur. Tedavi bittikten sonra cilt yenileme etkisi devam eder.
Keza cilt kırışıklıklarını giderme ve kozmetik amaçlarla cilde yapılan PRP enjeksiyonlarının da işe yarayabileceğini söylemek en azından şimdilik mümkün değil. Bu son iki uygulamanın (yani saçlı deri ve cilde PRP enjeksiyonlarının) işe yaradığını gösteren ciddi bir kanıt da maalesef yok.
İlk seanstan hemen sonra etkiler fark edilmeye başlanır. 3-4 seanstan oluşan bir kür sonrasında etkiler kalıcı şekilde görünmeye başlar. 3 kür yapılması öngörülen PRP uygulamasının etkilerini korumak için yılda bir veya iki defa tekrarlanması tavsiye edilir.
İlgili 41 soru bulundu
Fakat PRP uygulaması kalıcı bir uygulama değildir. Kalıcılık süresi kişinin cilt özelliklerine göre değişmekle beraber 3 – 6 aydır diyebiliriz. PRP, zararsız bir uygulama olduğu için hasta arzu ettiği sürece yenilenebilir.
Akut kas yaralanmalarında sıklıkla 1-2 seans yeterli olur. Yaş ihtiyaç duyulan seans miktarını belirleyen önemli bir faktördür. Çünkü yaşlandıkça vücuttaki kök hücre sayısı azalacağı için tedavi için daha fazla seansa ihtiyaç duyulabilir. PRP seansları genellikle 2 hafta aralıklarla uygulanır.
Enjeksiyondan sonraki 7 gün boyunca kan sulandırıcı ilaçlar kullanmamaya özen gösterilmelidir. Yine uygulamayı izleyen 2 gün boyunca sauna ve buhar odası gibi aşırı sıcak ortamlarda bulunulmamalıdır. Hasta mümkünse 24-48 saat süreyle istirahat etmelidir.
PRP sonrasında ciltte ortaya çıkan parlak ve sağlıklı cilt görünümü bir süre sonra hafifleyebilir. Bu nedenle ek cilt gençleştirici uygulamalar ile takviye yapılmalıdır. 3 veya 4 kürlük PRP uygulamasından sonra kürleri her 10-12 ayda bir tekrar etmek gençleşme etkisini neredeyse kalıcı hale getirir.
PRP uygulamasının diğer faydaları ise şunlardır: Derinin yıllar boyunca güneş ışınlarına maruz kalması neticesinde oluşan hasarların düzelmesi, çöküntülerin iyileşmesi, yüz esnekliğinin ve canlılığının yüze tekrar kazandırılması. İyileşme süreci uzun süren yaraların, çatlakların kontrol altına alınması.
Kişi P-R-P ile yaşlılık ya da çevresel, fiziksel etkilerle ortaya çıkan lekeleri hedef alarak cilt altına verilen serumla lekenin önce rengini açar daha sonra da diğer seanslarla yok edilmesine imkan tanır. Lekelerden kurtulmak hem pratik hem de zaman kaybına uğramadan gerçekleşmiş olur.
PRP uygulaması maske dışında enjeksiyonla yapılır. Kan alınması esnasında duyulan rahatsızlıktan daha büyük boyutta bir acı hissi beklenmez. PRP ile mezoterapi uygulaması çoğunlukla derinin 1,5 mm altına yapılır, deriye hacim kazandırmak içinse daha derin uygulama yapmak gerekir.
Bir kür prp 2 hafta aralarla uygulanan 4 seans ile tamamlanır. Daha sonra 6 ayda bir tek doz tekrarı önerilir. Tam etki bir kür tamamlandıktan sonra görülür. Cilt daha ışıltılı, daha canlı ve daha genç gözükür.
PRP Yüz Gençleştirmenin Faydaları
Cildi yeniler. Sivilce izlerini giderir. Güneş hasarını azaltır. Gözenekleri azaltır ve sıkılaştırır.
PRP tedavi masraflarının sigortanız veya sağlık güvenceniz tarafından ne oranda karşılandığını öğrenmek için önceden araştırarak bilgi almanız önerilir. PRP tedavisi yaptırmayı düşünüyorsanız, uzman bir doktora danışarak muayene olabilirsiniz. PRP tedavisi Seans Fiyatları: 1400 ₺ – 1600 ₺ aralığındadır.
1) Güzellik salonu, güzellik merkezi gibi mekanlarda enjeksiyonla yapılan botoks, dolgu, PRP, mezoterapi gibi işlemler, kimyasal peeling gibi cilt soyucu işlemler ve lazer uygulamaları (lazer epilasyon dahil) yapılamaz.
18 yaşından büyük ve tıbbi engeli olmayan herkese uygulanabilen PRP tedavisi sonrasında, hasta hemen günlük yaşamına geri dönebilir. Yaklaşık 30 dakikalık bir işlem olan PRP tedavisinin etkileri 2 ila 3. seanstan itibaren görülmeye başlar.
PRP kişinin kendi kanından elde edildiği için ciddi bir yan etkisi yoktur. Enjeksiyon uygulanan bölgede geçici bir şişme görülebilir. Oluşan bu şişlik 1-2 gün içinde kendiliğinden geçer ve herhangi bir zararı yoktur.
Prp (trombositten zengin plazma) kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde, doku ve kıkırdak hasarlarının onarımın da son derece başarılı sonuçlar verdiği gibi cilt lekelerini, hafif kırışıkları, yaşlanma belirtilerini gidermek, cilde canlılık kazandırmak ve cildi yenilemek içinde uyguluyoruz.
Yazın da PRP Yapılır Mı? PRP için mevsim önemli değildir. Yazın da yapılabilir ancak iyi bir güneş koruyucu kullanılmalıdır.
İşlemlerden Sonra İz Kalır Mı ? Hayır kalıcı izler ve yan etki söz konusu değildir. Sadece seanstan sonra nokta şeklinde mikro düzeyde iğne izleri ve kızarıklıklar oluşur.
Uygulamalar 2 hafta ara ile 3-4 seans uygulanır. Buna 1 kür denilmektedir. Etkisi kalıcıdır. Ancak her aya yada yılda 1-2 kür uygulamları elde edilen sonuçların kalıcı olmasını sağlamaktadır.
Yan Etkileri Var mı? PRP uygulamasında, kişinin kendi kanından ayrıştırılan plateletlerin kullanılması ve bu işlemlerin steril şartlarda yapılması başlıca özelliklerinden biridir. Enfeksiyon ve alerji riskinin yok denecek kadar az olması sebebiyle güvenilir bir yöntem. Bugüne kadar bilinen bir yan etkisi yok.
Ancak PRP tedavisi sağlık sigortası kapsamında değildir. Bunun nedeni; PRP enjeksiyonları bireysel hastaların kanından yapılır ve standart sonuçları yoktur. Ancak, masrafları karşılayan ve bunları bireysel sağlık hizmeti olarak faturalandıran bazı özel ve yasal sağlık sigortası şirketleri bulunmaktadır.
Bazı durumlarda tek bir uygulama yeterli olurken, hastalığın cevabına göre 2 ya da 3 hafta arayla tekrarlanabilir. PRP uygulaması steril şartlarda yapılmalıdır. Günümüzde PRP birkaç şekilde uygulanabilir. En sık uygulama şekli, bir iğne yardımıyla hedef dokuya enjekte edilmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri