PS5 konsollarında USB genişletilmiş depolama alanı gereksinimleri. SuperSpeed USB 5 Gb/sn veya üstü. En az 250 GB, en fazla 8 TB kapasite. Tüm cihazların PS5 konsolu ile çalışacağı garanti edilmez.
PS5'in dahili veri depolama alanını önemli ölçüde artırmak için belirli SSD'ler kullanılabilir. Yeterli hıza ve 8 TB veya altında kapasiteye sahip M.2 SSD'ler dahili sürücüler olarak uyumludur.
Hayır, M.2 SATA SSD'ler desteklenmez.
Öncelikle özellik diye bir olay yok sadece USB olması yeterli. Eğer HDD NTFS olarak gelirse önce bilgisayardan FAT32 olarak biçimlendirin sonra PS5'e bağlayıp bir kez de oradan biçimlendirmelisiniz.
Gelişmiş Özellikleri ile PlayStation 5 Çeşitleri
PlayStation 5 825 GB, 1 TB hafızaya sahip olan seçenekleri bulmak mümkündür. PlayStation 5 Sony markasının üstün tasarımı ile müşteriler için eşsiz oyun deneyimi sunar.
İlgili 17 soru bulundu
SuperSpeed USB 5 Gb/sn veya üstü. En az 250 GB, en fazla 8 TB kapasite.
NVMe M.2 SSD'nin PlayStation® 5'e takılması
PS5 için geliştirilen yeni nesil oyunlar, hızlı yükleme sürelerini ve oyunun akıcılığını korumak için PCIe Gen4 x4 M.2 NVMe SSD ile sunulan yüksek veri aktarım hızı avantajından faydalanıyor.
PS5, genişletilebilir depolama desteğine sahip olarak piyasaya sürülmüştü. Genişletilebilir depo seçeneklerinin yanı sıra, bu cihazlarda M.2 NVMe SSD tercih edebiliyorsunuz. Bu oyun konsoluna bir nevi bilgisayar sistemi olarak bakabiliriz.
PlayStation 5'e geçtiğimiz ay gelen bir yazılım güncellemesiyle birlikte, artık konsolunuzun depolama alanını, satın alacağınız bir SSD ile yükseltmeniz mümkün.
Görünüşe göre yeni nesil oyunlar, PS5'in dahili 825 GB'lık SSD'sine sığmayacak.
PS5'in geliştirilmesi 2015 yılında başladı ve ardından beş yıl sonra piyasaya sürüldü. 2021 yılına ait bir Sony iş ilanına dayanarak, yeni bir konsolun geliştirilmesinin söz konusu olduğunu düşünebiliriz ve bu da PS6'nın çıkış tarihinin 2026 civarında olacağı anlamına gelir.
Sonuç Özetlemek gerekirse, PS5 Digital Edition, yalnızca dijital oyunlara dalmaya hazır olan cesur oyuncular için. Öte yandan standart PS5 modeli, optik sürücü bulunmayan bir sisteme tam olarak hazır olmayan kişiler için en iyisi.
Eğer hızlı performans istiyorsanız, SSD tercih etmelisiniz. Bu şekilde oyunlarınız çok daha hızlı açılacak ve yüklenecektir. Ancak daha fazla depolama alanına ihtiyacınız varsa, HDD bir seçenek olabilir.
Bilgisayarlarda klasik HDD'ler yerine Solid State Sürücü (SSD) kullanımı oyun bilgisayarlarında yüksek okuma ve yazma hızlarıyla veri işlemeyi sorunsuz hale getirmektedir. Oyunlardan daha iyi performans almak isteyenlerin geçiş yapabileceği SSD, oyun performansını etkileyerek performansı arttırır.
PS5'in yerleşik sabit sürücü kapasitesi, işletim sisteminin kapladığı alan çıkarıldıktan sonra 825 GB veya yaklaşık 667 GB'dir.
SSD'ler HDD'lerden daha hafiftir, daha az güç tüketir ve hareketli parça bulunmaması nedeniyle neredeyse hiç titreşim yoktur. Ayrıca, HDD'lere göre kazara düşmelere daha iyi dayanırlar. SSD'ler verileri elektronik olarak 'hücrelerde' depolarlar, bu da veri erişimini dönen bir HDD'ye göre daha hızlı hale getirir.
Bir cümlelik özet:Bu video, PS5 Slim'e bir M.2 SSD nasıl takılacağını gösteriyor. Konsolu düz bir yüzeye yerleştirip üst paneli çıkarmak, içeride bulunan vida ve sabitleyiciyi çıkarmak, M.2 SSD'yi takmak ve ardından konsolu başlatmak adımlarını içeriyor. Ücretsiz!
Oyunların daha hızlı yüklenmesi ve daha az kesintiyle oynanabilmesi için oyunları SSD'ye taşımak önemlidir. Bunun yanı sıra, bazı oyunlar özellikle yüksek grafik gereksinimleri nedeniyle SSD'lerde daha iyi performans gösterirler.
Günümüzde oyunu SSD'ye kurmak bir zorunluluk değilken gelecekte bunun tam tersi bir durum olabileceği söylenebilir. Oyun gereksinimlerinde bulunan gerekeli depolama birimi alanı ilerleyen zamanlarda sadece “Gerekli SSD Alanı” şeklinde güncellenebilir.
Sony, performansı korumak için dahili PS5 SSD'ye bir soğutucu takılmasını önermektedir.
Olağanüstü gerçekçilikle oyun dünyalarında yolculuğa çıkın.
4K özellikli ekranlar için 120 Hz çıkış desteğiyle, uyumlu oyunlarda 120 fps'ye kadar yüksek çerçeve hızında kusursuz ve akıcı oyun deneyimi.
Takabilirsin. SATA SSD'de takabilirsin M.2 SSD'de. Yalnız anakart modelin de önemli. Anakartın da kaç adet SATA portu var ise o kadar, kaç tane M.2 yuvası var ise o kadar takabilirsin.
Fakat SSD'ler HDD'ye oranla çok daha hızlı işlem gerçekleştirirler. Bu iki depolama arasında en belirgin fark, oyunların yüklenmesi için beklenecek süredir. SSD'ye sahip olan bilgisayarlarda oyunu oynamak için açtığınız her zaman oyunun yüklenmesi için çok daha kısa süre beklerken HDD'de bu süre daha uzun sürmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri