K1 belgesi, yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belgedir. K1 yetki belgesine kayıt olacak taşıtların trafik belgelerinde ve motorlu araç tescili ticari olarak tescil ve kayıt edilmiş olmaları da zorunludur.
K1 Yetki belgesi, ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür. K1 Yetki belgesi, ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.
Bu belgeler genel olarak şu şekilde ifade edilmektedir; K1 Belgesi: Yurtiçi sınırlarında ticari eşya taşımacılığı yapan firmalara verilir. K2 Belgesi: Hususi taşımacılık yapan kişi ya da firmalara verilir. K3 Belgesi: Ticari olarak taşıma eşyası nakliyatı yapan firma ya da kişilere verilir.
Yıldızlı K1 Yetki Belgesi. Yıldızlı K1 yetki belgesi, şehir içi taşımacılık yapacak olan ve ağırlık olarak 3,5 tonu geçmeyen kamyonetler için verilen bir yetki belgesi türüdür.
a) K1 yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, b) K2 yetki belgesi: Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacaklara, c) K3 yetki belgesi: Ticari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.
İlgili 42 soru bulundu
K2 Yetki belgesi yurtiçinde, kendi adına ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.
K3* Kamyonet ile taşınma eşyası taşımacılığı yapacak gerçek kişi (şahıs) ve tüzel kişiler için verilen belge türüdür. Ticari amaçla ; Toplam yüklü ağırlığı 3.500. Kg. geçmeyen taşıtlarla yapılan taşınma eşyası taşımacılığı için yetki belgesi ücretinde uygulanan indirim oranı %75 olarak belirlenmiştir.
- K1 Yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, - K2 Yetki belgesi: Hususi taşımacılık yapacaklara, - K3 Yetki belgesi: Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.
Şahıs firması veya tüzel firma olarak K1 yetki belgesi alabilmenin şartı olan 25-75 ton taşıma kapasitesine sahip araçlarınız varsa ve firmanızın faaliyet konuları içinde taşımacılık hizmetleri veya benzeri mevcutsa, K2 yetki belgenizi K1 yetki belgesine değiştirmek üzere Bakanlığa başvurabilirsiniz.
DEVİR ALAN KİŞİYE AİT ÖDEME KAYITLI ARAÇ İLE DEVİR: 198,00 TL. DEVİR ALAN KİŞİYE AİT ÖDEME YENİ TESCİL ARAÇ İLE DEVİR: 792,00 TL.
Kendi işi ile meşgul olup yük taşıyan ve 3.5 tonu geçmeyen ve kamyoneti olan tüm işletmelerin bu belgeyi alması gerekmektedir. Yıldızlı K2 yetki belgesini alabilmek için vergi mükellefi olma şartı gerçek kişilerden kaldırılmıştır. Tüzel kişilerin ise vergi sistemine kayıt olmaları gerekmektedir.
K2 belgesi yurtiçinde, ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, hususi eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak şahıslara, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.
K1 Yetki Belgesi'ne, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş, eşya taşımak için kullanılan en az 1 araca sahip gerçek kişilerin başvurması gerekir. Aracın yüküyle birlikte en az 35 ton ağırlığında olması ve araç sahibinin de 10.000 TL işletme sermayesine sahip olması gerekir.
K belgesi kimler için zorunludur? Ticaret odaları, Sanayi odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf Odaları ve Ziraat Odalarına kayıtlı olup, ruhsatlarında araç cinsi; kamyonet, kamyon, çekici, römork, yarı römork olan araç sahipleri almak zorundadır.
K1 belgesine hak kazanacak olan firmalar, yurtiçi taşımacılık işlemlerini doğru bir şekilde yerine getirmek zorundadır. K1 belgesi almadan önce karşılanması gereken koşullar şunlardır: En az üç adet araca sahip olmak. Çekici veya kamyon gibi araçların toplam ağırlığının 110 tondan az olmaması.
K1 Yetki Belgesi kiralanamaz, devredilemez (Belirli şartlarda babadan oğula geçer) ve Ulaştırma Bakanlığı dışında başka kurumlarca satılamaz. Kiralama işlemi K1 Belgesi ile aynı özelliklere sahip L1 Belgesi üzerinden yapılır...
a) K1 yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, b) K2 yetki belgesi: Hususi taşımacılık yapacaklara, c) K3 yetki belgesi: Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.
K2 yetki belgesi sahip olduğu araçları kendine işinde kullanan, yük taşıyan şahıs veya şirketlerin alması gereken bir belgedir. K2 yetki belgesine sadece yük taşımak için imal edilmiş kamyonet, kamyon, römork, yarı römork cinsi araçlar eklenebilir. K2 yetki belgesi sahibi sadece kendine ait bir türü taşıyabilir.
Hususi-Yük Nakli , Ticari-YÜK Nakli ibarelerini taşıyan araçlar şahsi (aile için) kullanım dışında kullanıyor ise K belgesi alması zorunludur. Kendi öz mal araçları ile hususi veya ticari olarak alınmış olsun şayet araç yük taşımaya haiz bir araç ise yapılan işe uygun K Belgesi mutlaka alınması gereklidir.
1. Yetki belgesi işlemlerinden, “YETKİ BELGESİ SORGULAMA/DÜZENLEME” tıklanır. 2. Karşınıza gelen ekranda, yazdırmak istediğiniz yetki belgesi seçilerek “BELGE OLUŞTUR” tıklanır ve “DOSYA İNDİR” seçeneği ile yazdırılır.
K2 Yetki Belgesi Ücreti : 44,264TL. Toplam Yüklü Ağırlığı 3.500. Kg. geçmeyen araçlar için uygulanan %75 indirimli K2* Yetki Belgesi Ücreti: 11066TL. Taşıt Kartı Ücreti: 1324TL.
Yeni alınan aracın K belgesine müracaatı hemen yapılmalıdır. K belgesine kaydı yapılmadan Trafiğe Çıkan aracın Cezası 1.000,00 TL dir. K belgesi işlemleri için verilen vekâlet Vekâletnamede T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bölge Müdürlüğünde K belgesi işlemlerini yaptırma yetkisi ibaresi yazması gerekir.
TOPLAM YÜKLÜ AĞIRLIĞI 3.5 TONU GEÇMEYEN TAŞITLARLA YAPILAN TAŞIMALARDA K1* YETKİ BELGESİ ALINACAKTIR. BAŞVURU FORMUNDAKİ BİLGİLER DÜZGÜN, AÇIK VE NET YAZILMASI GEREKMEKTEDİR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri