PSORCUTAN® BETA sedef hastalığının (psoriasis vulgaris) tedavisi için kullanılır. Sedef hastalığı, deri hücreleri çok hızlı çoğalmaya başladığı zaman oluşur. Bu, kızarıklık, pullanma ve derinin kalınlaşmasına neden olur.
Tedavide en iyi sonuca ulaşmak için PSORCUTANⓇ1 sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa derinizin hastalıklı bölgesine nazikçe sürünüz. kullanacağınızı size söyleyecektir. Haftada 100 g'dan fazla kullanmayınız.
PSORCUTAN® BETA etkilenen bölgeye sürülerek yedirilir. Optimal etkiyi elde etmek için, PSORCUTAN® BETA uygulandıktan hemen sonra duş alınmaması ya da banyo yapılmaması önerilmektedir. Yüz derisi ve genitallere uygulanmamalıdır.
hastalıklı deriye günde iki defa sürülmelidir.
Nemlendirici kremler, ciltteki ıslaklık ve yağ seviyelerini koruyarak cildin nem kaybını önler. Ayrıca, nemlendirici kremler, cildin tahriş edilmesini önleyerek kuruma ve çatlaklara neden olan çevresel faktörlerden korur.
İlgili 29 soru bulundu
Cilt bakım kremlerinin sonucunu ne zaman görebiliriz? Cildindeki sorunları veya ihtiyaçları tespit ettin ve bu beklentilere uygun olarak yeni bir cilt bakım kremi aldın. Kremin etkisini görmek ve ona doğru bir puan vermek için ortalama 6 ila 12 hafta arasında düzenli olarak kullanmanı öneririz.
Sadece ihtiyacın kadar kremi cildine masaj yaparak uygulaman gün boyu canlı görünen bir cilde kavuşmak için yeterlidir. Maske olarak kullanılan ürünlerdeyse kullanım talimatlarına uygun olarak 5-10 dakikayı geçmemek oldukça önemlidir.
PSORCUTAN® BETA sedef hastalığının (psoriasis vulgaris) tedavisi için kullanılır. Sedef hastalığı, deri hücreleri çok hızlı çoğalmaya başladığı zaman oluşur. Bu, kızarıklık, pullanma ve derinin kalınlaşmasına neden olur.
Sedef hastalığında derideki hücreler tarafından çeşitli antijenler oluşturulur. Bu antijenler bağışıklık sistemini aktive olmasında rol oynar. Aktif bağışıklık hücreleri tekrar deriye döner ve deride hücre çoğalması ve buna bağlı sedef hastalığına özgü plakların oluşumuna neden olur.
Saçınızı yıkamak istiyorsanız, PSORCUTAN® SCALP'ı kullanmadan önce iyice kurulayınız. SCALP'ı ateş veya açık alev yanında kullanmayınız, gözlüklerinizden ve plastiklerden uzak tutunuz. SCALP'ı çocukların kullanması önerilmez.
Sedef hastalığı (psoriasis) vücudun kendi dokularına karşı geliştirdiği, ciltte sedef benzeri beyaz renkte pullarla kaplı olan kızarıklıkların oluştuğu, kronik seyirli bir cilt bozukluğudur. Tüm dünyada yaklaşık %1-3 oranında görülür. Sıklıkla otuzlu yaşlarda başlasa da doğumdan itibaren görülebilir.
BETASALİC sedef hastalığı, atopik ekzema, wilson likeni, numuler ekzama, el ekzaması ve ekzamatöz cilt hastalıkları gibi subakut ve kronik aşırı pullanmayla seyreden durumlar ve merhemin bileşiminde bulunan ilaç kombinasyonuna cevap veren kuru dermatozların tedavisinde kullanılır.
• Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
derinizin hastalıklı bölgesine nazikçe sürünüz. kullanacağınızı size söyleyecektir. Haftada 100 g'dan fazla kullanmayınız. dozu haftada 5 mg'ı aşmamalıdır, örneğin 60 ml scalp çözelti ile 30 g merhem veya krem ya da 30 ml scalp çözelti ile 60 g merhem veya krem.
PSODERM çok etkin bir kortikosteroid olup, psoriasis (yaygın plak psoriasisi hariç),inatçı egzamalar, liken planus, diskoid lupus eritematozus ve daha az aktif steroidlere yeterli cevap vermeyen diğer durumların tedavisinde kullanılır.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Eğer anlamadığınız veya zorlandığınız herhangi bir husus varsa doktorunuza veya eczacınıza sorun. İnce bir tabaka halinde yumuşak bir şekilde etkilenen alanı kaplayacak miktarda, günde bir ya da iki kez düzelme sağlanana kadar 4 hafta boyunca uygulanır.
DERMABEL, kortikosteroidlere cevap veren cilt rahatsızlıklarında (deride belli bölgelerde kızarıklık, kaşıntı ve döküntü ile seyreden bazı dermatit türleri, terleme bozukluğu gibi) dışarıdan cilde sürülerek kullanılır.
Psoriasis bilinen adı ile sedef hastalığı, cilt hücrelerinin normalden daha hızlı çoğalmasına neden olan ve ciltte kabarık, pullu yamalar ile seyreden kronik bir otoimmün cilt hastalığıdır. Tanısı konulduktan sonra ömür boyu süren bir deri hastalığıdır. En yaygın görüldüğü yerler diz, dirsek, gövde ve kafa derisidir.
Yapılan araştırmalar sonucunda B vitaminleri, A vitamini ve Çinko düzeylerinin sedef hastalarında düşük bulunduğu saptanmış. Ayrıca yine kan insülin ve glikoz seviyeleri de yüksek bulunmuş olan sedef hastalarında şişmanlık da önemli bir risk faktörüdür.
Sedef hastalığı teşhisi konan kişilerin özel bir diyet izlemesi gerekir. Alerjik reaksiyonlara neden olabilecek ürünlerin reddedilmesini içerir. Narenciye, çikolata, bal, yumurta, tam yağlı sütün yanı sıra kırmızı sebze ve meyveleri diyetten çıkarmanız önerilir.
Tüm bağışıklık sistemi hastalıklarında olduğu gibi stres sedef hastalığının tetikleyicileri arasındadır. Sedef hastalığı ve stres arasında bir kısır döngüden söz edilebilir. Bazı ilaçlar, enfeksiyonlar, aşırı ultraviyole, hormonal değişiklikler gibi başka tetikleyiciler de bulunmaktadır.
Püstüler psoriasis:
Kırmızı zeminde, irinli sivilceler bulunur. Tipik sedef hastalığı plakları üzerinde veya sağlam görünümlü deride ortaya çıkar. Tüm vücutta yaygın görülebilir (yaygın püstüler psoriasis) veya avuçlar ve ayak tabanlarına yerleşim gösterir (palmoplantar püstüler psoriasis).
Sedef hastalığının tedavisi
Tedavi için öncelikle cildin sürekli olarak kurumasının engellenmesi gerekir. Ayrıca kızarıklığa ve kalınlaşmış belirtilere yönelik çeşitli krem ve merhemler kullanılır. Ağızdan verilecek kaşıntı giderici haplar ise tedaviye yardımcıdır.
KREM-LOSYON (PERMETRİN) KULLANIMI
Krem sürdükten sonra ellerinizi yıkamayın! Aksi takdirde yıkanan yerlere tekrar krem sürmeniz gerekir. Losyon en az 8 saat süreyle cildinizde bırakınız.
Yatmadan önce cilde gece kremi sürmek, kremin kişinin yaşına, cilt tipine ve cilt sorunlarına uygun seçilmiş olması şartıyla, çeşitli faydalar sağlar. Cilt hücreleri gün boyunca çevresel etkenler, stres gibi sebeplerle hasar görürler. Gece saatlerinde vücut mekanizması bu hasarı telafi etmek için harekete geçer.
Krem alerjisi genellikle kendini cilt üzerinde meydana gelen kızarıklıklar ve yanma hissi ile ortaya çıkar. Bir kremi sürdükten sonra alerji belirtileri gösteriyorsanız kremi sürmeyi hemen bırakmalısınız. Genellikle kimyasal içerikli kremler ciltte alerji yapabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri