PTT üzerinden yapılan kurum ödemeleriniz e-Devlet Kapısı'nda. Sosyal yardım ödemeleri, emekli maaşları, kısa çalışma ödeneği, doğum yardımı gibi PTT üzerinden adınıza yapılan kurum ödemelerine ait sorgulamaları artık e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilirsiniz.
Hak sahipleri adına yapılan ödemeler, e-Devlet sisteminde "PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma" hizmeti aracılığıyla PTT hesaplarına ya da başka banka hesaplarına EFT yapılabiliyor. "Hesabıma Aktar" hizmeti ile EFT yapılırken hak sahibinin ismi ve EFT yapılacak IBAN numarasına ait ismin ...
En yakın PTT işyerine başvurup e-Devlet şifresi alarak "http://turkiye.gov.tr" internet adresine giriş yaparak e-Devlet şifreniz ile ya da SGK İl Müdürlüğüne bir dilekçe vererek maaşınızı PTT'ye taşıyabilirsiniz.
Şahıs ödemeleri sorgulama yapmak için gerekli adımlar ise şöyle; e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
PTT ödemelerini kontrol etmek için şubeye gitmeden de e-Devlet üzerinden kontrol sağlanabilir. PTT hesaplarınızda ödeme var mı yok mu e-Devlet şifresi ile öğrenmek mümkün. Bunun için tabi ki e-Devlet şifresine sahip olmalısınız. E-Devlet şifresi olmayan vatandaşlar PTT şubelerinden şifre alabilirler.
İlgili 42 soru bulundu
MADDE 11 – (1) Hak sahiplerine ödenmek üzere bekletilen havaleler ödeme yerlerince geliş tarihinden itibaren bir ay, postrestant işaretli havalelerde geliş tarihinden itibaren iki ay süre ile alıcının başvurması için bekletilir. Bu süreler çek ödeme havaleleri için de geçerlidir.
Böylece iş yerlerindeki yoğunluğun azalması ve müşterilerin zamandan tasarruf etmesi sağlanıyor. PTT'nin, e-Devlet platformu üzerinden sağladığı hizmetler ile hak sahipleri, adlarına yatırılan kurum ödemelerini sorgulama, hesaba aktarma ya da gelen yardımla fatura ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyor.
Ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını vatandaşlar e-devlet üzerinden öğrenebilecekler. e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapılması gerekiyor.
Öncelikle bireysel emeklilik bakiyenizi sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapmalısınız. TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra arama motoruna “Takasbank” yazın. En üstte açılan sekmeye tıkladığınızda sistemde birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz.
E-devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu-Şahıs Ödemeleri Sorgulama menüsünden sorgulama yapabilirsiniz. PTT'ye yapılan ödemelerde ise SGK'nın mensü üzerinden işlem yapılmalıdır.
Nakit Ödeme İşlemleri:
Bunun için yapmanız gereken TCKN/VKN ve Hesap Numarası bilginiz ile size en yakın PTT işyerine müracaat etmek! Aktifbank adına TL, USD ve EURO cinsinden hesabınızdan para çekebilirsiniz.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
E Devlet uygulaması üzerinden başvuru yapılmasının ardından kişinin başvurusu incelenip onaylandı ise, uygulamaya bir daha girildiğinde bildirim olarak kendisine ödemesinin hazır olduğu söylenmektedir. Ödemesi hazır kişiler ilgili yöntemler ile paralarını alabilir ve acil ihtiyaçlarını giderebilir.
Ön yüklemeli Pttkartlar ile hak sahipleri yardım ödemelerini, sıra beklemeden Pttmatik'lerin yanı sıra tüm banka ATM cihazlarında nakit alabilmekte ve yurtiçi-yurtdışı alışveriş işlemlerinde kullanabilmektedirler.
2022 SAYILI KANUN KAPSAMINDAKİ ÖDEMELER
Hak sahipleri adına gönderilen maaşlar 6 ay süreyle, Kuruluşumuzda ödenmek üzere beklemekte, hak sahibi tarafından alınmaması halinde bekleme müddeti sonunda ilgili Kuruma iade edilmektedir.
Eğitim, engelli ve muhtaçlık bakım yardımı adı altında yapılan sosyal yardım ödemelerinde yeni bir kolaylık getiriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliği yapan PTT, bakanlığın tüm sosyal yardımlarını artık PTT KART ile ödeyecek.
PTT'ye yatan para sorgulama işleminde olduğu gibi ilk olarak e-devlet kapısına giriş yapılmalıdır. e-Devlette yer alan arama butonuna, PTT üzerinden yapılan kurum ödemeleri yazılmalıdır. Çıkan sonuçlardan uygun olanına tıklanmalıdır. Uygun sonuca tıklandığı zaman, e-devlet sistemi ödemeleri ekrana yansıtacaktır.
Bunun için e-Devlet sitesine girip 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından istenen bilgilerin doldurulması gerekiyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların ise destek miktarı kartlarına yansıtılacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu SGK'nın istediği kişilerin hesap bilgilerini talep etmesini sağlayan tebliğ 1 Ağustos'ta yürürlüğe girdi. Bu yeni uygulamaya göre SGK, bankalardan istediği kişilerin hesap bilgilerini, iş ve ev adreslerini öğrenebilecek.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Sosyal destekler kapsamında sağlanan aile destek yardımı 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek sona erecektir." denilmişti.
TEMMUZ AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Destek Programı ödemelerinin 11 Temmuz itibarıyla hesaplara yatırılacağını duyurdu.
AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR? 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak. Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
0 850 460 60 60 ya da 444 1 788 numaralı müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz. HGS hesabınızla ilgili bakiye ve geçiş bilgilerine ve HGS geçiş ihlal cezalarına, http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresli internet sayfasından ve HGS Mobil uygulaması üzerinden ulaşabilirsiniz.
Hafta içi 08:30-17:00 saatleri arasında yapacağınız PTT EFT işlemleri aynı gün içerisinde gerçekleştirilmektedir.
Kullanıcı Panelinden; Kullanıcı adı, şifre ve sms doğrulamasından geçerek ya da e-imza/mobil imza ile kimlik doğrulamasından geçerek Ptt KEP hesabına giriş yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri