İPÇ şifresini unutan veya ilk defa almak isteyen müşterilerimiz PTT Anasayfa Online işlemler menüsünden yeni şifre al/şifremi unuttum sekmesinden kart bilgileri ve cep telefon numarası güncel ise şifre oluşturabilir.
- PTT kart şifresi sıfırlama işlemleri SMS yöntemi ile de yapılmaktadır. Cep telefonu ile ''SIFRE'' boşluk ''istenilen dört rakamlı şifre'' boşluk ''kart arkasındaki yedi rakamı'' yazılarak 3290'a gönderilmelidir.
· Şifrenizi 444 1 788 PTT Çağrı Merkezi'ni arayarak ya da size en yakın PTT işyerinden alabilirsiniz.
Kullanıcı Panelinden; Kullanıcı adı, şifre ve sms doğrulamasından geçerek ya da e-imza/mobil imza ile kimlik doğrulamasından geçerek Ptt KEP hesabına giriş yapılır.
İlgili 21 soru bulundu
İPÇ şifresini unutan veya ilk defa almak isteyen müşterilerimiz PTT Anasayfa Online işlemler menüsünden yeni şifre al/şifremi unuttum sekmesinden kart bilgileri ve cep telefon numarası güncel ise şifre oluşturabilir.
ATM işlemleri veya alışveriş esnasında kredi kartının şifresi 3 kez yanlış girildiğinde kart geçici bir süreliğine bloke olur. Bu durumda bankanın sağladığı imkânlara bağlı olarak internet bankacılığı veya müşteri hizmetleri üzerinden kredi kartı PIN bloke kaldırma işlemleri gerçekleştirilebilir.
PTT hesaplarınızda ödeme var mı yok mu e-Devlet şifresi ile öğrenmek mümkün. Bunun için tabi ki e-Devlet şifresine sahip olmalısınız. E-Devlet şifresi olmayan vatandaşlar PTT şubelerinden şifre alabilirler. E-Devlet şifresi aldıktan sonra hesabınızda para olup olmadığını sistem üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
Hesap bakiyesi sorgulama yapmak için 444 1 788 numarasını aramanız yeterli olacaktır. Dahili numaradan sonra kart işlemleriniz ve bakiye işlemleriniz için önce 1'e daha sonra 2'ye tıklayarak hemen işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
PTT'nin yeni cep uygulaması ile cep telefonunuzdan internet bankacılığı işlemlerini yapabilirsiniz; -Posta çeki hesap bakiyenizi sorgulayabilir hesap bilgilerinize ulaşabilirsiniz, -Posta çeki hesap hareketlerini izleyebilirsiniz.
Şifrenizi mi unuttunuz? Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
444 1 788 numaralı PTT Çağrı Merkezi üzerinden 7/24 bize ulaşabilirsiniz. İstek, görüş ve önerilerinizi bize yazabilirsiniz. İşitme ve konuşma engelli müşterilerimizin kullanımına özel görüntülü görüşme sağlayabilirsiniz.
e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz. Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir.
Kredi kartı şifresini unutan kişiler hangi banka olursa olsun şubeye giderek yeni bir şifre talep edebilir. Ayrıca banka atmleri de kredi kartı şifresi almak için işe yaramaktadır.
Kredi kartı şifrenizi oluşturmak için; KKSIFRE yazıp bir boşluk bırakarak şifre almak istediğiniz kredi kartınızın son 4 hanesini 4425'e gönderin. (Örnek: KKSIFRE 1234) Akbank Kart şifrenizi oluşturmak için; BKSIFRE yazıp bir boşluk bırakarak şifre almak istediğiniz Akbank Kart'ınızın son 4 hanesini 4425'e gönderin.
Eğitim, engelli ve muhtaçlık bakım yardımı adı altında yapılan sosyal yardım ödemelerinde yeni bir kolaylık getiriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliği yapan PTT, bakanlığın tüm sosyal yardımlarını artık PTT KART ile ödeyecek.
Şahıs ödemeleri sorgulama yapmak için gerekli adımlar ise şöyle; e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
MADDE 11 – (1) Hak sahiplerine ödenmek üzere bekletilen havaleler ödeme yerlerince geliş tarihinden itibaren bir ay, postrestant işaretli havalelerde geliş tarihinden itibaren iki ay süre ile alıcının başvurması için bekletilir. Bu süreler çek ödeme havaleleri için de geçerlidir.
Böylece iş yerlerindeki yoğunluğun azalması ve müşterilerin zamandan tasarruf etmesi sağlanıyor. PTT'nin, e-Devlet platformu üzerinden sağladığı hizmetler ile hak sahipleri, adlarına yatırılan kurum ödemelerini sorgulama, hesaba aktarma ya da gelen yardımla fatura ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyor.
PTT'ye yatan para sorgulama işleminde olduğu gibi ilk olarak e-devlet kapısına giriş yapılmalıdır. e-Devlette yer alan arama butonuna, PTT üzerinden yapılan kurum ödemeleri yazılmalıdır. Çıkan sonuçlardan uygun olanına tıklanmalıdır. Uygun sonuca tıklandığı zaman, e-devlet sistemi ödemeleri ekrana yansıtacaktır.
Çağrı Merkezini Arayarak Hesap Bakiyesi Sorgulama
PTT çağrı merkezini, 444 1 788 numarasını arayarak iletebilirsiniz. Bilgiye hızlı erişim için önce 1, ardından 2 tuşlayarak işlem yapabilirsiniz. Yönlendirmeleri takip ederek sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.
PTT ATM 'lerinden kartsız para çekme işlemi yapabilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: PTT ATM'sine gidin ve ekran üzerinde "Kartsız İşlemler" seçeneğini seçin. Ardından "Para Çekme" veya benzer bir seçeneği seçin. ATM size bir işlem kodu veya referans numarası verecektir. Bu kodu veya numarayı not alın.
Kredi kartı borçlarının belirli bir süre ödenmemesi doğrultusunda kredi kartına geçici olarak bloke konur. Ancak avukata verilmeden önce ödeme tamamlanırsa tekrar kullanıma açılabilir. Borç yüzünden kapatılan kartlarda kredi notu düşmüş olacağı için kart limiti düşebilir.
Bloke koyulan hesaptaki paranın kullanılabilmesi için öncelikle blokenin kaldırılması gerekmektedir. Blokenin kaldırılması için ise yukarıda açıkladığımız üzere MASAK'a itiraz edilmelidir. MASAK tarafından blokenin kaldırılması halinde artık hesaptaki para kullanılabilir hale gelecektir.
Banka hesabının blokeli olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bankaların müşteri hizmetlerini arayarak ya da hesabınızın bağlı olduğu banka şubesine giderek hesabınızda bloke olup olmadığını öğrenebilirsiniz. İnternet şubeler ya da cep şubeler de hesabınızda bloke olup olmadığını görebilmenizi sağlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri