Kedi kumunu temizledikten sonra atık poşetine koyarak ayrı bir şekilde çöpe atmanız tavsiye edilir.
Çam kedi kumunu tercih ettiyseniz arada bir kum kabını sallayarak temiz talaşların yukarıda kalmasını sağlamalısınız. Kedinin kakasını da kürekle temizleyebiirsiniz. Kum tamamen tozlaştığında da tuvalete döküp sifonu çekebilirsiniz. Doğaya hiçbir zararı yoktur.
Kedi kumu yerine ne konulabilir? Evde kedi kumu yoksa yerine konulabilecek en uygun malzeme gazetelerdir. Gazeteleri şeritler hâlinde kesmeli, mürekkeplerini akıtmalı ve kurutmalısınız. Bunun için organik bulaşık deterjanı ve karbonat kullanmalısınız.
Karanlık bir yer olmamalıdır. Temiz havadar olmasına dikkat edilmeli. Kedi kum kabı direk güneş ışığı almamalı. Kedinizin kolay ulaşabileceği bir yere konulmalı.
Ever Clean'i tuvalete dökülebilen bir kedi kumu değildir; bu nedenle asla dökmeyin. Ever Clean, topaklanma yapan bir kedi kumu olup boruların tıkanmasına neden olabilir, hatta kanalizasyon sistemlerin zarar verebilir.
İlgili 35 soru bulundu
Beş litre aldığınız kedi kumunu haftalık olarak değiştirirseniz 15 günde aldığınız kum biter.
Proline Aktif Karbonlu Topaklanan Doğal Kedi Kumu, kedilerinizin tuvalet ihtiyaçlarını karşılamak için kullanabileceğiniz bir kedi kumudur.
Kumun değişim zamanı için topaklanmayan kumlarda haftada 1 ve topaklanan kumlarda 30 günde 1 önerisini verilir. Eğer tuvalette ağır bir koku varsa ya da tuvaletin tabanından idrar birikimi gerçekleşiyorsa kumun tamamen boşaltılması, tuvaletin temizlenmesi ve yen, kum eklenmesi gerekir.
Tuvalet dışına idrar ya da dışkı yapmak, normalden daha fazla ve agresif bir şekilde kum eşelemek düzenli temizlik talebi olarak karşılaşabileceğiniz hareketlerden bazılardır. Kedi kumu temizleme işlemini en fazla 2 günde 1 düzenli olarak yapmanız, mümkünse her gün yapmanız herkes için en konforlu çözümdür.
Kediniz kum kutusunun yerini ve kokusunu iyi tanır. Bu nedenle gece karanlığında bile kum kutusunu bulabilirler.
Koku yayan alanı karbonatla kapladıktan sonra 30 dakika bekleyip karbonatı temizleyebilirsiniz. Beyaz sirke ya da elma sirkesi ile hazırlayacağınız bir solüsyon, kedi idrarını ve ardında bıraktığı kokuyu temizlemede size yardımcı olabilir.
herhangi bir inşaat kumu, deniz kumu, hafriyat atığı, taş, moloz, talaş gibi sıradan bir kum olmamalıdır.
1' 10 oranında sirkeli su karışımı ile kabı silin ve 5 dk bekletin. 5 dk sonra kabı durulayın. Sirke mikroplardan arınma sağlayacağı gibi, kötü kokulara karşıda bariyer olacaktır. Kabın içine ılık su koyun ve 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin. 10 dk bekledikten sonra durulama işlemine geçin.
Çok emici yapısı nedeniyle uzun süre değiştirilmezse koku oluşumuna sebep olabilir. Sık olarak değiştirilmesi gerekir.
Alerjik insanların kedileri ile aynı odada uymaları pek de tavsiye edilmez. Örneğin astımınız varsa kedinizin tüyleri nedeniyle gece nefes almanız zorlaşır. Bu da uykunuzun bölünmesine, öksürük krizlerine ve nefes darlığına sebep olabilir.
Kedinin tuvaleti uzun süre temizlenmediğinde yuvarlak kurt gibi mantar enfeksiyonlarına yol açabilmektedir. Üstelik bu enfeksiyonlar enfekte olmuş kedilerden çok kolay bir şekilde bulaşabilir.
Kedi kumu kabını 6 ayda 1 tamamen yenilemek gerekmektedir. Ne kadar temiz tutarsanız, yıkarsanız yıkayın yine de bakteri ve virüsler kolaylıkla yayılım göstermektedir. Kedi kumunda her zaman taze ve kaliteli kum kullanmaya dikkat edilmelidir.
Kedi Kumu Ne Kadar Konmalı? 1 - Kedinizin tuvalet kabını 7 cm yüksekliğe ulaşana kadar kedi kumu ile doldurunuz. 2 - Düzenli olarak kedi kumu kabındaki katı atıkları bir kürek yardımıyla alarak kedinizin tuvalet kabının temiz kalmasına özen gösteriniz.
30 günde bir yapılacak kum kabı bakımında, kum kabı tamamen boşaltılmalı ve kabı , sabunlu ılık su ile yıkayarak ve sonrasında iyice durulayıp havalandırdıktan sonra yeni poşet ve kum ile birlikte hazırlamanız tavsiyedir.
Koku yapmayan en iyi kedi kumu markaları olarak genellikle Bentonit, Refleks, Eve Clean, Proline gibi markalar tercih edilmektedir. Bu markaların fazlasıyla tavsiye edilmesi ve genellikle tercih edilmelerinin sebebe koku yapmaması ile birlikte oldukça iyi emicilere sahiptirler.
Bu eğitim gayet basittir: Gitmek istediğini fark edince, yavru kedinizi hemen alıp tepsinin üzerine götürün. Ayrıca sabah erken saatlerde, gece yatmadan önce ve her öğünden sonra onu tepsiye götürerek yardımcı olabilirsiniz.
İnce ve kalın taneli yapıya sahip olan kum çeşitlerimiz kedilerinizin sağlığına uygun şekilde üretilmektedir. İnce taneli olanlar yavru kediler için, kalın taneli olanlar ise yetişkin kediler için kullanıma daha uygundur.
Elbette bu bir örnektir ve kedi kabı iki günde bir değil her gün temizlenir. Ancak kum kabının içindeki tüm kum her gün dökülmez. Her gün idrar ve dışkıdan temizlenen kum, günlük eklemeler yapıldıktan sonra haftada bir tamamen dökülür. Tekrardan doldurulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri