PTT personel alımlarına katılmak isteyenler PTT'nin kendi web sitesi üzerinden iş başvuru formunu doldurabilirler. Formu dolduran kişiler mülakatın ardından sözlü ve yazılı sınava tabi tutulabilir ve sınavların sonuçları göz önünde bulundurularak iş başvuruları onaylanabilir.
PTT Personel alımında KPSS Şartı aranıyor. Buna göre Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.
a) 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28'inci maddesi kapsamında yer alanlar hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak. b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak. NOT: 15/08/1983 tarihinden sonra doğanlar müracaat edebilecektir. c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.
a) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için; 1) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmekiçin en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarınınveya denkliği YÖK tarafından kabuledilmiş yurtdışındaki okulların Ek-2 listede belirtilenbölümlerin birinden mezun olmak.
İlgili 19 soru bulundu
Posta Dağıtım Görevlisi Ne Kadar Maaş Alır? Posta Dağıtım Görevlisi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Posta Dağıtım Görevlisi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 15.900 TL civarındadır.
Posta Hizmetleri Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir? Bu bölümden mezun olanların hem kamu sektöründe hem de özel sektörde iş olanağı vardır. Mezunlar, PTT şubelerinde, özel sektör firmalarının posta bölümünde çalışabilmektedir. Bunun yanı sıra kargo firmalarında ve bankalarda bu alandan mezun kişilere ihtiyaç vardır.
PTT çoğunlukla; postacı, gişe ve büro görevlisi, tekniker, temizlik personeli, şoför kadrolarına personel alımı yapmaktadır.
Gerçek Kişi Başvuruları
Elektronik imzanız veya mobil imzanız yok ise Online Ön Başvuru bölümünden PTTKEP hesabı ön başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra PTT Müdürlüklerimize şahsen/kanuni temsilciniz vasıtasıyla müracaat ederek sözleşme imzalama işlemlerinin tamamlanması sonrasında PTTKEP hesap sahibi olabilirsiniz.
PTT'nin 990 kişilik alımına başvurular, 30 Temmuz'da sona erecek. Öncelikle haber bağlamında şu hususu belirtmek gerekiyor. PTT'de çalışacak personel, memur değil işçi olacaktır. İdari hizmet sözleşmesi ile çalıştırılacaktır.
Bunlar; 399 KHK hükmünde olanlar, İdari Hizmet Sözleşmeli (İHS) olanlar ve taşeron çalışanlardır. PTT'nin 2013'te Anonim Şirket olmasıyla beraber 375 sayılı KHK'nın ek 27. Maddesiyle İHS kadrosu getirilmiştir. Bu tarih sonra tüm alımlar sözleşmeli olarak yapılmaktadır.
Devlette Bankacı olmak için gerekenler şunlardır: Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak. Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmek. Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) yeterli bir puan almak.
Bu kanun ile PTT'nin görevleri yeniden düzenlenmiş ve “Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi” adı ile yeniden yapılandırılmıştır. tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Hazine'ye ait PTT A.Ş. hisselerinin tamamı, Türkiye Varlık Fonu'na aktarılmıştır.
08.30'da mesaiye başlayan çalışanlar 17.30'da görevlerini bitirirler. Bazı şubelerde mesai saati bitimi 17.00 olsa da genel olarak çoğu şube 17.30'a kadar hizmet sunmaktadır. PTT Kaça Kadar Açık? PTT şubeleri saat 17.30'a kadar ziyaretçilerine hizmet sunmaktadır.
İş arayanlar niteliklerine uygun kamu ilanlarına başvuru işlemini; İŞKUR internet şubesinden https://esube.iskur.gov.tr/ Alo 170 İletişim Hattı üzerinden. En yakın İŞKUR birimine şahsen müracaat ederek.
KPSS başvuruları, elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin internet adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından 29 Mayıs'a kadar yapılabilecek.
PTT personel alımlarına katılmak isteyenler PTT'nin kendi web sitesi üzerinden iş başvuru formunu doldurabilirler. Formu dolduran kişiler mülakatın ardından sözlü ve yazılı sınava tabi tutulabilir ve sınavların sonuçları göz önünde bulundurularak iş başvuruları onaylanabilir.
Teşvik Programı, adayın kendi alanında veya istihdam edileceği alanında yetiştirilmek üzere alacağı desteklerin tümüdür. Bu destekler kişinin kendini geliştirmesi anlamında büyük rol oynamakla beraber, kişinin kariyer anlamında kendini daha da yüksek statülere çıkarması konusunda en önemli desteği sağlamaktadır.
444 1 788 numaralı PTT Çağrı Merkezi üzerinden 7/24 bize ulaşabilirsiniz.
1954 Yılında Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) olan PTT Genel Müdürlüğü, 1984 yılında Kamu İktisadi Devlet Teşebbüslerinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak çıkarılan 233 sayılı KHK ile Kamu İktisadi Kuruluşu (KİK) statüsüne geçirilmiştir.
Başvurular, 01-10 Kasım 2023 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/sahil- guvenlik- komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. Başvuru ile ilgili detayların yer aldığı bilgilendirme kılavuzuna, www.sg.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecektir.
Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü müstakilen çalışmaya başlamıştır. 29 Ocak 2000 tarih ve 23948 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4502 sayılı kanunun 24. maddesi ile "T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü" olan Kuruluşun adı "T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü" (PTT) olarak değiştirilmiştir.
PTT Yazılı Sınavdan Kaç Alınması Gereklidir? Girilen PTT yazılı sınavında adayların en az 70 almaları gereklidir. KPSS puanı istemeden yapılmaya açık olan başvurularda alınması gereken bu puan ile birlikte sözlü mülakattan da geçilmesi gereklidir. Sözlü mülakatın da geçilmesi ile birlikte PTT çalışanı olunabilir.
Gişe memuru olmak için resmi bir eğitim zorunluluğu bulunmamaktadır. Birçok kurum, adayların en az lise mezunu olmasını gerektiğini belirtmektedir. Firmaların adaylarda aradığı kriterler görev tanımına göre değişiklik gösterebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri