Poliüretan Mastik Nedir? Dolgu maddesi ve bağlayıcı madde olarak kullanılır. Poliüretan mastik sızdırmazlık maddelerinin amacı, bir yapıştırıcı olarak işlev görmek ve sızdırmazlık sağlamaktır. Poliüretan sızdırmazlık malzemeleri, poliüretan bileşenleri içeren tek bileşenli, yüksek elastik yapılardır.
Mastik ile duşakabin, küvet, lavabo kenarları sızdırmazlık için doldurulabilir. Su, hava veya böceklerin geçmesi mümkün olan boşlukların olduğu her yerde mastik kullanılabilir. Kontrplak paneller, tavan, duvar ve yer karolarının yapıştırılmasında da mastik tercih edilebilir.
İnşaat sektöründe yapı elemanları arasındaki birleşim yerlerinin doldurulmasında kullanılır. Çatı kiremitlerinin döşemesinde ve PVC pencere doğramalarının montajında kullanılır. Ahşap kapı ve pencere montajında, duvarla doğrama arasında kalan boşlukları doldurmak için kullanılır.
Poliüretan Mastik, dolgu ve yapıştırma malzemesi olarak kullanılmaktadır. Poliüretan mastik'in kullanılma amacı yapıştırıcı görevi görmesi ve sızdırmazlık sağlamasıdır. Poliüretan mastik, tek bileşenli ve yüksek elastik yapıya sahip bünyesinde poliüretan bileşen bulunduran bir maddedir.
Yüzeye eşit olarak sürünüz. Yapıştırılan yüzeyleri sertleşme sağlanana kadar sabitleyiniz. Yaklaşık 45 dakika sonra yüzey kuruması başlar. Tam kuruma süresi 24 saattir.
İlgili 24 soru bulundu
Mastik, boyanabilme özelliğine sahiptir. Bu nedenle kullanımı sırasında cephe üzerinde yerini belli etmez ancak silikon boya tutmaz. Bu nedenle silikonla çalışılırken daha temiz bir çalışma yöntemi izlenmesi gerekir. Kuruma süresi de birbirinden farklıdır.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Dayson PU mastik, çeşitli endüstrilerde birleştirme ve yapıştırma amaçlı kullanılır. Yüzeylerde pas,toz ve yağ gibi malzemelerden arınmış olması gerekir. En büyük özelliği malzeme kurumadan her türlü boya ile boyanabilir.
Poliüretan organik bir malzemedir. Silikon ise inorganik bir malzemedir. Poliüretan mastiklerde; sertlik, yapışma gücü, tiksotropi ve esneklik gibi özellikleri ihtiyaca göre farklılaştırmak daha kolaydır. Mekanik dayanımı ve yapışma gücü silikona göre çok yüksek seviyelere çıkarılabilir.
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Her türlü doğramanın sıva, denizlik ve diğer yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Eternit ve alüminyum çatı ve cephe plakalarının ve her türlü yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Ayrıca çatlaklara karşı boya öncesi kullanılır.
İnşaat Malzemelerinin Birleşim Yerlerinde Kullanılır. – Strafor Duvar Panellerimiz İçin Önerdiğimiz Tek Panel Yapıştırıcısıdır. – Silikon Tabancası Yardımıyla Kullanılmaktadır. – Solvent İçermez.
Ahşap kapı ve pencere montajında, duvarla doğrama arasında kalan boşlukları doldurmak için kullanılır. Prefabrik yapı elemanlarının ve çatılarda yağmur suyu toplama borularının birleşim yerlerinde ve yağmur oluklarında sızdırmazlık sağlayıcı olarak kullanılır.
Silikon maddi açıdan daha değerlidir ve mastik silikona göre daha uygun bir üründür. Genel manası ile ortak kullanım yerlerine sahip olan mastik ve silikon dikkat edilmediği takdirde kullanım için uygun olmayan yerlerde de birbirlerinin yerine tercih edilebilmektedir.
Böylelikle silikonun suyla temasında herhangi bir küf, nem gibi olumsuz durumlar yaşanmasına engel olmaktadır. Alçıpan, duvar gibi yüzeylerde mastik tercih edilmemektedir. Mastik çeşitlerinin yapısı sentetik ve su bazlı boyalarla kullanımını kolaylaştırmaktadır.
Kartuşun altındaki alüminyum kapak açılır. Tabancaya yerleştirilen kartuş hava bırakılmayacak şekilde uygulanır. Derz tamamen doldurulduktan sonra mastik yüzeyi bir spatül veya parmakla düzeltilir. Akfix 647FC poliüretan mastik, tek komponentli, hava nemi ile kürleşen poliüretan esaslı bir sızdırmazlık malzemesidir.
Silikon bazlı olduğundan üzerine boya tatbik edilemez. İnşaat sektöründe mermer, granit ve doğal taş birleşim yerlerinde kullanılabilir. Tatbik edilecek yüzeyleri kir, toz ve yağdan arındırınız. Plastik kanülün ucunu uygulanacak yüzeye göre kesiniz.
Cam, ahşap, metal ve plastik gibi malzemelerin birleştirilmesinde uygulanır. Duvar, çatı ve zemin gibi yapı elemanlarının izolasyonunda kullanılır.
Kolay Kullanım Kolaylığı Sunan Sista Silikon
Sista dış cephe silikonu beyaz rengi, beyaz fayanslarda ve beyaz yüzeylerde tercih edilir. Klozet kenarlarına çekilerek sızdırma sorunu çözebilirsiniz. Burada suya dayanıklı olan beyaz rengi seçmeniz gerekir.
Akrilik mastikler, silikon mastikler kadar suya dayanıklı olmadığından bu durum göz önünde bulundurularak silikon mastik tercih edilir. Esnek yapısı sayesinde akrilik mastiklere oranla daha dayanıklı olan silikon mastiklerin aynı zamanda akrilik mastiklere göre uygulaması da daha kolaydır.
Gerekli durumlarda düz bir yüzey için zımparalama yapılabilir. Daha iyi bir yapışma elde etmek için zımparalama gerekmeyebilir, oluşacak yapışmanın bağ kuvvetini olumsuz etkileyebilir.
Hava şartlarına ve suya dayanıklıdır.
Silikon yapıştırıcı uygularken bu süre boyunca yapıştırma işlemi tam olarak tamamlanmadığından, düzgün bir silikon yapıştırıcı için beklemek önemlidir. Bu süre içinde silikonlar yaklaşık olarak 24 saatte tam olarak kurur ve iyice sertleşir.
Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz. Silikon çok kısa sürede kuruduğu için işimizi diğer yapıştırıcılardan daha hızlı bitirebilirsiniz.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri