Gaz altı ile sağlam bir punta atarsan 1-2 ton bile taşır kolay kolay kopmaz bisikletlerın, sandalyelerın hepsı gazaltı seri üretim yapılıyor, evdeki kaynak makinesi tek tık buyuk işler için parklarda felan devlet işçileri yaparken çok kez gormuşsundur.
iyi yapılırsa kaynatılan malzemenin kendi dokusundan bile sağlam olur. "Sadece bir punto bile 70 kg taşır" diyor kaynakçılar.
Punta kaynağı (veya direnç nokta kaynağı) elektrik akımına dirençten elde edilen ısıyla birbirine temas eden metal yüzey noktalarının birleştirildiği sac metal ürünlerine kaynak yapmakta kullanılan bir elektrikli direnç kaynağı türüdür.
Punta kaynağı, elektriği ileten sac ve tel örgüleri birleştirmek için kullanılır. Tipik olarak ince metalleri kaynaklamak için kullanılır, ancak 25 mm üzerindeki kalınlıklar yalnızca özel ağır hizmet ekipmanı ile mümkündür. Özellikle ince kalınlıklarda perçin konstrüksiyonun yerini almıştır.
- 90 KW YÜKSEK FREKANSLI İNVERTÖR TEKNOLOJİSİ İLE ÜRETİLMİŞTİR. - DAKİKADA İKİ METRE DİKİŞ YAPMA HIZI İLE PİYASADA Kİ EN HIZLI DİKİŞ MAKİNASIDIR.
İlgili 26 soru bulundu
160 amper modeller en fazla 0.5 cm materyallere kaynak yapabilmektedir. Daha kalın materyallere kaynak yapmak için 200 amper olan modeller daha uygun olacaktır. 300 ampere kadar olan kaynak makineleri bulunmaktadır.
Elektrik çarpmaları bir kaynakçının karşı karşıya olduğu en ciddi ve anlık risklerden birisidir. Elektrik çarpmaları maruz kalınan elektrik akımı nedeniyle veya çarpılmaya verilen reaksiyon kaynaklı düşme sonucunda ciddi yaralanmalara ve hayati riske neden olabilir.
Mesala 4 mm çapındaki bir elektrod el ark kaynağında 150 ila 190 amper arasında akımla kaynak yapılırken, tozaltı ark kaynağında 400 ila 600 amper arasında bir akım ile kaynak yapılabilir. Tozaltı kaynağında yüksek kaliteli çelik teller kullanılır. Bu teller genellikle elektrik ark ocaklarında üretilir.
Iş parçası ile birlikte döndüğü için fener mili puntasına hareketli punta denir. Torna puntası sivri uçlu ve konik saplı bir parçadır, sivri ucun konikliği 6o° dir.
Punta deliği, punta uçlarının biçimine uyan kör delikli özel bir havşadır. Uzun bağlanması gereken (ayna-gezer punta arasındaki iş parçalarının gezer punta tarafından desteklenmesi, yataklanması ve merkezlenmesi için punta yuvası açılır. Böylece tornalama sırasında iş parçası merkezlenerek salgısız dönmesi sağlanır.
Punta deliği açılacak iş parçalarına punta matkaplarını seçerken iş parçasının çapı dikkate alınmalıdır. İŞ parçasının çapına göre punta matkapları tablolardan seçilmelidir. Bu değerleri doğru seçmek ve doğru delmek tornalama işlemlerinin doğru yapılabilmesi yönünden önemlidir.
Punta kaynağı (direnç punta kaynağı olarak da bilinir) bir direnç kaynağı işlemidir. Bu kaynak işlemi, temel olarak iki veya daha fazla metal levhayı bir elektrik akımından kaynak alanına basınç ve ısı uygulayarak birbirine kaynaklamak için kullanılır. Bakır alaşımlı elektrotları sac yüzeylere temas ettirerek çalışır.
Tek taraftan mesnetle tek taraftan kaynak edildiğinde b, kalınlığa göre 1 ile 3 mm arasında değişebilir. ki taraflı kaynakta tablodaki değerler alınacaktır. Alttan mesnetli tek taraftan kaynak sadece küt alın kaynağında 5 ile 10 mm ve açı kaynağında da 5 ile 8 mm kalınlığa kadar tavsiye edilir.
Elektrodu kibrit gibi düşünün, sürtmeden yanmaz ama kibrit kadar çok olmayacak. Kaynak iki uç arasındaki boşlukta ark atlaması sonucu oluşan bir ergimedir. Elektrodu değdirip bekleseniz arada boşluk kalmaz yapışır.
Eps Genera 160 İnverter Kaynak Makinası 160 Amper Teknik Özellikleri Sürekli yakma :3.25 mm elektrod Maksimum çıkış gücü (KWA) : 3.5 / 10 A Giriş voltajı (V) : 1 x 230 Boşta çalışma voltajı (V) : 85 Akım aralığı (A) :10 - 160 Ağırlık : 4.3 kg Boyutlar :130 x 330 x 200 mm Elektrod çapı (mm): 1.5 - 3.25 Üretim Yeri: ...
Kaynak dumanına uzun süre önemli derecede maruz kalmak, bronşiyal astım, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), toz hastalığı ve diğer pulmoner fibroz (kronik berilyum hastalığı, kobalt akciğer hastalığı) dahil olmak üzere akciğer fonksiyon bozukluklarına neden olabilir.
Kaynak yağmurun altında kesinlikle yapılmamalıdır. Bu kaçınılmaz kaynak hatalarına neden olabilmektedir.
Kaynak yaparken ortaya çıkan aşırı ışık retinay, ve çıkan kızılötesi ışınlar göz korneasına hasar verir.
Bunun nedeni, genellikle kaynak yaparken ark gerilimi 20-30 volt arasında olmasına karşılık, boşta çalışma gerilimin 65- 100 volt arasında olmasıdır. Kaynak makinalarının bakımlarının yapılamaması veya tamiratları esnasında enerji bağlantısının kesilmemesinden dolayı meydana gelmektedir.
Boşta çalışma gerilimi normal şartlardaki kaynaklarda alternatif akım kaynak makinaları ile yapılan kaynakta 70 Volt efektif değer, doğru akım kaynak makinaları ile yapılan kaynakta ise 100 Volttur.
Mekanik tekstüre tekniklerinden olan puntalama işlemi; daha önce termomekanik tekstüre yöntemleri ile tekstüre olmuş veya olmamış filament ipliğe basınçlı hava ile karmaşıklık vererek filamentlerin birbirlerine tutunmalarını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri