Patatesler yumuşayınca suyunu süzün ve soyun. Tereyağı ve süt ekleyin, çatal ya da patates ezeceğiyle ezin. Damak zevkinize göre patatesler sıcakken kaşar rendesi de ekleyebilirsiniz.
Patates püresi tüm et yemeklerine yakışır, özellikle de kırmızı et ile servis edilir. Marine edilmiş dana antrikot ve kaşarlı patates püresi güzel bir tercih olacaktır.
Kaşarlı Sütlü Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır? Patates kabukları soyulup bölerek tencereye alınır.Üzerini su geçmeyecek kadar su koyulur yumuşayınca ya kadar kaynatılır . Kaynadıktan sonra suyu süzülür . Daha sonra bardak yardımıyla iyice ezilir.İçine tuz kaşar ve tereyağı ilave edilir ve karıştırılır .
İlgili 20 soru bulundu
Tereyağını özellikle patates hafif sıcakken eklemenizi öneririz. Böylelikle daha kolay özdeşlecektir. Hemen ardından tuzunu, dilerseniz de taze çekilmiş karabiberini ekleyerek biraz daha ezin.
Suya 1 çay kaşığı tuz ekleyin, ardından örtün ve kaynatın. Ardından, ısıyı azaltın ve patatesleri 15 ila 20 dakika veya patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. bir çatalla kolayca kırılabilir. Patatesleri süzün ve ezin.
Kaşarda olması gereken 10-12 kilogram süt ise bazen farklı maddeler ile tamamlanıyor. Kıvam vermesi için patates püresi gibi ürünler kullanılabiliyor.
Peynirli Patates Püresi Malzemeleri
Rendelediğiniz patatesleri bir tencereye alın. Tereyağı, krema, tuz, ak biber ve muskat rendesini ekleyip, bir spatula yardımıyla ezerek karıştırın. Pürüzsüz bir hale geldiğinde rendelediğiniz kaşar peynirini ekleyin iyice karıştırın. Ardından ateşten alın ve sıcak servis edin.
1 yemek kaşığı tereyağ, 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş), 2 su bardağı süt, Tuz, karabiber.
Patatesi buhar da haşlayalım. (su da haşlayacaksanız kabuklarını soyup öyle haşlayın lütfen). Daha sonra ezelim ve anne sütü ekleyip kıvamını açalım. Eğer ki formül mama kullanıyorsanız; 1 ölçek toz mamayı soğuyan patates püresine ekleyip ezelim ve ılık suyla kıvamını açalım üstüne 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyelim.
Meyve püresi gün içerisinde vücut enerjisinin artmasına ve metabolizmanın güçlenmesine de zemin hazırlar. Aynı zamanda içeriğindeki doğal vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
Püre yapmak için kabuklarını soyduğun ve irice doğradığın patateslerin haşlanma süresi yaklaşık 20 dakikadır. Eğer patatesi kabukları ile haşlamak istersen haşlama süresi yaklaşık 40 dakikadır. Düdüklü tencerede patateslerini haşlayacaksan bu sefer yaklaşık 10 dakika pişirmen yeterli.
Patates püresinin buzdolabında saklanma süresi en fazla 4 gündür. Bu süre içerisinde tüketilmeyen püre bozulmaya başlayacaktır.
Patateslerinize ekleyebileceğiniz, onları hızla kalınlaştıracak birkaç bileşen vardır. Un, mısır nişastası, süt tozu, hazır patates gevreği, patates nişastası, ararot, tapyoka veya parmesan peyniri olabilir. Seçtiğiniz koyulaştırıcı maddeden 1 yemek kaşığı ekleyin.
Sütlü Patates Püresi İçin Malzemeler :
4 adet orta boy patates. 1/2 su bardağı süt. 2 yemek kaşığı tereyağı
Ezerken, karıştırırken blender kullanmayın
Her ne kadar büyük kolaylık gibi gelse ve işinizi hızlandırsa da patates püresi yaparken blender gibi mutfak aletlerini kullanmayın. Bunun yerine çatal, ezme kaşığı gibi aletler kullanın ve yavaş yavaş ezin.
Patates püresi yaparken genellikle kıvamını artırmak için içine süt eklenir. Biz bu tarifte sütün yanı sıra yoğurt ve mayonez de kullanarak hem lezzetini artırdık hem de yumuşacık bir püre elde ettik. Sarımsak ve maydanoz da lezzetine lezzet kattı. Mutlaka denemelisiniz.
Tencereye yağı koyup eritelim ve ardından ezilmiş patatesi ve kremayı ekleyip karıştıralım. Yavaş yavaş sütü ilave edelim. Sütü iyice yedirdikten sonra istediğimiz kıvamı alınca tuz ve kekik ekleyip altını kapatalım. Afiyet olsun.
Öncelikle patateslerimizi soyup 3 e 4 e bölerek suyunu koyup haşlıyoruz. Daha sonra suyunu süzüp margarin ya da tereyağını ekleyip ocağa koyuyoruz. El blendırıyla ya da patates eziciyle ezip sütü ve tuzu ilave edip sütünü yiyene kadar karıştırıyoruz. ( el blendırıyla tam kıvamında oluyor) afiyet olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri