Python İsviçre çakısı gibidir, her yerde kullanılır. Python ile uzaktan yakından alakası olmayan şirketler bile sistem tarafında bir betik dili lazım olunca Python kullanırlar. Tabii C#, Java ve JavaScript gibi diller ile iş bulma ihtimaliniz daha yüksektir.
Python, birçok amaç için kullanılabilen pratik ve işlevsel bir programlama dilidir. Web geliştirme başta olmak üzere veri analizi, makine öğrenimi, AI (yapay zeka), oyun geliştirme gibi alanlarda kullanılır.
Python programlama dili ile sosyal medya uygulaması, hesap makinesi, sözlük uygulaması, web sitesi, oyun, mobil uygulama, yapay zeka uygulamaları gibi uygulamalar geliştirilebilir.
Python; web uygulamaları, yazılım geliştirme, veri bilimi ve makine öğreniminde (ML) yaygın olarak kullanılan bir programlama dilidir. Geliştiriciler, etkili ve öğrenmesi kolay olduğu ve birçok farklı platformda çalıştırılabildiği için Python'ı kullanır.
Sınırı yoktur. Kolay bir yazılım öğrenme dilidir. Hem fonksiyonel ham de class base yazabilirsiniz. Amerika da hatırı sayılır sayıdaki teknoloji şirketleri Python ön şartı aramaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Nesne yönelimli programlama, temel Python sözdizimi, veri türleri, döngüler, değişkenler ve işlevler dahil olmak üzere Python programlamanın temellerini öğrenmek ortalama olarak beş ila 10 hafta sürebilir.
Gidişata bakacak olursak rahatça söyleyebiliriz ki amacına hizmet etme açısından Python, geniş kitlesinin de yardımıyla gelecekte de ipleri elinde tutmaya devam edecek.
Python kullanan büyük kuruluşlar arasında Wikipedia, Google, Yahoo! CERN, NASA, Facebook, Amazon, Instagram ve Spotify gibi bazı kuruluşlar yer almaktadır.
Python ile mobil uygulama, bilimsel uygulama, hacking yazılım, web yazılım, oyun, masaüstü uygulama yapabilirsiniz. Aslında bu bir bakımdan size ve hayal gücünüze kalmış bir şey. Çünkü bu programlama dili ile her şey yapmak mümkün.
Python Programlama Dili Kullanmak ve Öğrenmek Oldukça Kolay
Ancak Python sözdizimi hem okunabilir hem de ileriye dönüktür. Öğrenim, kararlı programlama dili sayesinde basittir. Yeni başlayanlar için de ideal bir seçim olarak ön plana gelir.
Sonuç olarak, Python herkesin öğrenebileceği ve yeteneklerini geliştirebileceği bir programlama dili olarak değerlendirilebilir.
Python İsviçre çakısı gibidir, her yerde kullanılır. Python ile uzaktan yakından alakası olmayan şirketler bile sistem tarafında bir betik dili lazım olunca Python kullanırlar. Tabii C#, Java ve JavaScript gibi diller ile iş bulma ihtimaliniz daha yüksektir.
Kodlama, bilgisayar yazılımları, uygulamalar ve web siteleri oluşturmamızı mümkün kılan şeydir. Kullandığınız internet tarayıcınız, işletim sisteminiz, telefonunuzdaki uygulamalar, Facebook ve şu an okumakta olduğunuz bu web sitesi ve daha birçok şey kodlar ve kodlama yardımıyla yapılır.
Python, dinamik web sitelerinin hızlı bir şekilde geliştirilmesinde tercih edilir. Veri Bilimi ve Yapay Zeka: Python, veri analizi, makine öğrenmesi ve yapay zeka projeleri için yaygın olarak kullanılır.
EN ÇOK KAZANDIRAN YAZILIM DİLLERİ
Araştırmaya göre sırasıyla JavaScript, HTML/CSS, SQL, Python ve TypeScript en popüler yazılım dilleri oldu.
Python, R' dan sonra veri biliminde kullanılan en yaygın ikinci programlama dilidir. Yapay zeka, derin öğrenme, bulut sistemi de dahil olmak üzere son dönem teknolojilerinde kullanımı da artmıştır. Python'un kolaylıkla verileri analiz edebilme yeteneği ve kullanışlı arayüzü, tercih edilmesinin nedenleri arasındadır.
Bir programlama dilinin konuşma diline yakın bir şekilde program yazmamızı sağlama çabası dilin o kadar yüksek seviyeli bir dil olduğu anlamına gelir. Dolayısıyla python programlama yüksek seviyeli bir dil iken makine dilinde program yazmamız alt seviye olarak adlandırılır.
Python'ın en popüler kullanım alanı, web geliştirmedir. Python'ı, birçok zorluktaki web uygulamalarını yaratırken kullanabilirsiniz. Django, Pyramid ve Flask gibi oldukça iyi web frameworkleri içerir.
Programlamaya yeni başlayan bir birey Python öğrenmek için günde 3 ila 5 saat arasında bir vaktini ayırırsa, 3 ay sonra ciddi bir mesafe kat edilmiş olur. Eğer temel düzeyde programlama biliniyorsa, 1 veya 1 buçuk ay gibi bir sürede söz konusu programlama dilinin önemli bir kısmı öğrenilebilir.
C++, kodlama dilleri arasında en zor ve karmaşık dil olsa da hayal gücünü istediğin gibi yansıtmana ve dilediğin uygulamayı yazmana olanak tanıyor. Kapsamlı ve büyük oyunlar, bilgisayar programları yazılmasına imkan tanıyan C programlama dili, hızlı işleme özelliğiyle de öne çıkıyor.
Bunda Java'nın dinamik değil, statik bir programlama konseptine sahip olmasının ve kodların Python'daki kodlardan oldukça uzun olmasının etkisi büyüktür. Bununla beraber Python'da kodlar daha kısa ve yazımı daha kolaydır. Bu nedenle programlamaya yeni başlayanlar için Python daha iyi bir tercih olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri