break İfadesi çalışmasını bir anda durdurur. Böylelikle döngü hiç bir koşula bağlı kalmadan sonlanmış olur. break ifadesi sadece ve sadece içinde bulunduğu döngüyü sonlandırır. Eğer iç içe döngüler bulunuyorsa ve en içteki döngüde break kullanılmışsa sadece içteki döngü sona erer.
Python break kullanımı
Break ifadesi, içinde bulunduğu döngüyü sonlandırır. Programın kontrolü döngünün gövdesinden hemen sonraki ifadeye akar. Break ifadesi iç içe çalışan döngülerde (başka bir döngü içinde döngü) yer alıyorsa, break, bulunduğu döngüyü sonlandırır.
break komutu, bir döngüyü ( do , for ve while ) ya da switch komutunu mantıksal uçtan başka bir noktadan sonlandırmanızı ve çıkarmanızı sağlar. break komutunu yalnızca döngü komutunun gövdesine ya da switch komutunun gövdesine yerleştirebilirsiniz.
Kısaca “Hiçbir şey yapmadan yola devam et!” anlamı katar. Yukarıdaki örneği tekrar yapalım. Ancak bu sefer parola boş bırakıldığında uyarı vermek yerine hiçbir şey yapmadan yola devam etsin.
For Döngüsünü Durdurma
Döngümüz ilerlerken istediğimiz bir durumda durdurabilmek için break komutunu kullanırız. Python break komutunu gördüğünde döngüyü durdurarak döngüden çıkar.
İlgili 25 soru bulundu
Birçok programlama dilinde olduğu gibi Python programlama dilide, döngü akışlarını değiştirmek için break ve continue ifadelerini kullanır. Döngüler belli bir şart sağlanana kadar kod bloğunun tekrarlamasını sağlamak için kullanılır ve programlama dilinin vazgeçilmez bir yapı taşlarından biridir.
Break ve Continue'nın kullanım mantığı çok basittir. Döngü çalışması sırasında Continue ile karşılaşıldığı zaman continue'nin altında kalan kısım atlanır ve tekrar döngünün başına dönülür. Break'te ise döngü tamamen kırılıp daha dönecek sayaç'ı olmasına rağmen döngü biter.
Break ifadesi döngü içerisinden çıkmak istenildiğinde kullanılır. for (int i; ;)// Sonsuz döngü { a = Convert.ToChar(Console. ReadLine()); if (i == 7) break; } //Kod burdan devam eder. Yukarıdaki örnekte console'dan girilen değer 7' ye eşit ise döngü sonlandırılır.
break ifadesi içinde bulunduğu döngüyü sonlandırmak diğer bir deyişle döngüden çıkılması hizmetini sunar. Bu hususta öneminin yeniden vurgulanması gereken nokta "break" ifadesinin sadece kendine en yakın yani içinde bulunduğu döngü içerisinde geçerli oluşudur.
Break komutu döngüyü tamamen sonlandırmak için kullanılır. Yani bir döngü çalışırken break komutu ile karşılaşırsa ondan sonra gelen kodları çalıştırmaz ve döngüyü sonlandırır.
Break Deyimi
Buraya kadar gördüğümüz bütün döngüler belirlediğimiz bir koşula göre kontrol ediliyor ve bu koşul sağlandığı sürece çalışıyordu. Bazı durumlarda, döngü koşulu sağlansa bile başka bir nedenden ötürü döngüyü sonlandırmak isteyebiliriz. Bu tarz durumlarda break deyimini kullanırız.
Döngülerde, bazı koşul veya koşulların karşılanması durumunda döngüyü sonlandırmak mümkündür. Bu gibi durumlarda break anahtar sözcüğü kullanılır. Döngü içerisinde break anahtar sözcüğü çalıştırıldığında döngü tamamen sonlandırılmış olur.
while True: ifadesi yardımıyla bir döngü oluştur ve kullanıcı bu döngüden çıkmak istediğinde (yani q tuşuna bastığında), döngüyü kır ve programı sona erdir.
break İfadesi
çalışmasını bir anda durdurur. Böylelikle döngü hiç bir koşula bağlı kalmadan sonlanmış olur. break ifadesi sadece ve sadece içinde bulunduğu döngüyü sonlandırır. Eğer iç içe döngüler bulunuyorsa ve en içteki döngüde break kullanılmışsa sadece içteki döngü sona erer.
Python while True döngüsünün anlamı içindeki işlemleri sonsuza kadar döndürür. Burada program yada bilgisayar hata verene kadar sürekli print fonksiyonunu ekrana basacak. Tabi istediğiniz her şekilde kullanabilirsiniz mesala kullanıcıdan sürekli bilgi almak için de kullanabilirsiniz.
Döngüler (Loops) tekrar eden kodlama işlerini kolaylaştırmak için kullanılır. Tekrar eden koşullu önermeler olarak da nitelendirilebilecek olan döngü kodları, tüm kod parçalarını belirli bir kural döngüsü içinde tekrarlamak için kullanılır.
Java'da break deyimi , döngü içerisinde koşul sağlanmadan döngüyü bitirmek için kullanılır. Örnekte görüldüğü üzere döngü içinde ki koşul tamamlanmadan i değişkeni 5 değerine ulaştığında "break" komutu ile döngümüzü bitirebiliriz.
continue döngü blokunun işlemesini yarıda keser ve başa döner. break'den farkı, programın döngünün dışına çıkmaması, ama döngünün başına dönmesi ve tekrar başlatmasıdır.
break deyimi (C++)
deyimi, break içinde göründüğü en yakın kapsayan döngünün veya koşullu deyimin yürütülmesini sonlandırır. Denetim, varsa, deyimin sonunu takip eden deyime geçer.
while kod bloğundaki işlemleri sonlandırıp döngüyü başa almak için kullanılır. Bu ifadeyi kullandığımız an döngü başa dönecek ve bu koddan sonraki satırlar çalışmayacaktır.
Türkçe olarak “-iken” anlamına gelen while kelimesi yazdığımız kodların her defasında tekrarlanmasını sağlar. Eğer koşul sağlanıyorsa tekrar döngüye girer, eğer sağlanmıyorsa döngü sona erer. Türkçe olarak “terketmek” anlamına gelen bu kelime Python dilinde döngüyü sonlandırmak için kullanılır.
While döngüsü, programlama dillerinin neredeyse tamamında var olan, yaygın kullanılan bir döngüdür. Önceden belirlenmiş bir koşul bozulana kadar devam eder. Koşulun her kontrolünden sonra döngü içerisindeki işlemler bir kez yapılır. Koşul bozulduktan sonraki ilk kontrolde döngü terk edilir.
Eğer döngü içerisinde bulunan bir durumu atlayıp for döngüsünün devam etmesini istiyorsak continue deyimini kullanırız.
break Komutu
Kullanım olarak hiç bir fark yok, döngü içinden ne zaman çıkmak istediğimize karar verdikten sonra bir if bloğu ile kolay bir şekilde döngüyü sonlandırabiliyoruz.
break , döngünün bu komutun görüldüğü yerde bitirilerek döngünün dışına çıkılması için kullanılır. Bundan sonra döngü devam ettirilmez. continue ise, döngü içinde bu komutun bulunduğu satırdan sonrası işlenmeden döngünün sonraki değeri işlemek / işlemi yapmak üzere başa dönmesini (sonraki tekrarı yapmasını) sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri