Python 'da Main Fonksiyonu Kullanımı Bu fonksiyon içerisinde ana uygulamamızı kodlar ve sonrasında çağırırız.
__name__ 'in "__main__" olması durumu şunu ifade ediyor: Sen bu py dosyasını başka bir py dosyasında import etmemişsin, paşalar gibi bam güm direkt çalıştırmışsın, main'desin yani, which means main file, source file; rather than another file.
Modül çağırmaya yarar. Örneğin yazacağınız programda belirtilen aralıkta rastgele tam sayı seçmeniz gerekiyor. Bunun içinde "random" modülünü çağırmanız gerekiyor ve "randint" metodunu kullanmanız gerekiyor.
Bir modül, bağlayabileceğiniz ve başvuruda bulunabileceğiniz isteğe bağlı niteliklere sahip bir Python nesnesidir. Basitçe, bir modül Python kodundan oluşan bir dosyadır. Bir modül fonksiyonları, sınıfları ve değişkenleri tanımlayabilir. Bir modül ayrıca çalıştırılabilir kod içerebilir.
1. Python Nedir? Python, Object Oriented Programming'i destekleyen ve kodları satır satır yorumlanan(Interpreted programming language), yüksek seviyeli bir programlama dilidir. Web geliştirme, masaüstü uygulamaları, mobil uygulamalar veya donanım araçlarına kadar geliştirmeye imkan tanır.
İlgili 15 soru bulundu
Nesne yönelimli programlama, temel Python sözdizimi, veri türleri, döngüler, değişkenler ve işlevler dahil olmak üzere Python programlamanın temellerini öğrenmek ortalama olarak beş ila 10 hafta sürebilir.
Python, nesne yönelimli, yorumlamalı, birimsel (modüler) ve etkileşimli yüksek seviyeli bir programlama dilidir.
Bir programlama dilinin konuşma diline yakın bir şekilde program yazmamızı sağlama çabası dilin o kadar yüksek seviyeli bir dil olduğu anlamına gelir. Dolayısıyla python programlama yüksek seviyeli bir dil iken makine dilinde program yazmamız alt seviye olarak adlandırılır.
Ücretsiz ve güzel kaynak arayanlar için tabii ki BTK Akademi güzel bir tavsiye. BTK Akademi de bildiğiniz gibi ücretsiz programlama eğitimleri yer almaktadır. Bu eğitimlerin içerisinde bulunan Sıfırdan İleri Seviye Python Programlama Eğitimi ile python öğrenebilirsiniz.
İNPUT() FONKSİYONU : Kullanıcıdan bilgi almak için kullanılır. Ör: Kullanıcıya ismini sorup “Merhaba İsim” yazdıran kodlar. isim = input("İsminiz nedir? ")
__init__() – (başlangıç ve son iki alt çizgili) yapıcı (constructor) olarak bilinen sınıf ilk oluşturulan yapılacak işlemlerin tanımlandığı özel bir metottur. Python, bu sınıfın nesne/örnek oluştururken oluştururken çağrılan ilk metottur.
Python'da set yine bir dize türüdür. Bu türün özelliği sıralanamaz olmasıdır. Set, bir veri yığınıdır. Ancak bu verilere erişim sıra (index) yoluyla sağlanamamaktadır.
__init__(): __new__() metodu tarafından, yeni bir sınıf örneği oluşturulduktan hemen sonra çağırılır. Çok sık kullanılan bir sınıf metodudur.
Python Geliştiricisi, Python programlama dili kullanarak yazılım geliştirme işlemlerini gerçekleştiren bir profesyoneldir. Veri analizi, yapay zeka, web uygulamaları ve otomasyon gibi birçok alanda çalışabilir.
Python ile mobil uygulama, bilimsel uygulama, hacking yazılım, web yazılım, oyun, masaüstü uygulama yapabilirsiniz. Aslında bu bir bakımdan size ve hayal gücünüze kalmış bir şey. Çünkü bu programlama dili ile her şey yapmak mümkün.
Sınırı yoktur. Kolay bir yazılım öğrenme dilidir. Hem fonksiyonel ham de class base yazabilirsiniz. Amerika da hatırı sayılır sayıdaki teknoloji şirketleri Python ön şartı aramaktadır.
Python Programlama Dili Kullanmak ve Öğrenmek Oldukça Kolay
Ancak Python sözdizimi hem okunabilir hem de ileriye dönüktür. Öğrenim, kararlı programlama dili sayesinde basittir. Yeni başlayanlar için de ideal bir seçim olarak ön plana gelir.
Bunda Java'nın dinamik değil, statik bir programlama konseptine sahip olmasının ve kodların Python'daki kodlardan oldukça uzun olmasının etkisi büyüktür. Bununla beraber Python'da kodlar daha kısa ve yazımı daha kolaydır. Bu nedenle programlamaya yeni başlayanlar için Python daha iyi bir tercih olacaktır.
Python İsviçre çakısı gibidir, her yerde kullanılır. Python ile uzaktan yakından alakası olmayan şirketler bile sistem tarafında bir betik dili lazım olunca Python kullanırlar. Tabii C#, Java ve JavaScript gibi diller ile iş bulma ihtimaliniz daha yüksektir.
Hackerlar tarafından en çok kullanılan programlama dili; Python. Python'un çok fazla tercih edilmesinin sebebi; basitliği, gücü, nesne yönelimli olmasının yanı sıra pek çok özelliği barındırmasıdır. Günümüzde pek çok kişi sadece hacking için bu programı öğreniyor.
Gidişata bakacak olursak rahatça söyleyebiliriz ki amacına hizmet etme açısından Python, geniş kitlesinin de yardımıyla gelecekte de ipleri elinde tutmaya devam edecek.
Programlamaya yeni başlayan bir birey Python öğrenmek için günde 3 ila 5 saat arasında bir vaktini ayırırsa, 3 ay sonra ciddi bir mesafe kat edilmiş olur. Eğer temel düzeyde programlama biliniyorsa, 1 veya 1 buçuk ay gibi bir sürede söz konusu programlama dilinin önemli bir kısmı öğrenilebilir.
C++, kodlama dilleri arasında en zor ve karmaşık dil olsa da hayal gücünü istediğin gibi yansıtmana ve dilediğin uygulamayı yazmana olanak tanıyor. Kapsamlı ve büyük oyunlar, bilgisayar programları yazılmasına imkan tanıyan C programlama dili, hızlı işleme özelliğiyle de öne çıkıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri