Veri bilimi, makine öğrenmesi ya da yapay zeka denince akla ilk olarak Python dili geliyor. Bu durum da Python'ın dünya çapında büyük bir kitlesinin olmasına neden oluyor. Kariyer açısından Python en çok fırsata sahip dillerinden biri.
Yapay zeka uygulamaları genellikle C++ ve matematik için dizayn edilmiş MATLAB ve Lush gibi standart dillerde de yazılır. Ayrıca Haskell de Yapay zekâ için çok iyi bir programlama dilidir.
C++, performans ve hız gerektiren yapay zekâ uygulamaları için tercih edilebilir. Örneğin, TensorFlow ve PyTorch kütüphaneleri, derin öğrenme uygulamaları için C++ ile yazılmıştır.
İlgili 42 soru bulundu
ChatGPT, Python programlama dili ile yazılmıştır. Bu nedenle, Python programlama dili hakkında bilgi sahibi olmak, yapay zeka uygulamalarını entegre etmek için önemlidir. Yapay Zeka Uygulamalarına Aşina Olmak: ChatGPT gibi yapay zeka uygulamalarını entegre etmek için, yapay zeka teknolojilerine aşina olmak önemlidir.
Yazılım ve teknoloji içerisinde yapay zekâyı programlamak için diller bulunmaktadır. Bu diller sayesinde hedeflenen amaç ise basit ve akıllı bilgisayarların insanlara benzer şekilde düşünmesini sağlamaktır. Bu programlama için bahsedilen gerekli diller Java, Lisp, R, Python ve Prolog dilleridir.
Piyasada birkaç değerli ChatGPT alternatifi var. Ancak işlevsellik, kullanım kolaylığı ve paranın karşılığını temel alan Chatsonic by Writesonic ve Jasper, en iyi rakipler olarak öne çıkıyor.
Apple, cihazlarında yerleşik olarak gelen Pages, Keynotes ve Numbers gibi uygulamalarını da yapay zekâ ile daha da geliştirecek. Sesli asistanlar arasında en çok tercih edilen teknoloji devi Apple'ın popüler asistanı Siri'ye yapay zeka desteği geliyor.
Türkiye şu anda Uluslararası Yapay Zeka Endeksi'nde 160 ülke arasında 47'nci sırada. Her geçen gün sıralamadaki yerimiz yükseliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisimiz, TÜBİTAK ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu gibi kuruluşlar yapay zekada ellerinden geleni yapıyorlar.
İşleri kolaylaştırmasının yanısıra, Python harici kütüphaneler ile alt seviyeli entegrasyon geliştirenler için de bir araya getirici bir platform niteliğindedir. Bunun ana sebebi ise Python'un eksiksiz bir C API'ı ile kolayca ulaşılabilir olmasıdır.
Java, platform bağımsızlığı, nesne yönelimli programlama, zengin kütüphane desteği gibi özellikleri sayesinde, birçok alanda kullanılmaktadır. Bunlardan biri de yapay zeka uygulamalarıdır.
ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilmiş bir yapay zeka uygulaması. Temelde kullanıcıların sorduğu sorulara yanıt veren bir sohbet uygulaması olarak ifade edilebilir. İnsan benzeri metinler oluşturabilen ChatGPT, detaylı soruları kolayca anlayıp yanıtlayabilir.
Örneğin, Python, veri analizi ve yapay zeka gibi hesaplama yoğunluğu yüksek işlemler için tercih edilen bir dildir. Java ise genellikle büyük ve karmaşık sistemlerin geliştirilmesi için kullanılır.
Python; web uygulamaları, yazılım geliştirme, veri bilimi ve makine öğreniminde (ML) yaygın olarak kullanılan bir programlama dilidir. Geliştiriciler, etkili ve öğrenmesi kolay olduğu ve birçok farklı platformda çalıştırılabildiği için Python'ı kullanır.
Yapay zeka strateji oluşturamaz, kavramsallaştıramaz veya planlayamaz. AI, dar bir hedef için optimizasyon yapmakta harika olsa da, kendi hedeflerini seçemez veya yaratıcı düşünemez. AI, alanlar arasında düşünemez veya sağduyu uygulayamaz. AI, empati ve şefkat gibi duyguları hissedemez veya bunlarla etkileşime giremez.
Siri'nin en bilinen, orijinal Amerikan sesi, "Samantha" olarak da bilinen "Susan Bennett" tarafından Temmuz 2005'te sağlanmıştır. Türkçe Siri'yi seslendiren kişi, seslendirme uzmanı ve radyocu olan Yelda Uğurlu'dur.
Böylece felaketlerin önlenmesi ve maliyetlerin düşürülmesi için insanların sahip olmadıkları yetenekleri kullanabilir. Yapay Zeka Hata Yapabilir! Fakat en nihayetinde yapay zeka da kusursuz değildir ve hata yapabilir. Fakat yine de hata oranı insanlara göre daha azdır.
Türkiye'de de App Store'a eklenen ChatGPT'nin ayrıca Plus aboneliği de bulunuyor ve standart yani ücretsiz olarak kullanılan sürüme göre çok daha fazla gelişmiş özelliği kullanıcısına sunuyor. Yurt dışında 20 dolarlık fiyat etiketiyle satılan abonelik fiyatı Türkiye'de 499,99 TL olarak belirlendi.
GPT-4'e geçmek üzere solda bulunan menüden “Upgrade to Plus- Plus'a yükseltin” butonuna basarak adımların takip edilmesi gerekiyor. Yeni GPT-4 ücreti aylık 20 dolar yani 380 TL olarak belirlenmiş. Abonelik oluşturulduktan sonra herhangi bir bekleme süreci yaşanmadan uygulama kullanılmaya başlanıyor.
Chatgpt tarafından yapılan ödev anlaşılır. Öğretmenler tarafından okullarda yapay zeka tarafından yapılmış olan ödevleri intihalde gösteren programlar vardır.
Siber güvenlik alanında yaygın olarak kullanılan C and C++, Java, Bash, Go ve Ruby gibi başka kodlama dilleri de vardır.
Python, makine öğrenimi, NLP ve sinir ağı bağlantıları için kullanılan ideal kodlama dilidir. Python, esnek olduğundan ve Pandas, SciPy ve NLTK gibi önceden var olan kitaplıklarla birlikte geldiğinden, yapay zeka geliştirme konusunda yeni olsanız bile kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri