QR kodu (İngilizce: Quick Response) veya karekod, makinelerle okutulabilen bir matris barkod (iki boyutlu barkod) türüdür.
Barkod yatay dikdörtgen şekli ile bilinmekte olup sadece sayısal verileri hapseder. Fakat karekod her türlü numara ve harf kaydı yapabilir. Dolayısıyla karekod kullanım oldukça geniş ve okunabilir olması açısından da avantajlıdır.
Karekodlar; uygulamaları indirmenize, bir restoranın menüsüne temassız erişmenize yardımcı olurlar, ürün ve fırsatları tanıtmak için web sitelerinde, reklam panolarında ve veya sosyal medyada kullanılabilirler.
QR kodlarının iki türü vardır:Statik QR kodları ve Dinamik QR kodları.
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
İlgili 41 soru bulundu
QR kodu (İngilizce: Quick Response) veya karekod, makinelerle okutulabilen bir matris barkod (iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir.
Google'ın resim tanıma teknolojisi, Android cihazlarda fotoğraf galerisi uygulamanızdan QR kodu taramayı kolaylaştırır. Bu özelliğe Google Lens üzerinden erişebilirsiniz.
Qr kod kullanarak ATM'den günlük en fazla ne kadar nakit çekebilirim? Qr kod kullanımı ile Bankamız ATM'lerinden günlük para çekme limiti 5.000 TL'dir.
Çevrimiçi QR TIGER QR kod oluşturucu ile istediğiniz kadar statik QR kodu oluşturabilirsiniz, QR kodlarınızın geçerliliği ömür boyu sürecektir.
QR kodunun kısa tarihi
İlk QR kodu sistemi, 1994 yılında Toyota'nın bir alt kuruluşu olan Japon şirketi Denso Wave tarafından icat edildi.
Android'de QR kod nasıl taranır? Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun.
Çekilecek olan tutar girilir ve uygulamaya kamera izni verilir. Uygulama içerisinde açılan kamera ATM ekranına tutulur. ATM ekranındaki karekod, açılan kamera ile okutulur. İşlemin onaylanmasının ardından ATM çalışır ve istenilen tutarda parayı verir.
SADECE KAMERA İLE QR KAREKOD OKUMA
Kameranız karekodları direkt okuyor. Yeni nesil işletim sistemine sahip cep telefonlarında bu mümkün. Kameranızı açın, QR karekoda doğru çevirin. ekran çerçevenizin üzerine hemen bir bildirim gelecektir. Akıllı cihazınız görüntünün içerisinde bir karekod buldu ve okudu.
e-Belgelerde Karekod Kullanımı
Kılavuza göre, e-irsaliye, e-serbest meslek makbuzu (e-SMM), e-müstahsil makbuzu, e-döviz ve kıymetli maden alım satım belgesi ve e-adisyon gibi elektronik ortamda düzenlenen belgelerde karekod bulunması zorunlu hale gelmiştir.
Evet, internet olmadan bir QR kodu taranabilir. Ancak, bu QR kodları sizi yalnızca bir metne, numaraya ve Wi-Fi'ye yönlendirecektir.
Ücretsiz QR kodlarıyla ilgili kritik unsurları vurgulamak için QR TIGER QR kod oluşturucuda kendi QR kodunuzu veya statik QR kodunuzu oluşturmak tamamen ücretsizdir, abonelik gerektirmez ve ayrıca hedefinize, iş amacınıza veya markanıza göre son derece özelleştirilebilir!
QR kodu, beyaz kare fon içinde yer alan siyah noktalarla kodlanmış, özel bir koddur. Bu siyah noktaların beyaz kare fon içindeki lokasyonu ve şekilleri farklı bilgileri kodlamaya izin verir. Bu şekilde QR kod içine genişçe metinleri sığdırmak mümkün olur.
Karekod ile Farklı Banka ATM'sinden Para Çekilebilir mi? Standart para çekme ve yatırma işlemlerinde olduğu gibi QR Kod ile de Ortak ATM özelliği olan farklı banka ATM'lerinden para çekme işlemi yapılabilir.
Ayrıca ortak QR sayesinde ATM'den para çekme ve yatırma işlemlerinin tüm banka ATM'lerinden yapılması mümkün. Garanti BBVA Mobil ile başka banka ATM'lerinde yer alan QR kodu okutarak temassız ve saniyeler içerisinde işlem yapabilirsiniz.
Birkaç saniye içinde ödeme gerçekleştirebilen kötü amaçlı QR kod, kişisel banka hesabı kimlik bilgilerinizin çalınmasına sebep olabiliyor. 10- Bir Wi-Fi ağına sizi ekleyebilir. Bazı QR kodlar, otomatik ağ bağlantısı ve kimlik doğrulama için kimlik bilgileri içerebilir.
QR kodunuz sıfırlandıktan sonra, bir önceki kodunuz biri tarafından tarandığında artık çalışmaz. QR kodunu sıfırlamayı tercih ederseniz yeni QR kodunu müşterilerinizle paylaşmanız gerekir. İşletmeler İçin İpucu: QR kodunuzu çeşitli nedenlerle sıfırlayabilirsiniz.
Diğer seçenekler > Ayarlar'a dokunun. Adınızın yanında gösterilen QR Kodu'na dokunun. Kodu tara'ya dokunun. Taramak için cihazınızı QR kodunun üzerinde tutun.
1 Uygulamalar ekranına erişmek için ekranı yukarı veya aşağıya doğru kaydırın. 2 Kamera uygulamasına dokunun. 3 Sol üstte yer alan Ayarlar Simgesine dokunun. 4 QR kodlarını tarama özelliğini etkinleştirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri