İlk önce bağlanmak istediğiniz wifi ağına bağlanmış birini buluyorsunuz. Sonra o kişi bağlandığı ağın ayarlar kısmına girip ordaki "Q kod okut"a basıyor. Ve sizde bu uygulama ile kodu okutuyorsunuz ve bağlanıyorsunuz. Bunu yararlı buldunuz mu?
QR kodunu okutarak Wi-Fi ağına bağlanmak için, 1 Wi-Fi sekmesindeyken sağ köşede bununan QR simgesine dokunun. 2 Kamera yardımıyla QR konudunu okutarak şifre kullanmadan Wi-Fi ağına bağlantı kurabilirsiniz.
WiFi QR kodu, yalnızca bir QR kodunu tarayarak bir WiFi ağına bağlanmanızı sağlayan basit ama güçlü bir QR çözümüdür. Artık karmaşık şifreleri ezberlemek veya ağ kimlik bilgilerini manuel olarak girmek yok. Tek bir hızlı tarama ile cihazınızı anında bir WiFi ağına kolayca bağlayabilirsiniz.
Samsung İnternet uygulamasını açın. Ekranın sağ alt kısmındaki üç dikey çizgiye dokunun. Ayarlar'a tıklayın ve Yararlı Özellikler'e dokunun. Düğmeyi kaydırarak QR kod tarayıcıyı açabilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
1 Uygulamalar ekranına erişmek için ekranı yukarı veya aşağıya doğru kaydırın. 2 Kamera uygulamasına dokunun. 3 Sol üstte yer alan Ayarlar Simgesine dokunun. 4 QR kodlarını tarama özelliğini etkinleştirin.
Misafir ağı açmak için web arayüzde 'Ağlarım ve Kablosuz Ağ' menüsü altında bulunan 'Misafir Ağı' bölümüne gidin. Misafir ağı etkinleştirmek için başlığın hemen altında bulunan anahtar simgesini 'Etkin' konumuna getirin. 'Ağ Adı (SSID)' alanına misafirlerinizin görmesini istediğiniz kablosuz ağ ismini yazın.
Android'de QR kod nasıl taranır? Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun.
Akıllı telefonunuzdaki QR okuyucu uygulamayı veya kamerayı açın. Telefonunuzu QR koduna doğrultun; kamerayı hangi açıdan koda doğru tutarsanız tutun yine de gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
QR Kodunun köşelerindeki kareler QR kodun pozisyonunu ayarlamak için, kenarlar boşluk iç kısmı ise veri kısmıdır. Telefon kamerası veya okuyucu ile taranarak QR kod . çözümlenir ve hızlıca yazı meydana çıkar. QR kod işletmelerde, kartvizitlerde, bankacılık sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır..
Teknik olarak, İnternet erişimi olmadan da QR kodlarını tarayabilirsiniz.
Burada birçok kullanıcının aklına “Karekod nedir?” sorusu gelebilir. Karekod, QR kodun Türkçeleştirilmiş halidir. Tamamen aynıdır ve herhangi bir çalışma farkı yoktur. Temel olarak karekod; gelişmiş bir barkod türüdür, 2 boyutludur ve üzerinde kare formunda noktalar bulunur.
QR Kod okuyucu uygulamalardan herhangi birini akıllı telefonunuza yükledikten sonra karşınıza çıkan herhangi bir QR kodu okutarak bu kodun yönlendirdiği tüm bilgilere erişebilirsiniz.
Android Ürünlerde: Google uygulamasını açarak ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunup ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koda doğru tuttuğunuzda Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar ve menüyü görüntüler.
Yöntem #1: Telefonun Wi-Fi özelliğinin açık olduğundan emin olun. Yöntem #2: Kablosuz ağ bağlantısı kapsamında olduğunuzdan emin olun. Yöntem #3: “Telefonum WiFi'ye bağlanmıyor” sorunu yaşayan cihazı yeniden başlatın. Yöntem #4: Ağı unutun ve yeniden bağlanın.
Günümüzde, neredeyse her türlü elektronik cihazın kablosuz ağ bağlantısı yapabilme özelliği vardır. Bu işlem genellikle “Wi-Fi entegrasyonu” olarak adlandırılır. Wi-Fi entegrasyonu, bir cihazın Wi-Fi teknolojisine sahip olması ve bu sayede internete veya diğer ağlara kablosuz olarak bağlanabilmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri