Android kullanıcıları için Android 8 veya sonraki sürümleri kullanan akıllı telefonlar ve cihazların kameralarında yerleşik bir QR kod tarayıcı bulunur. Kameranızı açın ve QR kodunun önüne veya üstüne yerleştirin. Çoğu cihazda, sağ alt köşede bir QR kodu logosu görünür. Verilere erişmek için ona dokunun.
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Kameranızı açın, QR karekoda doğru çevirin. ekran çerçevenizin üzerine hemen bir bildirim gelecektir. Akıllı cihazınız görüntünün içerisinde bir karekod buldu ve okudu. Bildirimi tıklayın hepsi bu kadar.
İlgili 29 soru bulundu
QR kodu, beyaz kare fon içinde yer alan siyah noktalarla kodlanmış, özel bir koddur. Bu siyah noktaların beyaz kare fon içindeki lokasyonu ve şekilleri farklı bilgileri kodlamaya izin verir. Bu şekilde QR kod içine genişçe metinleri sığdırmak mümkün olur.
Telefonunuz internete bağlı ancak, QR kodunu tarayamıyorsanız, telefonunuzu yeniden başlatmayı ve yeniden QR kodunu okutmayı deneyin. Tarayıcınızı değiştirin: Google Chrome kullanıyorsanız, onun yerine Firefox ya da Microsoft Edge'de açmayı deneyebilirsiniz.
Bir barkodun en ince çizgisinin 'kalınlık' ölçüsüne MILSIZE denir. Barkod Okuyucu donanımların teknik özellik tablolarında hangi barkodun kaç milsize ise hangi mesafeden okuyabildiğini göstermektedir. En genel ifadesiyle bir barkod veya karekod ne kadar büyük ise (yüksek milsize'lı) o kadar uzaktan okunması mümkündür.
QR kod (karekod) nasıl okutulur? Barkod tarayıcınız yok ise; akıllı telefon, tablet veya bilgisayar kamerası kullanarak bir QR kodu tarayarak okutabilirsiniz. Cihazınızın kamerasını QR koduna doğrultun ve çerçevede ortalandığından emin olun. Kamera odaklandıktan sonra hemen karekodu taramaya başlayacaktır.
1 Uygulamalar ekranına erişmek için ekranı yukarı veya aşağıya doğru kaydırın. 2 Kamera uygulamasına dokunun. 3 Sol üstte yer alan Ayarlar Simgesine dokunun. 4 QR kodlarını tarama özelliğini etkinleştirin.
Uyumlu iPhone veya iPad'inizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. iPhone veya iPad'inizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Telefonda Barkod Okuyucu Ne İşe Yarar
Telefonda bulunan QR kod okuyucu bir yazılım ile bir barkodun içinde bulunan bilgileri görüntüleyebilirsiniz. QR kodlar genellikle siyah beyaz olurlar. Ayrıca telefonda bulunan barkod okuyucu yazılımlar sayesinde bir çok iş gerçekleştirebilirsiniz.
Telefonunuza bir uygulama indirmek için QR kodunu tarayabileceğinizi biliyor muydunuz? QR kodlu bir uygulamayı indirmek için kullanıcının yalnızca kamera uygulamasını açması, uygulamayı sabit bir şekilde QR koduna doğru tutması ve açılan bildirimi açması gerekir.
Masaya oturan müşteriniz QR kodu cep telefonunun kamerasıyla taratır. POS sisteminizle entegre çalışan QR Menu Order sayfasına erişerek en güncel menüye ulaşır, siparişini bu sayfa üzerinden verir. Sipariş, mutfağa ve POS sisteminize aynı anda ulaşır. Hazırlanan sipariş personel tarafından masaya teslim edilir.
Ayarlar'a gidin ve tarayıcı uygulamasını veya e-posta uygulamasını bulana kadar aşağı kaydırın. Uygulamaya, ardından Saptanmış Tarayıcı Uygulaması'na veya Saptanmış Mail Uygulaması'na dokunun. Saptanmış olarak ayarlamak istediğiniz web tarayıcısını veya e-posta uygulamasını seçin.
"Varsayılan Tarayıcı Uygulaması" seçeneğine dokunun
iPhone'unuzda Chrome'un en son sürümünü açın. Ekranınızda Diğer'e ( ) ve ardından Ayarlar'a dokunun. Ayarlar bölümünde Varsayılan Tarayıcı > Chrome Ayarlarını Aç'a dokunun. Varsayılan Tarayıcı Uygulaması seçeneğine dokunup Chrome'u seçin.
QR kodunuz sıfırlandıktan sonra, bir önceki kodunuz biri tarafından tarandığında artık çalışmaz. QR kodunu sıfırlamayı tercih ederseniz yeni QR kodunu müşterilerinizle paylaşmanız gerekir. İşletmeler İçin İpucu: QR kodunuzu çeşitli nedenlerle sıfırlayabilirsiniz.
Barkod Numarası ile Sorgulama
Perakende olarak satılan ürünlere ait bir barkodları tanımlamakta kullanılan GTIN(Global Trade Item Number) ile sorgulama yapacaksanız, ticari ürünün üzerinde yazan ve GS1 sistemine göre oluşturulan barkod numarasını, arama alanına girip “Ara” butonuna basarak sorgulayabilirsiniz.
QR kodu (İngilizce: Quick Response) veya karekod, makinelerle okutulabilen bir matris barkod (iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir.
Aynı şekilde doğalgaz, su, elektrik gibi aboneliklerin takip edilebilmesi için barkod sistemlerinden yararlanılmaktadır. Barkodların kullanıldığı diğer alanlar ise şunlardır: Hastane, klinik, eczane, laboratuvar, poliklinik gibi sağlık alanları Dijital tartı, terazi, atm etiket ruloları ve POS cihazları
KAMERA LENSİNİZİ TEMİZLEYİN
Telefonunuzdan bir QR kodunu tarayamadığınızda, en belirgin sorun kamera merceğinde QR kodunu algılamasını engelleyen bir kirdir. WhatsApp Web'in QR kodunu tarayamıyorsanız, telefonunuzun kamera merceğini temizlemeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri