Örneğin, kişisel iletişim bilgileri veya ödeme bilgileri gibi hassas veriler, güvenli yöntemlerle işlenmelidir. Güvenilirlik Sorunları: QR kodları, hızlı ve anında erişim sunmaları nedeniyle güvenilirlik sorunlarına yol açabilir.
FBI yayınladığı uyarıda vatandaşların restoranlarda QR kod okuturken dikkatli olmasını istedi. Kodlarda bulunan menü adreslerinin kontrol edilmesi ve herhangi bir harf değişiminin olup olmamasının incelenmesi gerekiyor. Aksi takdirde farkında olmadan cihazınıza zararlı yazılım bulaşabilir.
Her ne kadar siber güvenlik uzmanları QR kodlarının güvenli oldukları düşünmese de kullanıldıkları içerik, kullanıcılar için riskler taşıyabilir. Örneğin, kullanıcıları kötü amaçlı sitelere yönlendiren QR kodları, kullanıcıların gizliliğini tehlikeye atabilir. Bu nedenle, kod tararken dikkatli olmak çok önemlidir.
Standart bir lazer barkod tarayıcı, bir ekrandan hiçbir şey okuyamayacaktır. Bir lazer barkod okuyucu tehlikeli mi? Barkod tarayıcıları vücudunuza veya gözlerinize zararlı olmayan Sınıf II lazer kullanır.
QR kodları basit görünüyor olsalar da aslında çok fazla veriyi saklayabilirler. Ancak ne kadar veri içeriyor olurlarsa olsunlar QR kodları, taratıldıklarında kullanıcının bilgiye anında erişmesine olanak sağlarlar; bu yüzden Çabuk Tepki (Quick Response) kodu olarak adlandırılmışlardır.
İlgili 38 soru bulundu
Türkçeye karekod olarak çevrilen QR kodlar, Quick Response (Hızlı Cevap) kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Ürün, eşya ya da internet sitesi gibi pek çok bilgi QR kodların sistemine kaydedilebilir ve bu QR kodlar okutulduktan sonra sistemde otomatik olarak kayıtlı olan bilgi cihaz ekranında görüntülenir.
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Daha sonra kitabınızdan tekrar etmek istediğiniz aktivitenin bulunduğu sayfayı açın. İlgili sayfada açmak istediğiniz aktivitenin barkodunu göreceksiniz. Barkodu telefonunuza okutun. Barkodu okuttuktan sonra açılan “URL” bağlantısına dokunun, etkinliğin (Dinleme ya da Video) açıldığını göreceksiniz.
Android için "QR Code Reader" ve "ScanLife Barcode & QR Reader" yüksek puan almıştır.
Barkod üzerinde yer alan ilk 3 rakam ülke kodunu, yanındaki 4 rakam ürünün üreticisinin şirket kodunu, sonraki 5 rakam ürüne ait bilgileri ve son rakamlar ise kontrol kodu olarak oluşturulmuştur.
Burada birçok kullanıcının aklına “Karekod nedir?” sorusu gelebilir. Karekod, QR kodun Türkçeleştirilmiş halidir. Tamamen aynıdır ve herhangi bir çalışma farkı yoktur. Temel olarak karekod; gelişmiş bir barkod türüdür, 2 boyutludur ve üzerinde kare formunda noktalar bulunur.
Statik QR kodları oluşturulduktan sonra kalıcıdır ve tarama sınırı yoktur. Bunları istediğiniz kadar tarayabilirsiniz. Çoğu dinamik QR kodunun ayrıca sınırsız tarama özelliği vardır. Ancak bazı oluşturucular, duruma bağlı olarak dinamik QR kodlarına tarama sınırları koyar.
QR kodu (İngilizce: Quick Response) veya karekod, makinelerle okutulabilen bir matris barkod (iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir.
Teknik olarak, İnternet erişimi olmadan da QR kodlarını tarayabilirsiniz.
QR kodlar, bilgiye hızlı ve etkin erişim, temassız ödemeler, ATM işlemleri, etkinlik yönetimi, pazarlama faaliyetleri, login ve oturum açma, ziyaretçi ve personel giriş-çıkış, kargo ve anket işlemlerinde kullanılarak hayatımızı kolaylaştırmaktadır.
QR Kod Nerelerde Kullanılır? Karekodlar günümüzde en çok sosyal medya, güvenlik ve ödeme sistemleri gibi alanlarda kullanılır. Karekod çoğunlukla bir internet sayfasına güvenli yönlendirme yapmak amacıyla şirketler ve kullanıcılar tarafından kullanılır.
Telefonda Barkod Okuyucu Ne İşe Yarar
Telefonda bulunan QR kod okuyucu bir yazılım ile bir barkodun içinde bulunan bilgileri görüntüleyebilirsiniz. QR kodlar genellikle siyah beyaz olurlar. Ayrıca telefonda bulunan barkod okuyucu yazılımlar sayesinde bir çok iş gerçekleştirebilirsiniz.
Hem Android'de hem de iOS'ta QR kod okutmak için ekstra uygulamalara ihtiyacınız olmadığı gibi, her iki platformda da QR kod ve barkod taramak için birkaç seçenek bulunuyor. Android'de sadece QR kod değil, normal barkodları da okutmak için Google Asistan kullanılabiliyor.
Barkod Okuyucu QR Okur Mu? Barkod okuyucular, barkod dahil olmak üzere QR kodları da okuyan ürünlerdir. Optik cihazlar kullanılarak geometrik şekillerin okutulması bir hayli kolaydır.
Özellikle internet üzerinden alınan uygun fiyatlı ürünlerin orijinalliğinden emin olmak için barkod sorgulaması yapılması tavsiye edilmektedir. Hologram kontrol sayfasını kullanarak ürünlerinizin sahte olup olmadığının sorgulamasını yapabilirsiniz.
Bu tarz gönderilerin sıkıntı çıkartabilecek olma sebebi, henüz gerçekleşmemiş etkinlik olmaları ve barkod kısmının gözükür şekilde olması. Ülkemizde pek sık olmasa da, kötü niyetli insanlar biletinizin bilgilerinden yararlanarak biletinizi kopyalayabilir – oluşturdukları kopyayı satabilir ya da kendi kullanabilir.
Barkod Numarası ile Sorgulama
Perakende olarak satılan ürünlere ait bir barkodları tanımlamakta kullanılan GTIN(Global Trade Item Number) ile sorgulama yapacaksanız, ticari ürünün üzerinde yazan ve GS1 sistemine göre oluşturulan barkod numarasını, arama alanına girip “Ara” butonuna basarak sorgulayabilirsiniz.
QR kodunu okutarak Wi-Fi ağına bağlanmak için, 1 Wi-Fi sekmesindeyken sağ köşede bununan QR simgesine dokunun. 2 Kamera yardımıyla QR konudunu okutarak şifre kullanmadan Wi-Fi ağına bağlantı kurabilirsiniz.
Google Kamera'yı açın. Bir tarama seçeneği belirleyin: Google'ın Kamera uygulamasındaki QR moduyla tarama yapmak için QR simgesine dokunup kameranızı bir QR koduna doğru tutun. Kameranızın varsayılan fotoğraf moduyla tarama yapmak için kameranızı bir QR koduna doğru tutun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri