Statik QR kodları oluşturulduktan sonra kalıcıdır ve tarama sınırı yoktur. Bunları istediğiniz kadar tarayabilirsiniz. Çoğu dinamik QR kodunun ayrıca sınırsız tarama özelliği vardır.
Çevrimiçi QR TIGER QR kod oluşturucu ile istediğiniz kadar statik QR kodu oluşturabilirsiniz, QR kodlarınızın geçerliliği ömür boyu sürecektir.
QR Kod Özellikleri;
QR Kod hata düzeltme özelliği: QR Kod, üzerinde %30'a kadar herhangi bir kirlenme ya da hasar olması durumunda dahi okunabilir. QR Kod, daha fazla miktarda harf ve sayı barındırma kapasitesine sahiptir.
Tek başına veya ailesiyle, arkadaşlarıyla ya da başkalarıyla birlikte tasarım yapmak isteyen herkes için. Deneyim gerekmiyor. Premium içerik ve tasarım araçlarına sınırsız erişim isteyenler için.
QR Kodları ücretsiz midir? Tüm Statik QR Kodlarımız ücretsizdir. Buna URL, vCard, Düz metin, E-posta, SMS, Twitter, WiFi ve Bitcoin dahildir. Oluşturulduktan sonra QR Kodları sonsuza kadar size aittir.
İlgili 39 soru bulundu
Statik QR kodları oluşturulduktan sonra kalıcıdır ve tarama sınırı yoktur. Bunları istediğiniz kadar tarayabilirsiniz. Çoğu dinamik QR kodunun ayrıca sınırsız tarama özelliği vardır. Ancak bazı oluşturucular, duruma bağlı olarak dinamik QR kodlarına tarama sınırları koyar.
Plan bedeli dışında ekstra bir ücret var mı? Hayır, plan + KDV fiyatı dışında ekstra bir para almıyoruz.
Teknik olarak, İnternet erişimi olmadan da QR kodlarını tarayabilirsiniz.
Türkçeye karekod olarak çevrilen QR kodlar, Quick Response (Hızlı Cevap) kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Ürün, eşya ya da internet sitesi gibi pek çok bilgi QR kodların sistemine kaydedilebilir ve bu QR kodlar okutulduktan sonra sistemde otomatik olarak kayıtlı olan bilgi cihaz ekranında görüntülenir.
Gelir İdaresi Başkanlığının yayınladığı tebliğ sonrasında e-belgelere karekod eklenmesi zorunlu hale geldi. 1 Eylül itibarıyla e-fatura, e-arşiv fatura, e-irsaliye, e-SMM gibi e-belge türlerinin neredeyse tamamına karekod eklenecek.
Burada birçok kullanıcının aklına “Karekod nedir?” sorusu gelebilir. Karekod, QR kodun Türkçeleştirilmiş halidir. Tamamen aynıdır ve herhangi bir çalışma farkı yoktur. Temel olarak karekod; gelişmiş bir barkod türüdür, 2 boyutludur ve üzerinde kare formunda noktalar bulunur.
QR kodunuz sıfırlandıktan sonra, bir önceki kodunuz biri tarafından tarandığında artık çalışmaz. QR kodunu sıfırlamayı tercih ederseniz yeni QR kodunu müşterilerinizle paylaşmanız gerekir. İşletmeler İçin İpucu: QR kodunuzu çeşitli nedenlerle sıfırlayabilirsiniz.
Teorik ve pratik olarak QR kodları güvenlidir. Ancak günümüzde insanlar bunları yanlış bir şekilde ele alıyor, oluşturabilecekleri tehditler endişe verici olabiliyor. Kullanıcıların QR kodları oluştururken dikkate alabileceği iki tür QR kodu vardır: statik ve dinamik QR kodları.
QR Code, şifrelenmiş data saklayan iki boyutlu kare bir barkoddur. Standart bir QR Code 23,624 bit data saklayabilir, her bitin 2 farklı olası durumu vardır, böylece permütasyonların sonucu 223624 'dür!
Alışveriş sürecinde ihtiyaç duyduğun her an ulaşabileceğin A101 Hadi, hızlı ve yenilikçi mobil kullanımıyla sana destek olur. Her A101 alışverişinde A101 Hadi QR kodunu okut veya 6 haneli kodunu söylemeyi unutma.
"Normal karekodun üzerine sahte karekod yapıştırabilirler"
"QR kodlar bir afişe asılı ve afişle ilgili bilgi almak istiyorsunuz. Oradaki QR kodu değiştirebilirler, üzerine sahte başka bir QR kodu yapıştırabilirler.
QR kodunun kısa tarihi
İlk QR kodu sistemi, 1994 yılında Toyota'nın bir alt kuruluşu olan Japon şirketi Denso Wave tarafından icat edildi.
QR kodu (İngilizce: Quick Response) veya karekod, makinelerle okutulabilen bir matris barkod (iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir.
Android için "QR Code Reader" ve "ScanLife Barcode & QR Reader" yüksek puan almıştır.
Her POS cihazında QR ile ödeme olmayabilir.
Fiziksel kart ile aynı işlevi gören İstanbulkart Mobil'in sunduğu QR kodla ödeme özelliği; otobüsler, metrolar, metrobüsler, deniz ulaşımından sonra Marmaray'da da kullanılabilir oldu.
QR ile Wi-Fi'a nasıl bağlanılır? Parolayı bir Android cihazla paylaşıyorsanız, Wi-Fi ağları listesinin altındaki Ağ ekle'nin yanındaki QR Kodu simgesine dokunun. Bu sayede QR kodunu okutarak doğrudan istediğiniz telefonla bağlantı sağlayabilirsiniz.
Herhangi bir işlem ücreti öder miyim? Karekod ile veya N Kolay debit kart ile Türkiye'deki ATM'lerden para çekiminde hiçbir ücret ödemezsin.
QR Okuyucu ve Tarayıcı:
Her türlü QR kodunu ve barkodu taramak için android için bu ücretsiz QR kod tarayıcıyı kullanmayı deneyin. Bu QR kod tarama uygulaması tüm barkodları tarar.
Mobil Bankacılıktan “Tüm İşlemler” menüsü altından “QR İşlemleri” ve ardından “QR Ödeme” seçilir. POS üzerinde oluşan QR Kod telefon kamerası aracılığı ile okutulur. İşlem bilgileri ekrana gelir ve onay tuşu basılarak işlem tamamlanır. QR Ödeme hem Android hem de IOS işletim sistemli Akıllı telefonlarda kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri