Merak edilen radar kaç metreden algılar sorusunun cevabı ise; zira radarlar kendilerinde bulunan teknolojinin kalitesine göre 50 ile 1000 metrelik mesafe arasında hız tespiti yapmaktadır.
Yüzde 30'dan fazla aşanlar da hız limitini kaç kilmotre aşarsa aşsın aynı ceza uygulanmaktadır. Hız sınırı 110 kilometre bir yolda 122 ile geçenlere de 140 kilmotre ile geçenlere 166 lira, 145 kilometre ve üzeri geçenlere de 343 lira para cezası uygulanmaktadır.
Trafik polisi radarı, ekipteki cihazın eskiliğine / yeniliğine ve kullanılan teknolojiye göre 50 metre ile 3000 metre (3 kilometre) arasında tespit yapabilir.
Emniyet genel Müdürlüğü sitesinden araç plakasına yazılmış olan radar cezasını sorgulayabilirsiniz. Bu adresten çıkan ekranda araç plakasına yazılan ceza sorgulama https://onlineislemler.egm.gov.tr/Sayfalar/TrafikCezaSorgulama.aspx işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Radar, radyo dalgalarının yansıması yardımıyla uzaktaki nesneleri ve bu nesnelerin hız, kerteriz ve mesafesini tespit eden cihazdır. Radar, RAdio Detection And Ranging (radyo ile tespit etme ve menzil tayini) sözcüklerinin akronimidir.
İlgili 45 soru bulundu
Merak edilen radar kaç metreden algılar sorusunun cevabı ise; zira radarlar kendilerinde bulunan teknolojinin kalitesine göre 50 ile 1000 metrelik mesafe arasında hız tespiti yapmaktadır.
E-Devlet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama
Günümüzde pek çok işlemde olduğu gibi araç trafik cezası sorgulama işlemi de e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. T.C. kimlik numaran ve e-Devlet şifren ile Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama sekmesine ulaşarak trafik cezası sorgulama işlemini tamamlayabilirsin.
Radar cezası 3 ila 7 gün arasında e-Devlet'ten görülebiliyor. Radar cezası sorgulama işleminizi yapabilmek için e-Devlet'te bulunan “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Hız Sınırı Ne Kadar Aşılabilir? Belirlenen maksimum hızın %10'una kadar tolerans gösterilebiliyor. Hız sınırı ne kadar aşılabilir sorusunu bir örnek ile açıklamak gerekirse şehir içi hız limiti 50 km olan bir otomobil, 55 km hızla gitse bile cezaya tabi tutulmuyor.
Hız kullanımını aşan veya kırmızı ışık ihlaline uymayan araç sürücülerine ceza yazılmaktadır.
2023 yılında hız limiti aşma cezaları ise şu şekilde: Hız sınırını %10-30 oranında aşmanın cezası: 951 TL. Hız sınırını %30-50 oranında aşmanın cezası: 1.979 TL. Hız sınırını %50'den fazla aşmanın cezası: 4.064 TL.
Mevcut sisteme göre, günlük her bir radar aracıyla gündüz 5 saat, geceise 3 saat olmak üzere toplam 8 saat hız denetimi yapan trafik birimleri, bundansonra 24 saat hız kontrolleri yapacak.
Özellikle otomobiller için otoyollardaki hız sınırının 120 km/s olması, hız üst sınırında yüzde 10'luk toleransla birlikte 132 km/s hıza izin verilmesine rağmen birçok sürücü bu sınırın daha da yükseltilmesi gerektiğini düşünüyor. Güvenli sürüş deneyimi için hız sınırına uymak can ve mal güvenliği için oldukça önemli.
Sürücülere hız sınırı kesilebilmesi için sollamalar için yüzde 10 hız toleransı bulunuyor. Bu oran hesaba katıldığında hız limitinin 130 km/s olduğu yollarda 143 km/s hız ile yolculuk yapılabilecek.
Bu matematik üzerine 90 km hız sınırı yüzde %10 geçilerek en fazla 99 km/s'ye kadar aşılabilir. Eğer hız 100 km/s olur ise ceza uygulanılabilir duruma geçilir.
Bir Günde 2 Defa Trafik Cezası Yazılır Mı? Bir günde 2 defa trafik cezası alınması mümkündür.
Aynı gün içinde hatta aynı saat içinde hatta radardan geçip dönüp aynı radara tekrar girseniz bile ceza yersiniz.
SMS olarak radar cezasını sorgulama işlemi, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi hattı üzerinden yapılıyor. TPC PLAKANO TESCİLTARIHI TCKKNO (VKNO) yazarak 1189'a gönderilen mesajlara, kısa süre içinde yine SMS olarak dönüş sağlanıyor.
Ters yöne girilmesi oldukça ciddi kazaların ortaya çıkmasına yol açabilmektedir. Bundan dolayı da ters yön cezası 2023 caydırıcı bir ceza olacak biçimde uygulanmaktadır. 2022 yılına oranla artmış olan ters yön cezasının 2023 yılında 4063 TL olduğu gözlemlenmektedir.
'ANAYASA Mahkemesi, Sayıştay, Danıştay, Yargıtay başkanları, üyeleri ve savcıları, tetkik hákimleri, raportörleriyle asker-sivil tüm hákim ve savcılar, TBMM üyeleri ve diplomatik görevlilere trafik suçu işlediklerinde trafik ceza tutanağı yazılmayacak.
İnternet üzerinden radar cezalarınızı öğrenmek 3 ila 7 iş günü içerisinde kısa sürede mümkündür.
Kamu kaynaklarının etkin, ekonomik ve verimli kullanılması hedeflenerek, proje kapsamında Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Bitlis, Çorum, Eskişehir ve Konya illerimizde oluşturulan 1.904 km uzunluğundaki Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri trafik denetimlerinde aktif olarak kullanılıyor.
Radar Cezası Ne Zaman Gelir? Otoyollara kurulu 7/24 denetim sağlayan radar mekanizmaları da hız limitine uymayan araçlara trafik cezası kesebilmektedir. Bu yöntemle kesilen cezaların e-devlet sistemine işlenmesi 3 ila 7 iş günü sürmektedir. Cezanın tarafınıza tebliği ise 10 iş gününü bulmaktadır.
Noktasal hız tespit sistemlerinden farklı olarak, sistemde radar kullanılmamakta ve bu sayede kalibrasyon ihtiyacı ortadan kalkmaktadır. ve aşırı hıza bağlı kazaları önlemede büyük katkı sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri