Sağlık Bakanlığı, COVID nedeniyle uygulanan 'MHRS dışı hasta bakılmaması' uygulamasının sonlandırıldığını belirterek hekimlerin artık randevulu/randevusuz tüm hastalara poliklinik muayene hizmeti vereceğini belirtildi.
Aynı zamanda sağlık alanında yapılan başka yenilikler de vardır. Randevulu sisteme geçilmesi sağlık alanında yapılan önemli yeniliklerdir. 2010 yılından bu yana yaklaşık 13 yıldır randevulu sistem ile hastanede muayene olunmaktadır. Dolayısıyla randevusuz hasta kabul edilmemektedir.
Sağlık Bakanlığı tarafından il valiliklerine gönderilen genelge ile koronavirüs sürecinde hayata geçirilen sadece randevulu hastalara bakılması uygulaması son buldu. Böylelikle artık hem randevulu hem de randevusuz hastalar devlet hastanelerinde muayene olabilecek.
En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir.
Sağlık Bakanlığı nezdinde bu kuruma kayıtlı ve bağlı olması şartıyla ilgili hastanelerden saat sabah 07.00'ye kadar uygun şekilde randevular alınabilmektedir. Eğer bu saat o gün için 07.00'yi geçecek olursa o zaman en erken yalnızca 1 gün sonrasına randevu alınabilir.
İlgili 45 soru bulundu
1-Alo182 randevu sistemi üzerinden aynı gün için (gece saat 24:00 ü 1 dakika geçince yeni gün başlamış oluyor yani gece 00:01 den sonra başlayan gün için) randevu alamazsınız. En erken bir sonraki gün den başlamak üzere randevu alabilirisiniz.
Mobil uygulama, Web ve Alo182 Randevu hattından istediğiniz hekime anında randevu alabilirsiniz.
Devlet hastaneleri ülke genelinde saat 09.00'da hizmete başlayıp öğle tatiline dek kesintisiz çalışmaktadır. Randevu sistemiyle çalışan hastanelerde 12.30 ila 13.30 saatleri arasında doktor ve personeller için öğle molası vaktidir.
MHRS üzerinden randevu alabilmek için ALO 182 hattımızı arayarak operatörlerimizden destek alabilirsiniz. Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Bakanlığın bu hizmet anlayışıyla vatandaşlar, 15 günlük süre içerisinde uygun olan tarih, gün ve saatte randevu alınması durumunda, randevu günü hastaneye, randevu saatinden 30 dakika önce giderek, sıra beklemeden ve vakit kaybetmeden uzman hekim tarafından muayene edilme hakkına sahip olunabiliyor.
Sağlık Bakanlığınca başlatılan uygulamayla, Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden aldıkları randevuya gitmeyen ve bunu iptal etmeyenler, 15 gün süreyle tekrar aynı branştan randevu alamayacak.
Aynı branşta aynı gün ya da birkaç gün içinde birden fazla hastanede muayene olanlar, kurumun faturalarını gereksiz yere şişiriyor. Ancak, Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında, 1 Nisan 2009'dan itibaren, 10 gün içinde aynı branşta birden fazla muayene olunamayacak.
Hastaneler şimdiki yoğunluğu kaldırmıyor zaten, o zaman nasıl kaldırsın!” diyorsanız, onun da yolu var; haftanın belli bir gününde 65 yaş üzeri hastalar randevu almadan muayene olabilirler. Diğer tahlil vb. işlemlerini de diğer günlerde takip edebilirler.
ALO 182, www.hastanerandevu gov.tr internet adresi ve mobil cihazlara yüklenebilen “Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması” ile zahmetsizce randevu alınabilir. İsteyen vatandaşlar randevu almadan da Aile Hekimine müracaat edebilir. Yani muayene olabilmek için randevu almak zorunlu değil.
Depremzedeler, afet ve psikolojik travma poliklinikleri ile psikolojik danışmanlık birimlerinden randevu almaksızın faydalanabiliyor.
Tuncay Turan” Sayın okurum, güzel bir konuya işaret etmişsiniz. Evet SUT gereğince, muayene kontrol süresi aynı hastanede aynı branş için geçerli olup 10 gün ile sınırlıdır. Muayene olmuş kişi için 10 günlük süre içerisinde hastaneler tekrar muayene işlemi giremeyecekleri için hastaya katılım payı çıkmayacaktır.
Hastalar, yedek kontenjan nedir MHRS 'den nasıl alınır diye merak eder. Devlet hastanesi yedek randevu nedir diye soranlar için bu, sistem üzerinden aldığı randevuya gitmeyen kişilerin yerine bir başka hastanın geçmesidir.
Aynı dakikaya birden fazla hastaya randevu veriliyor, ek randevu alanlar beklemeyi kabul ediyor. Vatandaşlar, MHRS ek randevu sistemiyle birlikte randevu almak istediği kurum, kuruluş ya da poliklinik üzerinden randevu bulunmamasına karşılık, uygun randevu olduğu takdirde haberdar edilebilecek.
MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimlerine Alo182 arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir sistemdir.
Bir sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden, bir gün içinde en fazla 1 randevu alabilirsiniz. Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz. Telefonla kendinize ve yakınlarınıza her aramada toplamda en fazla 4 randevu alabilirsiniz.
Halihazırda mevcut uygulamaya göre, MHRS'de bir kişinin aktif olarak üç randevusu bulunabilmektedir. Bu üç randevuya, kontrol muayeneleri dahil değildir. Kişi muayene oldukça, yeni randevu almasına bir sınırlama yoktur. Ayrıca randevu cetveline dair planlama aylık değil 15 günlük yapılmaktadır" denildi.
Devlet hastaneleri poliklinikleri çalışma saatleri sabah 09.00'da açılır. Hastaneler bünyesinde yer alan ve farklı alanlarda tedavi süreçleriyle ilgilenen polikinlikler akşam 16.00'da kapanır. Devlet hastanelerinde poliklinikler hafta sonları yani cumartesi ve pazar günleri çalışmamaktadır.
Alo 182 - Merkezi Hastane Randevu Sistemi.
👉MHRS'den Saat Kaçta Randevu Alınır? MHRS üzerinden randevu oluşturulması, genellikle her günün başlangıcı olan 00.00 saatinde yapılır. Tüm hastanelerin randevuları, 00.01 saatinde yenilenir. Bu sayede her gece saat tam 00.01 olduğu anda MHRS üzerinden açılmış olan günler için randevu kolaylıkla alınabilir.
sorumuzun cevabı için bir hastanın tedavi sürecindeki tıbbi bilgilerinin kaydedildiği ve hastanın durumunun düzenli olarak takip edildiği kayıt diyebiliriz. Bu hastalar genellikle uzun süreli tedavi gerektiren kronik hastalıklara veya daha ciddi sağlık sorunlarına sahip olabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri