Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Rapor alan öğretmen ne yapmalı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Rapor alan öğretmen ne yapmalı?

Öğretmenler rapor aldığında almış oldukları raporları bir sonraki gün mesai bitimine kadar okul idaresine elektronik yolla ulaştırmaları gerekmektedir. Teslim etmedikleri takdirde mazeretsiz işe gelmeyen memur hakkında yapılan işlem kendileri içinde yürürlüğe girmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurasor.com

Rapor alan öğretmenin raporu nasıl işlenir?

öğretmen sevkli olduğu günün ertesinde okulda "ayakta tedavi beyan belgesi"ni doldurur. alınan rapor ise okul idaresi tarafından izne çevrilir.ilçe milli eğitim müdürlüğü onayladıktan sonra okul idaresi tarafından mebbis'de işlenir. Mebbis-personel işlemleri-izin işlemleri hastalık izni olarak kaydedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egitimhane.com

Öğretmen rapor alırsa ne olur?

Öğretmen rapor aldıktan sonra rapor bittiğinde göreve başlamalıdır. Alınan raporun süresinin rapor bitiminde alınan raporda kontrol ibaresi varsa öğretmen göreve başlamadan tekrar rapor alabilir. Ancak ilk alınan raporda rapor bitiminde kontrol yazılmamışsa öğretmen göreve başlamadan tekrar rapor alamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ogretmenlericin.com

1 gün rapor alan öğretmenin kaç saat ek dersi kesilir?

· * Bu öğretmen 1 gün rapor alırsa ;Pazartesi günü 7 saati varsa 7 saate girmediği için 23 saat derse girmiş olur. 23-15=8 saat ek ders. Toplamda 23+5(DYK)=28 saatten 2 saat planlama alır. Sınıfı olduğundan 2 saat rehberlikten alır. Toplamda 8+2+2=12 saat ek ders alır 8 saat ek dersi kesilmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sehitsahintml.meb.k12.tr

Öğretmen rapor alırsa maaşı kesilir mi?

Kadrolu veya sözleşmeli devlet memurlarının ayaktan tedavi kapsamında tek seferde alacağı 7 günü aşan raporlarda maaş kesintisi uygulanmaz. Bu tedavilerin toplamı ise bir takvim yılı içerisinde 40 günü geçemez. Tek seferde 7 günü, veya 1 yılda toplam 40 günü aşan rapor durumlarında memurlarda maaş kesintisi uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalovadabugun.com

Kadrolu Öğretmenlerin İZİN ve RAPOR Hakları

İlgili 25 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Öğretmen kaç gün rapor alırsa maaş kesilir?

Sözleşmeli personelin hastalık raporu alması halinde 2 günden fazla almış olduğu raporlarda iş göremezlik ücreti düşer. Eğer sözleşmeli personel 5 gün rapor aldıysa 5 gününü tamamı da maaşından kesinti olur. Sözleşmeli personel 3 günlük iş görmezlik parası almaya hak kazanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ogretmenadaydosyasi.com

Rapor alan öğretmenin adaylığı uzar mı?

Endişe etmeyin. Rapor bu süreyi uzatmaz. Sınavlar bitmiş notlar işlenmiş olay bitmiş sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

1 yılda en fazla kaç gün rapor alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Öğretmen 7 günden fazla rapor alırsa ne olur?

10 gün ya da 20 gün fark etmeksizin; tek hekimden alınan raporların süresi bir takvim yılında 7 günü aştığında, 7 günün üzerindeki süreler için zam ve tazminatların %25'i kesilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Bir öğretmen en fazla kaç gün rapor alabilir?

Öğretmen, memur bir yıl içerisinde tek hekimden toplamda en fazla 40 gün rapor alabilir. Burada bir açıklama yapalım. Öğretmen bir yıl içinde tek hekimden (örneğin aile hekiminden) en fazla 40 gün rapor alabilir ancak aynı hekimden 10+10 olmak üzere 20 gün alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ogretmenlericin.com

Rapor alan öğretmen hakkında soruşturma açılabilir mi?

Verilen hukuka uygun hastalık raporuna istinaden soruşturma açılamaz. Fakat rapordan şüphe duyulursa bu rapor teyit maksatlı incelettirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Öğretmen rapor alıp şehir dışına çıkabilir mi?

657 sayılı devlet memurları kanunu incelendiğinde bu konuda da bir açıklama yapılmamıştır. Yani kadrolu bir öğretmen usulüne uygun rapor aldığında kurumundan ya da amirinden izin almadan il dışına çıkabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurasor.com

1 ay rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

Günlük ücretli çalışanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu, genellikle 3 gün ve üzeri raporlar için rapor parası ödemektedir. Ancak, 1 ve 2 günlük raporlar için maaş kesintisi yapılır, bu durumda ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Raporlu öğretmen rapor bitmeden göreve başlayabilir mi?

Memurun tek hekim veya sağlık kurulu raporunda belirtilen istirahat süresi bitmeden göreve başlamak istemesi halinde, iyileştiğine dair tek hekim veya sağlık kurulu raporunu ibraz ederek dilekçe ile birimine başvurması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.ksbu.edu.tr

Rapor alan öğretmen derse girebilir mi?

Diğer taraftan, geçici görevli, izinli veya raporlu iken eğitim kurumlarının tatil edildiği süreçte göreve başlayan öğretmenlerin üzerinde herhangi bir ders görevinin bulunamayacağı açıktır. Dolayısıyla bu öğretmenlerin, söz konusu sürelerde yapmış sayılacakları herhangi bir ek ders görevi de olmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

Öğretmen raporu ne zaman teslim eder?

Bu düzenlemeye göre, 1- Alınan bir sağlık raporu, raporun düzenlendiği günü takip eden mesai saatine kadar kuruma bildirilmelidir. Örneğin rapor Çarşamba günü alınmış ise, Perşembe günü mesai saatine kadar kuruma ulaştırmalıdır. 2- Raporun bildirimi elektronik ortamda da olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur rapor 40 günü geçerse ne olur?

Tek hekimden alınan raporların toplamı 40 günü aşması halinde, aşan rapordan başlayarak onaylatılması halinde hastalık iznine çevrilmesi mümkün bulunmaktadır. - Tek hekim raporunda kontrol muayenesi belirtilmiş ise, kontrol muayenesinde aynı hekim 20 günü geçmemek kaydıyla istirahat süresini uzatabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

40 gün rapor hakkı biterse ne olur?

Çalışanın rapor hakkı 1 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasını kapsar. Yani bir çalışan bu süre içerisinde tek bir hekim imzası ile en fazla 40 gün rapor alabilir. 1 Ocak tarihinden itibaren bu 40 günlük rapor hakkı tekrar başlar. Önceki yıldan 40 güne tamamlanmamış olan rapor hakları yeni yıla devretmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Hastanede yatış süresi de rapordan sayılır mı?

Memurun, hastalığı sebebiyle yataklı tedavi kurumunda yatarak gördüğü tedavi süreleri, hastalık iznine ait sürenin hesabında dikkate alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

Hangi bahaneyle rapor alınır?

Bunu güler yüzle ve makul bir bahane ile söylediğinizde rapor alma şansınız oldukça yüksektir. Doktorlar gerçekten yardımsever insanlardır ve canları bir şeye sıkılmamışsa sizi asla üzmezler. Rapor almanın yollarından biri hasta rolü yapmaktır, mesela karın ağrısından kıvranabilirsiniz, bayılma numarası yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Rapor hakkı dolunca ne olur?

İş Kanunu işverene ayrıca uzun süren hastalıklarda da iş sözleşmesini sona erdirme hakkı tanımıştır. Kanuna göre, işçinin hastalığı nedeniyle rapor süresi, işçinin çalıştığı süreye göre belirlenen 2, 4, 6 veya 8 haftalık bildirim süresini 6 hafta aşarsa işveren tarafından iş sözleşmesi feshedilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzmanpara.milliyet.com.tr

Arka arkaya rapor alınabilir mi?

İş yeri hekimi sigortalı olan kişiye bir defada en fazla iki gün rapor verebilmektedir. Tek bir hekim raporu ile kişiler en fazla 10 günlük rapor izni kullanabilmektedir. Bunun yanında eğer kontrol muayenesi de raporda detaylı olarak belirtilmiş ise 20 günü geçmeyecek şekilde daha uzun kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Rapor alma kadroya geçme süresini uzatır mı?

Sözleşmeli personel olarak çalışanlar, hastalık raporu aldığında, bu sürelerin, kadroya geçişte aranan sürelerde de aynen değerlendirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Rapor uzarsa ne olur?

Kamu işçisi rapor süresi bitene kadar işe devam etmeyebilir. Rapor süresi İşçinin ihbar süresini 6 hafta geçecek şekilde uzarsa işverenin haklı nedenle fesih hakkı doğar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Branş öğretmeni boş derse girer mi?

Bu görüş yazısının 5. maddesinde; "5. Aday öğretmenler hiçbir şekilde raporlu öğretmenlerin yerine veya başka herhangi bir nedenle öğretmeni olmayan bir sınıfta tek başına derse girmeyecektir." açıklamaları bulunmaktadır. Dolayısıyla aday öğretmenlerimiz dersi boş geçen öğretmenlerin dersine girdirilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT