Yönetmelikte buna engel yok. Raporu izne çevirirken belirttiğiniz adreste bulunmanız gerekir.
İşçinin iyi niyet kurallarına uygun hareket etmesi ve sadakat borcuna aykırı davranmaması kaydıyla istirahat raporlu olduğu -işçinin raporunda “sürekli yatarak istirahati gerekir” ya da “seyahat edemez” vb. ibare yoksa- sürede ikamet ettiği il sınırları veya yurt dışına çıkmasını engelleyen bir yasal düzenleme ...
Yurtdışından hastalık raporu bile alabilir, bununla ilgili mevzuat var. Yurtdışından hastalık raporu bile alabilir, bununla ilgili mevzuat var. memur izin aldığı sürece amirine iznini nerede geçireceğini bildirmek zorundadır. memur izin aldığı sürece amirine iznini nerede geçireceğini bildirmek zorundadır.
Evet, memur hafta sonu yurtdışına izin almadan çıkabilir. Hatta memur, mesai bitimini müteakip yurtdışına çıkıp sabah mesai başlangıcına geri dönebilir. Memurun yurtdışına çıkması ile başka şehre gitmesi arasında teknik olarak bir fark yoktur.
1. Yeşil ve hizmet (gri) pasaportu sahibi tüm Devlet memurları, eşleri ve çocukları bağlı oldukları Kurumundan görev nedeniyle yurt dışına çıkmalarına izin verilen muvafakatname almalıdır. Görev dışında çıkışa izin verilmemektedir.
İlgili 33 soru bulundu
b) İkamet ettikleri il hudutları dışına çıkabilmelerine 15 inci maddede belirtilen amirlerce, izin verilebilir. Öğretmenlerin yasal olarak izinli sayıldıkları yarıyıl ve yaz tatillerinde ikamet edecekleri yer bakımından ayrıca izin şartı aranmaz.
Bakanlığımıza bağlı çalışan öğretmen, eş ve çocuklarının Yurt dışına çıkışlarında Havalimanı ve Gümrük Kapılarında istenen “Yurt Dışına Çıkmasında Mani Durum Yoktur.” Belgesi için ekli belgenin en az 15 gün öncesinde Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Şubesi(Özlük) Şubesine teslimi gerekmektedir.
Yeni düzenlemeyle birlikte memurlar artık amirlerinden yazılı izin almadan mesai saatleri dışında şehir dışına çıkabilecek, meskun mahal dışındaki alanlarda piknik yapabilecek.
MEB MAZERET İZNİ BELGESİ NASIL ALINIR? Covid-19 hastası veya teması nedeniyle karantinada olan öğrenciler mazeret izni belgesini e-Nabız üzerinden alabilecekler. Öğrencilerin sınavları ise karantina bitiminde okul müdürlüklerince belirlenen tarihlerde kayıtlı bulundukları okullarda yapılacak.
Öğretmen mazeret dilekçesini okuluna verir. Okul müdürü dilekçeyi milli eğitim ilçe müdürlüğüne iletir. İlçe milli eğitim müdürü kaymakama onaya sunar. Kaymakam mazeret dilekçesini onaylar ya da onaylamaz.
Mevzuatımız açık ve nettir. Öğretmen idari izinli olduğunda il dışına çıkabilir. Örneğin dini bayramlarda idari izin uygulaması yapılır ve memurlar il dışına izinsiz çıkarlar. Kaldı ki bugün bakan imzalı yayımlanan yazıda da il dışına çıkışla ilgili bir kısıtlama yoktur.
Şu anda 657 sayılı Kanuna göre memurlar görevdeyken ya da izinli olduklarında ikamet ettikleri il dışına çıkmalarına engel bir durum bulunmadığı gibi, memurun görev yaptığı il dışında ikamet etmesi de mümkün.
Anılan madde yer alan hafta sonlarında memuriyet mahalli dışına çıkışlarda idareyi bilgilendirme mecburiyeti de kalmamıştır. Yukarıda yer verilen yönerge uyarınca öğretmenin izin almaksızın ve bilgi vermeksizin yurt dışına çıkabileceği değerlendirilmektedir.
İşçi yıllık izindeyken aldığı sağlık raporları yıllık iznini keser. Örneğin: İşçi, işverenden iki tam hafta olmak üzere toplam 12 gün yıllık izin almış ve izne ayrılmıştır. Ancak izninin üçüncü gününde hastalanmış ve 10 gün sağlık raporu almıştır.
Ülkemizin taraf olduğu sosyal güvenlik sözleşmeleri hükümleri çerçevesinde akit ülke sigorta kurumu mevzuatına göre düzenlenen ve sözleşmenin uygulanmasına ilişkin formlarla/belgelerle Kuruma (SGK) bildirilen istirahat raporları aynen kabul edilir.
Rapor alan işçi raporlu olduğu dönemde istirahat etmek yerine tatile gitmesi halinde işveren tarafından iş sözleşmesinin haklı nedenle feshedilebilmesi mümkündür.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 102 nci maddesi gereği, hizmeti 1 (bir) yıldan 10 (on) yıla kadar (on yıl dâhil) olanlar için yirmi gün, hizmeti 10 (on) yıldan fazla olanlar için otuz gün yıllık izin verilir.
Öğretmenlere hangi hallerde mazeret izni verilir? Memura isteği üzerine, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde yedi gün izin verilir. Ayrıca (detayı ilerleyen bölümde anlatıldığı üzere) doğum izinleri de mazeret izni kabul edilmektedir.
Doktor raporunun olduğu 2 günden fazla süren hastalıklar ve istirahat süreleri, gebelik izin süreleri, evlat edinme durumunda alınan izinler gibi mazeret izni sayılabilen bu izinlerde ise işçinin ücretini SGK karşılar.
İstirahat raporları ve Refakat İzni konulu 31 sayılı genelgenin 11. Maddesinde; istirahat raporu memurun görev yaptığı biriminde izin vermeye yetkili kılınan birim amiri tarafından hastalık iznine çevrilmedikçe memur il dışına çıkmamalıdır '' hükmüne yer verilmiştir.
657 sayılı devlet memurları kanunu incelendiğinde bu konuda da bir açıklama yapılmamıştır. Yani kadrolu bir öğretmen usulüne uygun rapor aldığında kurumundan ya da amirinden izin almadan il dışına çıkabilir.
· Tek hekim ya da sağlık kurulu tarafından memurlar hakkında düzenlenen raporların aslının veya bir örneğinin, elektronik ortamda veya herhangi bir yolla, raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar, memurun bağlı olduğu disiplin amirine ulaştırılması gerekir.
Türk hukuk kurallarına göre velayeti annede olan çocuğun yurtdışına seyahat, eğitim gibi sebeplerle çıkması durumunda babadan yurt dışına çıkış için izin alınmasına gerek yoktur. Fakat bazı durumlarda seyahat edilecek ülke yurtdışına çıkış için babadan alınacak izin belgesi talep edebilmektedir.
Sebebe bağlı olmaksızın alınan aylıksız izinde memur un yurtdışına çıkmasına engel bulunmamaktadır. Eşi yurtdışına sürekli görevle atanan memura verilen izinde de memurun yurt dışına çıkmasına mani bulunmamaktadır.
Seyahat İzin Belgesi Nereden Nasıl Alınır? Seyahat izin belgesini telefonla 199'u arayarak ya da e-devlet üzerinden online başvuru yaparak alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri