Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Rapor aldıktan sonra şehir dışına çıkabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Rapor aldıktan sonra şehir dışına çıkabilir mi?

Sonuç olarak, somut olaya göre durumun değişeceğini göz ardı etmeden ifade etmek gerekirse, işçinin objektif iyi niyet kurallarına uygun hareket etmesi ve sadakat borcuna aykırı davranmaması kaydıyla istirahat raporlu olduğu sürede ikamet ettiği il sınırları dışına çıkmasını engelleyen bir yasal düzenleme ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: incirogludanismanlik.com

Devlet memuru raporunu il dışında geçirebilir mi?

Mevcut düzenlemelerden, hastalık izni kullanmakta olan memurun, kurum veya amirinden izin almaksızın bulunduğu yer dışına çıkmasının mümkün olduğu ve izin alınmamasının herhangi bir yaptırımının da olmadığı görülmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

Memur şehir dışında hastaneye gidebilir mi?

NOT: (Hastalanan memur, memuriyet mahallindeki sağlık kurumları tarafından sevk edilmeksizin mesai saatleri içinde memuriyet mahalli dışındaki sağlık kurumlarına gidemez. Gitmesi halinde de izinli sayılmaz.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nallihan.meb.gov.tr

Raporlu personel tatile gidebilir mi?

Rapor alan işçi raporlu olduğu dönemde istirahat etmek yerine tatile gitmesi halinde işveren tarafından iş sözleşmesinin haklı nedenle feshedilebilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zerenmm.com

Acilde en fazla kaç gün rapor verilir?

"Acilden rapor alınabiliyor mu?" sorusu da aklınıza takılabilir. 7 gün 24 saat açık olan ve hizmet veren acil servislerde görev yapan doktorlar, iş göremezlik ve istirahat raporu verebilir. "Acilden kaç gün rapor alınabilir?" diye de merak ediyorsanız bu sorunun yanıtının da 10 gün olduğunu belirtelim.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Devlet Memuru Rapor Aldığında İl Dışına Çıkabilir Mi ?

İlgili 45 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 yıl içinde kaç gün rapor alabilir?

Yıllık Rapor Hakkı Ne Zaman Yenilenir? Çalışanın rapor hakkı 1 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasını kapsar. Yani bir çalışan bu süre içerisinde tek bir hekim imzası ile en fazla 40 gün rapor alabilir. 1 Ocak tarihinden itibaren bu 40 günlük rapor hakkı tekrar başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Hangi bahaneyle rapor alınır?

Bunu güler yüzle ve makul bir bahane ile söylediğinizde rapor alma şansınız oldukça yüksektir. Doktorlar gerçekten yardımsever insanlardır ve canları bir şeye sıkılmamışsa sizi asla üzmezler. Rapor almanın yollarından biri hasta rolü yapmaktır, mesela karın ağrısından kıvranabilirsiniz, bayılma numarası yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Raporlu işçi dışarı çıkabilir mi?

Raporlu olan işçinin, bu süreyi nasıl geçireceğiyle ilgili bir detay bulunmuyor. Raporlu günlerini evde geçirmemiş işçinin iş sözleşmesi fesih edilemez. Yani, işçinin raporlu olduğu günlerde dışarı çıkması, iş sözleşmesinin fesih edilmesi için yeterli bir neden değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Raporlu güne izin yazılır mı?

Yıllık izin sırasında hastalanan personelin, sağlık kurumları tarafından verilmiş raporun izne çevrilmesi durumunda raporlu olduğu günler yıllık izinden sayılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.ksbu.edu.tr

Raporlu iken çalışırsa ne olur?

İstirahat raporu alan çalışanın istirahatli olduğu süre zarfında çalışması durumunda, işverenin söz konusu kişinin çalıştığını SGK'ya bildirmesi şart. Raporlu işçisinin çalıştığını SGK'ya bildirmeyen işverene, brüt asgari ücretin yarısı kadar, 1.788 TL ceza uygulanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzmanpara.milliyet.com.tr

Raporlu kişi seyahat edebilir mi?

Sonuç olarak, somut olaya göre durumun değişeceğini göz ardı etmeden ifade etmek gerekirse, işçinin objektif iyi niyet kurallarına uygun hareket etmesi ve sadakat borcuna aykırı davranmaması kaydıyla istirahat raporlu olduğu sürede ikamet ettiği il sınırları dışına çıkmasını engelleyen bir yasal düzenleme ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: incirogludanismanlik.com

Raporluyken başka ilden rapor alınır mı?

Dolayısıyla memurun başka ilden aldığı raporun geçerli olması için şu iki şartın BİRLİKTE sağlanmış olması gerekir: Rapor, memurun mesai saatleri dışında alınmış olmalıdır ve ACİL'den alınmış olmalıdır. Aksi takdirde değil başka ilden, komşu ilçeden bile alınan rapor geçerli olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Memur şehir disindan rapor alabilir mi?

Mesai günü memuriyet mahalli dışından yani il dışından alınan hastalık raporlarının geçersiz olduğu ancak mevzuat gereği yalnızca geçici görev ve kanunî izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar durumunda il dışından rapor alınabileceği belirtilmekte ise de bu kural birçok memur tarafından bilinmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adalet.gen.tr

Memur il dışından rapor alırsa ne olur?

Evet, yönetmeliğin 7'inci maddesinde açık bir şekilde “ACİL VAKALAR HARİÇ” ifadesi kullanılır. O halde memur, görev mahalli dışında başka bir ilde ya da ilçede olsa ve hastalansa ANCAK ACİL'den rapor alırsa, aldığı rapor hastalık iznine çevrilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Rapor alan memura soruşturma açılır mı?

Üstüne vurgulayarak söyleyelim ki rapor alan öğretmen olmaz raporlu olan ya da rapor verilen (düzenlenen) öğretmen olur. Bu rapor mevzuatta hastalık raporu olarak geçer ve doktor tarafından istirahati gerekli görülen hastalara verilir. Verilen hukuka uygun hastalık raporuna istinaden soruşturma açılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Raporda Cumartesi Pazar günü sayılır mı?

Kanunda geçen söz konusu maddeye ek olan 2. Maddeye göre, “Bir haftalık süre içinde kalmak üzere işveren tarafından verilen diğer izinlerle hekim raporuyla verilen hastalık ve dinlenme izinleri çalışılmış günler gibi hesaba katılır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Raporlu olup da çalışmak suç mu?

Böyle bir durum tespit edildiğinde, işverene idari para cezası da uygulanıyor. Buna göre, kişinin raporluyken çalıştığını SGK'ya bildirmeyen işverene, bu bildirimi yapmaması nedeniyle brüt asgari ücretin yarısı tutarında idari para cezası kesiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzmanpara.milliyet.com.tr

Raporlu gün maaştan ne kadar kesilir?

Memur olarak çalışanlar, ayaktan tedavi kapsamında tek seferde 7 güne kadar olan raporlarında maaş kesintisiyle karşılaşmazlar. Ancak, ayaktan ve tek seferde alınan 8 gün ve üzeri raporlar durumunda, maaşlarının sadece tazminat ve zamlarında geçerli olmak üzere %25 oranında kesinti yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Hafta sonu rapor yazılır mı?

Hastanelerin acil servislerinden haftanın 7 günü rapor alınabilir. Fakat doktorlar genel itibariyle hastanın poliklinik muayenesine gidemeyecek ya da acil gelişen durumlar karşısında rapor verme eğiliminde olduğu görülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

İşçi şehir dışına çıkabilir mi?

İş Kanununa tabi olarak çalışan bir işçi, işyeri tarafından şehir dışında görevlendirilebilir. İş amaçlı bu seyahatler bazen günler sürebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Raporun bittiği gün çıkış yapılır mı?

Örneğin işçi yıllık ücretli izinli ya da istirahat raporlu iken süreli fesih bildiriminde bulunulabilir ancak fesih bildirim süreleri yıllık ücretli iznin ya da istirahat raporunun bitiminden itibaren işlemeye başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

Rapor alınca işyerine Bilgi gider mi?

Öncelikle doktordan rapor alan işçinin, işyerini arayıp sözlü olarak bilgi vermesi, kaç gün raporlu olduğunu bildirmesi gerekir, buna göre işyeri / işveren tedbirini alır ve iş aksamaz. Eğer işçinin sağlık durumu iyi değilse işyerine bir yakını da haber verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isvesosyalguvenlik.com

Rapor aldıktan sonra ne yapılır?

Öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK etkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT'ye ödeme talimatı gönderirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Bir ay içinde kaç kere rapor alınır?

Kişinin çalıştığı iş yerinde bulunan iş yerleri hekimi, ayda en fazla 2 gün istirahat rapor verme hakkına sahiptir. Aynı zamanda aile hekimleri de kişinin rahatsızlığına göre rapor verebilir. Ancak aile hekimleri de ayda en fazla 10 gün rapor verme hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Doktor kaç gün rapor yazar?

Bir hekim, hastasına bir yılda en fazla 40 günlük istirahat raporu yazabilir. Heyet raporu ise SGK'nın 40 günü geçen istirahat raporu sahiplerine, iş göremezlik ödeneği ödemesi için istenir. İşverenler, ciddi bir durum olmayan ve süresi uzayan raporlar yüzünden çalışanlarının iş akdine son verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT