Nazolabial Dolgu Ne Kadar Kalıcıdır? Nazolabial kıvrımların doldurulma süresi kişiden kişiye değişir. Nazolabial estetik ile tedavi edilen hastalarda gözlemlenen ortalama kalıcılık süresi 9 ila 18 ay arasındadır.
Nazolabial dolgunun kalıcılık süresi kişiden kişiye göre değişmektedir. Uygulama yapılan hastalarda gözlemlenen kalıcılık süresi ortalama 9 ila 18 aydır. Bu süre kişinin bulunduğu çevresel koşullara, dolgu maddesinin kalıcılığına ve sigara kullanımına göre azalır ya da artar.
Nazolabial dolgu uygulaması kalıcı bir işlem değildir. Diğer dolgu uygulamalarında olduğu gibi işlemin belirli aralıklarla yenilenmesi gerekir.
Yanlış alanlara yapılan enjeksiyon işlemi, dolgu maddesinin hareketliliğine yol açabilir. Dolgu maddesi olması gereken yere ve uygun derinlikte yerleştirilmediği müddetçe hareket etmesi kaçınılmaz olabilir.
Hyaluronik asit insan vücudunda doğal olarak bulunan ancak zaman içerisinde azalan bir maddedir. Bu nedenle hyaluronik asit enjeksiyonu sonuçta ciltte herhangi bir reaksiyon ile karşı karşıya kalınmaz. Yani nazolabial dolgu enjeksiyonu risksiz ve güvenli bir işlem olarak kabul edilir.
İlgili 36 soru bulundu
Enjekte edilen dolgu zamanla yok olur. Nasolabial dolgunun etki süresi kişiye göre değişir, 12 ila 18 ay sürer, kalıcı bir uygulama değildir.
1 ml dolgu yeterli olur mu? Hastanın ihtiyacına göre belirlenen doz ile birlikte eğer çizgiler çok derin ve kalın değil ise 1ml yeterli olacaktır. Ancak katlantı çok derinse 1 ml den fazla dolguya ihtiyaç duyulacaktır.
Ancak nazolabial sulkusların gerektiği miktarda doldurulması gülüşü pozitif yönde etkiler. Yanak dolgunluğu da gülümsemeyi etkiler.
Tüm cilt tipleri için uygundur. Derin çizgileri olan kişilerde aşamalı olarak dolgu işlemi gerçekleştirilmelidir. Uygulama için genç ya da yaşlı ayrımı yapılmaz. Yanaklardaki çökmesi fazla olan kişiler tedaviye başvurabilir.
Nazolabial dolgu, burun kanatlarından dudak yanlarına doğru uzanan, “gülüş çizgisi” olarak da bilinen bölgeye yapılır. Bu sebeple gülüş çizgisi estetiği olarak da adlandırılır.
Hyaluronik asit bazlı dolgu maddesi, nazolabial çizgilerin derinliğine bağlı olarak farklı cilt katmanlarına enjekte edilerek daha estetik bir görünüm elde edilir. Hyaluronik asit, uygulandığı bölgenin dolgunlaşmasını sağlar, cildi canlandırarak daha genç bir cilt görünümü elde eder.
Eğer nazolabial dolgu yaptıran kişiler ilk uygulama sonrası memnuniyet duyarsa, 6 ay arayla ikinci ve üçüncü seansı alabilir. 3 seans sonrasında ise yılda 1 uygulama yeterli olacaktır. Böylelikle çizgiler yeniden oluşmaz ve nazolabial dolgu uygulaması kalıcı hale gelir.
Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
Ameliyat genellikle 50 yaşından sonra gereklidir. Kıvrımlar için nazolabial dolgu prosedürü çok kısadır. Bu lokal anestezi altında yapılabilir. Çizgi derinliği sığ ise ince, derinse kalın dolgu kullanılır.
Uygulamanın sonuçlarını hemen görmek mümkün. Yani, dolgu maddesi enjekte edilir edilmez elmacık kemikleri ve çene hattınız daha belirgin bir görünüme kavuşacaktır. Uygulamanın ardından, işlem yapılan yerde hafif bir şişkinlik olması beklenen bir durumdur.
Enfeksiyon riskinin olmaması için 24 saat boyunca yüzüne su değdirmemesi, banyo yapmaması yada toz makyaj malzemesi kullanmaması gerekmetedir. İşlemin yapıldığı gün sonra itibariyle birkaç gün boyunca yüzüstü yada yan yatış pozisyonun dolgunun ezilmesine yol açarak verimliliğini etkileyebileceğini hastaya söylüyoruz.
Özellikle çok sıcak ve soğuk yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Dişte hassasiyet oluşturabilecek bu yiyecekler, dolgunun dişe tam olarak uyum sağlamasını da engeller. Bu nedenle diş dolgusu genellikle akşamüzeri yaptırılmalı ve dolgudan sonra yemek yenmemelidir.
Burun kanatlarının yanından başlayıp ağız köşelerine dek uzanan oluğa “nazolabial çizgi/oluk” adı verilir. Nazolabial dolgu uygulaması için hyaluronik asit içerikli dolgular tercih edilmektedir ve bu sayede bu oluklar doldurulur. Hyaluronik asit dokunuzu eritmez, aksine kendine su çekerek etkili olan bir maddedir.
Nazolabial dolgu etkisi hemen görülür ve sonrasında masaj yapılır. Nazolabial dolgu sonrası şişlikler genellikle 14 günde geçer ve etkisi tamamen oturur.
Nazolabial dolgu işlemi yaptırdıktan sonra ilk iki saat makyaj yapılması önerilmez. İlk bir hafta hamam, sauna, çok buharlı banyo, yüz masajı tavsiye edilmez. Eğer hassas cilde sahipseniz ve kızarıklığınız olursa buz uygulaması yaparak kızarıklıktan kurtulabilirsiniz.
Hassasiyet: Dolgu işlemi sonrası normalden daha fazla sıcak veya soğuk hassasiyeti yaşıyorsanız, bu dolgu ile ilgili bir sorunun işareti olabilir. Dolgunun Değişmesi: Dolgu, zaman içinde değişiyorsa veya hasar görüyorsa, bu hatalı bir dolgu işaret olabilir.
Geçici dolgular, hyalüronik asitten elde edilmektedir. Yüzün hacim ve nem kazanmasını sağlar, kolajen üretimini artırır. 12-18 ay kalıcılığa sahip olan dolgular kalsiyum hidroksiapatit içeriklidir. Bu dolgu kişinin yapısına ve cilt tipine göre 24 aya kadar kalıcı etki gösterebilir.
Doktor tecrübesi, kullanılacak olan dolgu miktarı, dolgu markası gibi durumlar fiyatlar üzerinde etkilidir. Geçmiş yıllara ait veriler incelendiğinde 1 ml dolgu fiyatı 1000 TL ile 2000 TL arasında değişir.
Göz altı bölgesine uygulanan en ince dolgular ortalama 9 ay, dudak bölgesine uygulanan biraz daha kalın dolgular ortalama 12 ay, orta yüz bölgesine uygulanan dolgular ortalama 18 ay, çene bölgesine uygulanan en kalın dolgular ise 24 aya kadar kalıcılık sağlayabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri