2 gün raporluyum raporumu okula vermedim ama okula gitmek istiyorum öğrenciyim bir şey olur mu? Raporla ilgili sorun yaratacak şey raporun gerçeğe uygun olmaması yani hasta olmamaya rağmen rapor almak gibi durumlardır. Bunun dışında raporlu olmaya rağmen okula gitmek sorun çıkarmaz.
(7) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine verilir ve e-okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.
Raporlu iken ek ders kesilir. Raporlu olduğunuz halde okula gitseniz de ek ders alamazsınız.
Çocuğunuzda otistik sorunlar var ise, siz raporunu bildirmeseniz de bir süre sonra okuldaki öğrenmenlerinin yönlendirmesiyle rehberlik servisinde değerlendirirlir ve sizi rapor almaya gönderirler. Eğer otistik olduğuna dair bir raporunuz varsa normal devlet veya özel okula gidebilir.
Madde 9 (1) Öğrenci, raporlu olduğu süreler içinde yapılan derslere ve sınavlara giremez.
İlgili 37 soru bulundu
Özürlü ve özürsüz devamsızlık çeşitleri raporlu ve raporsuz devamsızlıkları ifade eden kavramlardır. Millî Eğitim Bakanlığı yayınladığı devamsızlık yöneltmesinde öğrencilerin özürsüz 10 gün özürlü 20 gün okula gitmeme haklarının olduğunu belirtmiştir.
Evet. Mazeretli geçirilen süreler devamsızlıktan sayılır.
Muhtarlıkça veya mülkî amirce yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veli veya vasiye okul idaresince tespit edilen çocuğun okula devam etmediği beher gün için onbeş Türk Lirası idarî para cezası verilir.
Tüm uyarılara rağmen çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula gitmediği her gün için 15 TL para cezası veriliyor.
Velilerin; 66 aylıktan büyük olan çocuklarını ilkokula göndermek istememeleri durumunda, devlet ya da üniversite hastanelerine başvurmaları gerekiyor. Çocuk doktoru, çocuk psikiyatrı ya da nörologtan 'Fiziken okula başlamaya uygun değil' ya da 'Zihnen okula başlamaya uygun değil' raporunun alınması şart koşuluyor.
Toplam devamsızlığınız 29.5 gün etmiş. Özürsüz 10 gün, toplam 30 gün devamsızlık hakkınız bulunuyor. İkisinden birisi yarım gün aşarsa sınıfta kalıyorsunuz. Yarım gün daha rapor alabilirsiniz, bir gün rapor almanız sınıfta kalmanıza sebep olacaktır.
Verilen bilgide, kronik rahatsızlığı olan öğrencilerle ilgili olarak online eğitim konusunda çalışma yapıldığı, ancak diğer öğrencilerin sağlık raporu getirmemeleri durumunda devamsız yazılacağına ilişkin bilgi paylaşıldığı öğrenildi.
KONU: Devamsızlık
AMAÇ Eğitim – Öğretim Süreçlerinden Tam Olarak Faydalanma KURAL Okula devam zorunludur. UYGULAMA AŞAMALARI ÖĞRENCİ • Devamsızlık durumunda; devamsızlık durum belgesini okul idaresine teslim eder (dilekçe /rapor). yardımcısına teslim eder.
Veli İzin Belgesi Bölümüne 18 yaşından küçük olan öğrencinin velisi imza atacak. İlgili Okul Müdürü tarafından imzalanacak. Sağlık raporu için; 18 yaşından büyükler velisi olmadan, 18 yaşını doldurmamış olan kişiler ise velisi nezaretinde muayene olacaktır.
Bakan Selçuk, "Artık çalışanlarımızın istirahat raporu almak için tekrardan doktora müracaat etmesine gerek kalmayacak. Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi üzerinden düzenlediği istirahat raporları SGK tarafından otomatik olarak işleme alınabilecek.
Hükümet ya da belediye tabipleri gerektiğinde hastayı tedavi eden hekimden ölüm sebebinin saptanması için rapor isteyebilirler. Böyle bir istek yapıldığında o hastayı tedavi eden hekim (müdavi hekim) bu raporu vermek zorundadır (UHK 217).
Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak. Ayrıca devamsızlık süresi 10 günü, toplamda ise 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.
Madde 56 - Yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği beher gün için on beş Türk Lirası idarî para cezası verilir.
Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 1 Mart 2012´de hizmet vermeye başlayan Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi MEBİM 147, öğrenci, veli, öğretmen ve vatandaşlardan gelecek her türlü soru, talep, görüş, öneri, ihbar ile şikayetlerin etkin, hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması ve süratle cevaplanması ...
Cevap: Öğrenci okula hangi kıyafetle gelirse gelsin alınmak zorundadır. Kıyafetten dolayı öğrencinin okula alınmaması Anayasal suçtur, Türk Ceza Kanunu'nun 112 maddesine göre 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası gerektirir. 112. Maddeye göre bu fiili işleyen hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 TL. idari para cezası kesilir. Bu cezaya rağmen çocuğunu okula göndermemeye devam eden ya da göndermeme nedenlerini okul yönetimine bildirmeyen veliye 500 TL. idari para cezası kesilir.
Lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Lisede özürlü ve özürsüz devamsızlık 45 günü geçmeyecektir. Yani 35 gün özürlü devamsızlık hakkı tanınmıştır.
(5) (Değişik:RG-21/4/2022-31816) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda yayımladığı yönetmelik değişikliğiyle birlikte takdir ve teşekkür belgesini de içeren ödül sistemini değiştirdi. Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri