(3) Öğrenci, raporlu olduğu süre içinde yapılan sınavlara giremez. Öğrencinin raporlu olduğu halde girdiği sınav geçersiz kabul edilir. Ancak sağlık raporunun, sınava girildikten sonra idareye verilmesi halinde, sağlık raporu dikkate alınmayarak sınav geçerli sayılır.
Cevap:Raporlu olduğunuz tarihler arasında herhangi bir sınava girerseniz geçersiz olur. Mazeretinizin kabul edilmesi halinde raporlu olduğunuz dönemde giremediğiniz sınavlar için mazeret sınavına girmeniz gerekir.
Öğrenciler her dersten en az iki yazılı sınava katılmak zorundadırlar. (2) (Değ: 1/7/2015-29403 RG) Yönetmeliğin 36 ncı maddesine göre özürleri nedeniyle 60 günlük devamsızlık kapsamında değerlendirilen öğrencilerin dönem puanları zorunlu hâllerde bir yazılı sınav eksiğiyle verilebilir.
Raporsuz da telafi sınavına sokmazlar ama sınava girersen çok şanslısındır demektir.
Öyle bir şeye hakları yok. Doktor tarafından rapor verildiyse, paşa paşa seni telafi sınavı yapmak zorundalar. Ama telafi sınavları normal sınavlara göre genelde zor olur bunu da unutma.
İlgili 44 soru bulundu
Evet. Mazeretli geçirilen süreler devamsızlıktan sayılır. Yani bu sürelerde öğrenci devam zorunluluğunu yerine getirmemiş sayılır.
2 gün raporluyum raporumu okula vermedim ama okula gitmek istiyorum öğrenciyim bir şey olur mu? Raporla ilgili sorun yaratacak şey raporun gerçeğe uygun olmaması yani hasta olmamaya rağmen rapor almak gibi durumlardır. Bunun dışında raporlu olmaya rağmen okula gitmek sorun çıkarmaz.
DERSLERE DEVAM VE TELAFİ SINAVI
Bu durumda öğrenci final ve telafi sınavı hakkını kaybeder. Rapor devamsızlığa sayılmamaktadır.
(5) (Ek:RG-1/7/2015-29403) Öğrenciler, raporlu ve izinli oldukları günlerde yazılı ve uygulamalı sınavlara alınmazlar. Özetle, raporunuz olmasa da veliniz sizin yerinize izin alsa olur ve sınav yapmak mecburiyetindeler.
Hastalık hali, yakınlarından birinin vefatı, tutukluluk ve hükümlülük hali, üniversite ve diğer resmi kurumlarca görevlendirilme hali, sınav çakışması durumu ile elektrik ve internet kesintisi gibi online sınava girmeye engel teşkil eden durumlar mazeret olarak değerlendirilir.
Buna göre lisede devamsızlık hakkı, özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Özürlü (raporlu) devamsızlık hakkı ise 20 gün olmaktadır. Toplamda 30 günlük bir devamsızlık hakkı tanınır.
- öğrenci mazeretsiz gelmemişse sizin dilekçenize istinaden idare veliye mektup gönderir. Veli geçerli bir mazeret sunarsa öğrenci raporsuz bile olsa sınav yapılır. İdarenin mektubuna veli dönüş yapmaz yada geçerli bir mazeret belirtmezse e-okula girmedi olarak işlenir.
Mazeret sınavına geçerli bir özrü olmadığı halde katılmayan öğrenciler ile sınavlarda kopya çeken öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmez. Bu durumda olan öğrencilerin e-Okul puan hanesine; sınava katılmayanlar için “G” ve kopya çekenler için “K” yazılır ve aritmetik ortalamaya dâhil edilir.
İzinli olunan dönem öğretim süresinden sayılmaz. Bu şekilde izin alan öğrenci fakülte/yüksekokula devam edemez, öğrenci kimliği alamaz ve izinli olduğu yarıyıl/yıl sonundaki sınavlara giremez.
Eğer son 15 dakika çıkış yapılırsa sınavda tek kişi kalma ihtimali yükselir.Bu da o kişeye içerideki gözetmenlerden yardım yapılabileceği anlamına geliyor bu olayı önlemek için son 15 dakika çıkış yapılamıyor.
Yukarıdaki örnekten hareket edecek olursak sınava girmeyen öğrencinin puanı 170:5=34'e düşecektir. Öğrenci başarılı olduğu dersten de sınava girebilir. Örneğin ortalaması 60 olan öğrenci başarısını arttırmak için bu dersten sınava girerse ve düşük puan (ortalamasının altında) alırsa yıl sonu puanı düşecektir.
- 2. Sınavlara girmezsem karnemde 2. dönem notlarım olmayacak mı? "2. dönemde yapılacak sınavlara girmeyi tercih etmeyen öğrenciler 1. dönem notlarıyla değerlendirileceğinden ikinci döneme ilişkin notları olmayacaktır."
Sınavlar ortak olduğundan sınavın yapıldığı tüm şubelerin başarısının %50 nin altında kalması durumunda sınav tekrarı yapılır.
1- Hastalık halinde; Hastalığın en az 3 (üç) günlük bir raporla belgelenmesi (Özel muayenehaneler hariç) ve raporun, rapor bitim tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içinde yazılı bir dilekçe ile kurumumuza sunması gerekmektedir.
Mazeret sınavı, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir sebeple sınavlara katılmayan öğrenciler için açılan sınavdır. Öğrenci, mazeretini takip eden 5 (beş) iş günü içinde ilgili akademik birime kanıtlayıcı belgelerin eklendiği bir dilekçe ile ilgili birime müracaat etmelidir.
Yani, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez. Bir haftalık süre içinde hekim raporuyla işe gelinmediği günler çalışılmış gibi sayılır ve o haftanın tamamı raporlu geçirilse dahi işçi hafta tatili hakkına sahiptir.
Peki, bu hak dışında sağlık sorunu yaşayan öğrencilere rapor kaç günlük verilir? Ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim yılı içerisinde toplamda 20 günlük rapor hakkı bulunur. Bu süreyle birlikte öğrencilerin toplam devamsızlık hakkı, bir öğretim dönemi için 30 güne ulaşır.
Toplam devamsızlığınız 29.5 gün etmiş. Özürsüz 10 gün, toplam 30 gün devamsızlık hakkınız bulunuyor. İkisinden birisi yarım gün aşarsa sınıfta kalıyorsunuz. Yarım gün daha rapor alabilirsiniz, bir gün rapor almanız sınıfta kalmanıza sebep olacaktır.
Raporlu iken ek ders kesilir. Raporlu olduğunuz halde okula gitseniz de ek ders alamazsınız. Zaten sizi, raporunuz bitmeden okul müdürü başlatmaz, suç işlemiş olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri