Cevap:Raporlu olduğunuz tarihler arasında herhangi bir sınava girerseniz geçersiz olur. Mazeretinizin kabul edilmesi halinde raporlu olduğunuz dönemde giremediğiniz sınavlar için mazeret sınavına girmeniz gerekir.
Geçici süreli sağlık sorunu veya hamilelik gibi geçici özel durumu olan adayların; ilaç, ek gıda, tuvalet gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına ve üzerlerinde/yanlarında sargı, alçı, atel, koltuk değneği, oturma simidi gibi tedavi uygulamaları ile sınava alınmalarına izin verilir.
Alınacak bu raporun Devlet Hastanelerinden alınması, acil hallerde özel hastanelere başvurulmuşsa sağlık raporu getirilmesi, 3. Alınacak sağlık raporunun mazeretin bitiminden itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ilgili Dekanlık/Müdürlüğe sunulması gerekir.
İzinli olunan dönem öğretim süresinden sayılmaz. Bu şekilde izin alan öğrenci fakülte/yüksekokula devam edemez, öğrenci kimliği alamaz ve izinli olduğu yarıyıl/yıl sonundaki sınavlara giremez.
2 gün raporluyum raporumu okula vermedim ama okula gitmek istiyorum öğrenciyim bir şey olur mu? Raporla ilgili sorun yaratacak şey raporun gerçeğe uygun olmaması yani hasta olmamaya rağmen rapor almak gibi durumlardır. Bunun dışında raporlu olmaya rağmen okula gitmek sorun çıkarmaz.
İlgili 23 soru bulundu
Raporu kabul edilen öğrenciye sadece giremediği ara sınav sınavlar için özür sınav hakkı verilir. Öğrenci raporlu olsa bile kendisine, yarıyıl sonu, bütünleme ve mezuniyet sınavları için mazeret sınav hakkı verilmez. mazeret sınavlarına alınırlar.
Öğrenciler her dersten en az iki yazılı sınava katılmak zorundadırlar. (2) (Değ: 1/7/2015-29403 RG) Yönetmeliğin 36 ncı maddesine göre özürleri nedeniyle 60 günlük devamsızlık kapsamında değerlendirilen öğrencilerin dönem puanları zorunlu hâllerde bir yazılı sınav eksiğiyle verilebilir.
Herhangi bir sebeple sınava giremeyen ve mazeretini belgelendiren öğrencinin sınavı,ortak sınav haftasının son gününü takip eden üç iş günü içinde yapılır. Gerektiğinde öğrenci raporu getirmesi beklenmeden sınava alınır ancak öğrencinin yönetmeliğe uygun raporu zamanında getirmemesi durumunda bu sınav geçersiz sayılır.
Memurların izin hakları 657 sayılı Kanununda düzenlenmiştir. Kanununda, yıllık izin, mazeret izni, hastalık izni, refakat izni gibi izin hakları bulunmaktadır. Sınavlar için öngörülmüş özel bir izin düzenlemesi bulunmamaktadır.
Öğrencinin, sağlık raporu ile belgelenmiş sağlıkla ilgili mazeretinin olması Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır.
1- Hastalık halinde; Hastalığın en az 3 (üç) günlük bir raporla belgelenmesi (Özel muayenehaneler hariç) ve raporun, rapor bitim tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içinde yazılı bir dilekçe ile kurumumuza sunması gerekmektedir.
Mazeret sınavı için Aile Hekimliği'nden alınan sağlık raporu geçerli midir? Evet. 10 (on) günden az süreli raporlar için tek hekim raporu yetmektedir. Ancak 10 (on) gün ve daha uzun süreli raporlarda Sağlık Kurulu Raporu aranmaktadır.
- öğrenci mazeretsiz gelmemişse sizin dilekçenize istinaden idare veliye mektup gönderir. Veli geçerli bir mazeret sunarsa öğrenci raporsuz bile olsa sınav yapılır. İdarenin mektubuna veli dönüş yapmaz yada geçerli bir mazeret belirtmezse e-okula girmedi olarak işlenir.
Yasal olarak işverenin ilk iki gün için ödeme yapması zorunluluğu bulunmuyor. Ancak toplu iş sözleşmesi ile kazanılmış böyle bir hak varsa ya da işyeri uygulaması gereği iki gün için kesinti yapılmıyorsa rapor sürenizin ilk iki günü için işyerinizden ödeme almanız da mümkün.
Birleşmeden sonra alınan ilke kararına göre: Bireysel veya toplu iş sözleşmeleriyle Cumartesi ve Pazar günleri hafta tatili günü olarak belirlenmişse, İş Kanunu'nun 56/5. maddesi gereği her iki gün yıllık izin sürelerinden sayılmaz.
Sonuç olarak, hastalık izniyle memurun iyileşmesi ve bir an önce sağlığına kavuşarak görevinin başına dönmesi amaçlanmakta olup, memurun izin süresince gerekli sağlık önlemlerini alarak hastalığını olumsuz etkilemeyecek faaliyetlerde bulunabileceğini, bu süreçte KPSS veya diğer kurum sınavlarına girebileceğini ...
Hastalık hali, yakınlarından birinin vefatı, tutukluluk ve hükümlülük hali, üniversite ve diğer resmi kurumlarca görevlendirilme hali, sınav çakışması durumu ile elektrik ve internet kesintisi gibi online sınava girmeye engel teşkil eden durumlar mazeret olarak değerlendirilir.
Belirtilen mazeretlerden biri nedeni ile sınava giremeyen öğrenci, vize mazeret sınavına girmek istediği ders/dersleri içeren dilekçeyi ve gerekli belgeyi (rapor, vefat belgesi vb) de ekleyerek, olay (mazeret bitimi) tarihinden itibaren en geç 3 (üç) iş günü içinde Öğrenci İşleri Birimine teslim etmelidir.
Mazeret sınavı, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir sebeple sınavlara katılmayan öğrenciler için açılan sınavdır. Öğrenci, mazeretini takip eden 5 (beş) iş günü içinde ilgili akademik birime kanıtlayıcı belgelerin eklendiği bir dilekçe ile ilgili birime müracaat etmelidir.
16. Ortak sınava girmeyen öğrencilerin durumu ne olacak? Geçerli mazereti olmadan ortak sınav/ sınavlara katılmayan öğrencilerin durumları Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları yönetmeliği doğrultusunda e-okul sistemine “G” (girmedi) olarak işlenir.
Evet. Mazeretli geçirilen süreler devamsızlıktan sayılır.
Raporlar, genellikle muayene tarihinden itibaren geçerli olur ve belirli bir süreyi kapsar. Ancak, bazı durumlarda, özellikle kronik hastalıklar veya uzun vadeli sağlık sorunları söz konusuysa, aile hekimleri bir süre öncesine ait bir sağlık durumuyla ilgili bir rapor düzenleyebilirler.
Özel hekim ve özel kurum raporları geçerli değildir. Madde 7- Yukarıdaki maddelerde belirtilen koşullara uygun olarak alınmış raporların birer kopyası öğrencinin öğrenim gördüğü Bölüm Başkanlığı/Yüksekokul Müdürlüğü'ne gönderilir.
ÖNEMLİ: Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir.
Mazeret sınavlarına katılmayan öğrenciler için ayrıca mazeret sınavı yapılmayacak ve öğrenci sınava katılmamış olarak değerlendirilecek. Öğrenci velisi, 3 iş günü içinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne sınav sorularına yönelik itirazı için dilekçeyle başvurabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri