Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Raporluyken hastaneye gidilir mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Raporluyken hastaneye gidilir mı?

Anılan Yönetmelikte Devlet memurunun doktor raporu ile hastalık izni kullanmakta iken farklı bir hastalık sebebiyle yeniden doktora ve sağlık kurumlarına gitmelerini engelleyici bir düzenleme yer almamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorucevap.memurlar.net

Rapor alan kişi şehir dışına çıkabilir mi?

İşçinin iyi niyet kurallarına uygun hareket etmesi ve sadakat borcuna aykırı davranmaması kaydıyla istirahat raporlu olduğu -işçinin raporunda “sürekli yatarak istirahati gerekir” ya da “seyahat edemez” vb. ibare yoksa- sürede ikamet ettiği il sınırları veya yurt dışına çıkmasını engelleyen bir yasal düzenleme ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karayoldemirlaw.com

Hastane girişi rapor sayılır mı?

İlgili konu uygulamada bir çok tereddüde sebep olmaktadır. Çünkü işçinin tam iş günü işe gelmemesi durumunda raporlu gün sayısı önem kazanmaktadır. Vizite izni raporlu izin yerine geçmez. Ancak işçinin hastaneden rapor getirmesi halinde izni raporlu izin sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bahpas.com

Rapor alan memur hakem hastaneye gönderebilir mi?

Memurun almış olduğu raporun fenne aykırı olduğu yönünde idare tarafından tereddüt oluşması durumunda idare, memuru hakem hastaneye sevk edebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru en fazla kaç gün rapor alabilir?

Peki, bu yasaya göre memurlar yılda kaç gün rapor alabilir? Memurlar ayrı ayrı hekimlerden olmak şartı ile toplamda 40 gün rapor kullanabilir. Memurların tek seferde alabileceği rapor ise 10 günü geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Memurların hastalık raporları ve rapor süreleri

İlgili 24 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 yılda ne kadar rapor alabilir?

Yıllık Rapor Hakkı Ne Zaman Yenilenir? Çalışanın rapor hakkı 1 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasını kapsar. Yani bir çalışan bu süre içerisinde tek bir hekim imzası ile en fazla 40 gün rapor alabilir. 1 Ocak tarihinden itibaren bu 40 günlük rapor hakkı tekrar başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Aynı doktor kaç gün rapor verebilir?

Ancak o yerde sağlık kurulu bulunan SGK ile sözleşmeli bir sağlık hizmet sunucusu bulunmaması ve hastanın tıbbi sebeplerle sağlık kurulu bulunan SGK ile sözleşmeli sağlık hizmet sunucusuna nakline imkan bulunmaması halinde tek hekimler en çok 10 gün daha hastalık raporu düzenleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Rapor alan memura soruşturma açılır mı?

Üstüne vurgulayarak söyleyelim ki rapor alan öğretmen olmaz raporlu olan ya da rapor verilen (düzenlenen) öğretmen olur. Bu rapor mevzuatta hastalık raporu olarak geçer ve doktor tarafından istirahati gerekli görülen hastalara verilir. Verilen hukuka uygun hastalık raporuna istinaden soruşturma açılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Özel hastaneden alınan rapor mahkemede geçerli mi?

Özel hekim ve özel hastane raporları geçerli değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Hakem hastaneye kaç gün içinde gidilmeli?

Değerli takipçimiz, verilen istirahat raporunun usul ve fen yönünden incelenmesi için ilk 3 gün içinde hastaneye müracaat etmemeniz sonucu “Amirin usulüne göre verdiği emri yerine getirmemek” fiilini işlediğiniz iddiasıyla şahsınız hakkında tesis edilen 24 Ay Uzun Süreli Durdurma Cezasının İdare Mahkemesi tarafından ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

Hastaneye gitmek mazeret izni midir?

Şartları Yasalar gereğince, çalışanın hastalanması sonucu viziteye çıkarak iş yerinden izin aldığı durumlarda vizite izni ücretli izin olarak verilir. Ancak rapor verilmeyen durumlarda izin türü, işverenin insiyatifine göre değişkenlik gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: izinturleri.com

Hastaneden rapor aldıktan sonra ne yapılır?

Öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK etkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT'ye ödeme talimatı gönderirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Doktorun verdiği rapor e devlette görünür mü?

Sağlık kurulu raporu sorgulama işlemi, özellikle kurum, iş, emeklilik ya da sürücü belgesi için yapılan başvurularda yapılmaktadır. Vatandaşlar için büyük bir kolaylık olan E-Devlet hizmetinde sağlık raporu sorgulama ve malulen emeklilik sağlık raporu sorgulama gibi işlemleri yapmak mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Raporlu olup da çalışmak suç mu?

Böyle bir durum tespit edildiğinde, işverene idari para cezası da uygulanıyor. Buna göre, kişinin raporluyken çalıştığını SGK'ya bildirmeyen işverene, bu bildirimi yapmaması nedeniyle brüt asgari ücretin yarısı tutarında idari para cezası kesiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzmanpara.milliyet.com.tr

Raporlu memur evden çıkabilir mi?

İstirahat raporları ve Refakat İzni konulu 31 sayılı genelgenin 11. Maddesinde; istirahat raporu memurun görev yaptığı biriminde izin vermeye yetkili kılınan birim amiri tarafından hastalık iznine çevrilmedikçe memur il dışına çıkmamalıdır '' hükmüne yer verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

Raporlu işçi kendi isteği ile çalışabilir mi?

Sonuç olarak, istirahat raporu alan sigortalının ne mevcut işyerinde ne de başka bir işyerinde çalışamaz, mevcut işyeri de çalıştıramaz. Diğer işyeri bu kişinin istirahatli olduğunu tespit etmesi mümkün olmadığından istirahatli kişinin sorumluluğu kaçınılmazdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proventus.com.tr

Sağlık ocağı en fazla kaç gün rapor verebilir?

Genel olarak, aile hekimleri en fazla 10 gün rapor verebilirler. Ancak, 10 gün rapor süresi bittiğinde hastanın mevcut durumu dikkate alınarak 10 gün daha uzatılabilir. Bu durumda aile hekimi toplamda 20 güne kadar kişinin durumuna göre rapor yazabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Özel hastanelerde istirahat rapor ücreti ne kadar?

- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Acilden alınan rapor iptal edilir mi?

- Özel sağlık hizmeti sunucularından almış oldukları hastalık raporlarının ise acil servislerce düzenlenmiş olması halinde hastalık iznine çevrilmesi gerektiği, acil servisler dışında düzenlenen hastalık raporlarının hastalık iznine çevrilemeyeceği, mütalaa edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru kaç gün rapor alırsa maaşından kesinti olur?

Devlet memurunun rapor alması durumunda maaş kesintisi söz konusu değildir. Devlet memuru polis, ebe, doktor ya da mühendis olabilir. Mesleklerin değişmesi rapor durumunda herhangi bir değişim oluşturmaz. Memur, kaza ya da hastalık sonucunda bir rapor aldığında maaşından bir kesinti yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Rapor alan memura ceza verilir mi?

İlgili görüşe göre memurun almış olduğu sağlık raporunda fenne aykırı olması yönünde bir müdahilliği varsa ve soruşturma sonucunda bu durum ispatlanabilirse memur hakkında disiplin soruşturması açılıp ceza verilebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikpersoneli.com.tr

2 gün üst üste rapor alınır mı?

Üst üste 2'şer günlük iki istirahat raporu alan işçi, ikinci rapor ilk raporun devam raporu değilse, her 2 gün için de SGK'dan rapor parası alamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Hangi bahaneyle rapor alınır?

Bunu güler yüzle ve makul bir bahane ile söylediğinizde rapor alma şansınız oldukça yüksektir. Doktorlar gerçekten yardımsever insanlardır ve canları bir şeye sıkılmamışsa sizi asla üzmezler. Rapor almanın yollarından biri hasta rolü yapmaktır, mesela karın ağrısından kıvranabilirsiniz, bayılma numarası yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Kaç gün rapor alırsa maaştan kesinti olmaz?

Günlük ücretli çalışanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu, genellikle 3 gün ve üzeri raporlar için rapor parası ödemektedir. Ancak, 1 ve 2 günlük raporlar için maaş kesintisi yapılır, bu durumda ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com
Önceki makale
21 Marttan sonra gündüzler uzar mı?
Sonraki makale
Watt artarsa ne olur?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT