Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Raporun son günü istifa edilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Raporun son günü istifa edilir mi?

Raporlu olduğunuz dönemde istifa edebilirsiniz ancak bildirim süreniz rapor bitim tarihinden itibaren başlar. Haklı bir fesih sebebiniz varsa ihbar öneli verme zaruretiniz bulunmadığından işi rapor süresi içinde sonlandırabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Raporun bittiği gün çıkış yapılır mı?

Örneğin işçi yıllık ücretli izinli ya da istirahat raporlu iken süreli fesih bildiriminde bulunulabilir ancak fesih bildirim süreleri yıllık ücretli iznin ya da istirahat raporunun bitiminden itibaren işlemeye başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

Raporlu olan personel istifa edebilir mi?

Çalışanın uzun süreli raporlu olması hali de çalışanın iş akdinin bildirimsiz olarak feshi için haklı bir sebep kabul edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hrdergi.com

Raporlu iken çıkış verilir mi?

Raporluyken işe çağrılan işçi işe gitmek zorunda değildir | Ekmek ve Gül. Sağlık (istirahat) raporu olan işçi, işveren tarafından işe çağrılsa bile işe gitmek zorunda değildir. İşçinin raporluyken çalışması nedeniyle işten çıkarılması İş Yasası'na aykırı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

İstirahat raporu varken istifa edilir mi?

Merhaba, Raporluyken istifa edebilirsiniz, bunun işverene yada size ek bir yaptırımı olmaz. İstifa etmeniz durumunda siz tazminat almayacağınızdan işveren de vermeyeceğinden bir problem olşturmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgkdanismanlik.com

İşten Nasıl İstifa Edilir? İhbar Süresi Nedir? Nelere Dikkat Etmelisiniz? Haklarınız Nelerdir?

İlgili 38 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Raporlu işçinin çıkışı ne zaman yapılır?

Raporlu iken işten çıkarılır mı? Eğer rapor 6 haftadan fazla ise iş veren iş sözleşmesinin feshedebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Raporlu işçi kendi isteği ile çalışabilir mi?

Sonuç olarak, istirahat raporu alan sigortalının ne mevcut işyerinde ne de başka bir işyerinde çalışamaz, mevcut işyeri de çalıştıramaz. Diğer işyeri bu kişinin istirahatli olduğunu tespit etmesi mümkün olmadığından istirahatli kişinin sorumluluğu kaçınılmazdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proventus.com.tr

Rapor bitmeden çıkış yapılır mı?

İşçinin işe devamsızlığı her durumda işverene haklı fesih imkanı vermemektedir. Devamsızlığın haklı bir nedene dayanması halinde işverenin derhal ve haklı nedenle fesih imkanı bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkayhukukburosu.com

Rapor bitiş tarihi dahil mi?

İşçi ve işveren anlaşarak rapor bitim tarihinden daha önce çalışanın işbaşı yapmasını istiyorsa, işçi tekrar sağlık kuruluşuna başvurmalı ve muayene olup çalışabilir raporu almalıdır. Çalışan rapor süresi bitmeden tekrar muayene isteme hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

Raporlu işçi işten çıkarılırsa ne olur?

Hastalığından dolayı Mehmet Bey, 70 gün dolduktan sonra veya dolmadan işten çıkarılırsa her durumda kıdem tazminatına hak kazanır. Mehmet Bey'in raporluluk süresinin 70 günü kıdem tazminatına esas süreye ilave edilir. Raporlu işçinin kıdem tazminatı hakkı verilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: meslektebirlik.org.tr

Sağlık nedeniyle işten ayrılma nasıl olur?

İşçi sağlık gerekçesiyle işten ayrıldığında kıdem tazminatını alabilir. Ancak, sağlığını gerekçe gösteren işçinin bu durumunu "sağlık kurulu raporu" ile kanıtlaması gerekir. Gerekli rapor almadan sağlığını gerekçe göstererek işten ayrılan işçi kıdem tazminatı hakkını yitirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

İşveren sürekli rapor alan işçiyi işten çıkarabilir mi?

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin 2007/15398 Esas, 2007/16979 Karar sayılı ve 28.05.2007 tarihli ilamında; işçinin sık sık rapor alması her ne kadar geçerli bir fesih sebebi olsa da, fesihten önce işçiden savunmasının alınmaması söz konusu feshi geçersiz hale getirdiği içtihat edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Raporlu işçi işten atılır mı?

Raporlu günlerini evinde istirahat ederek geçirmemiş bir işçinin iş sözleşmesi bu durum gerekçe gösterilerek feshedilemez. Bu sebepten gerçekleştirilmiş fesihlerin iş mahkemeleri tarafından geçersiz fesih olarak değerlendirilmesi söz konusu olabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

Rapor tarihi bitmeden onaylanır mı?

Rapor bitiş ve işe başlama tarihinden bir sonraki ayın 26'sı işverenin rapor onaylama ve bildirim süresi olarak belirlenmiştir. İşçinin iş göremezlik ödeneği alabilmesi için işverenin en geç işe başlangıç tarihinden bir sonraki ayın 26'sına kadar raporu onaylaması ve bildirmesi çok önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cavitbulut.com

Raporun kac gunu kesilir?

Raporlu olunan sürenin 3. Gününden itibaren geçen günler işveren tarafından maaştan kesilir ve kesilen ücreti Sosyal Güvenlik Kurumu öder. Bu durumda 10 günlük rapor almış bir işçinin 3.,4.,5.,6.,7.,8.,9. ve 10. gündeki raporları için toplamda 8 günlük iş görmezlik rapor parası ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Rapor onaylama süresi ne kadar?

Bu durumda işverenler tarafından yazının tebliğ alındığı günden itibaren 5 iş günü içinde bildirim yapılması gerekmektedir. On günden uzun süreli istirahatlerde, her 10 günlük sürenin sonunda bildirim yapılması, sigortalının talebine bağlıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Raporun son günü rapor alınır mı?

Heyet raporu bitmeden rapor alınır mı? Rapor üstüne rapor alınması gayet mümkün olup bu kural hem tek hekim hem de heyet raporları için geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Rapor onaylarken bitiş tarihi ne yazılır?

1- Muhtemelen; Raporun bitiş tarihi 10.06.2023 tür ve işbaşı tarihi 11.06.2023 tür. Mailerde rapor başlangıç tarihi ve işbaşı tarihi olacak şekilde bilgi geliyor. Vizite giriş sisteminde raporu onaylamak istediğinizde bu şekilde yazdığını görebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.alomaliye.com

Rapor bitiminde göreve başlamadan rapor alınır mı?

Bu sebeple, memura verilen tek hekim raporunda kontrol muayenesinin yapılacağının belirtilmemesi ve rapor süresi bitiminde memurun aynı hastalığının devam etmesi veya farklı bir hastalığa yakalanması halinde göreve başlamadan tek hekim raporu alınmasının mümkün olduğu değerlendirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gtu.edu.tr

Rapor aldıktan sonra iptal edilir mi?

Rapor iptal edilmez. Verilen karara bireyin velisi karar tarihinden itibaren 60 gün içinde, okul ise 70 işgünü izleme sonrasında itiraz edebilir. İtiraz İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunda görüşülür, itirazınız olumlu veya olumsuz değerlendirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islahiyeram.meb.k12.tr

İşçi en fazla kaç gün rapor alabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Rapor hakkı dolunca ne olur?

İş Kanunu işverene ayrıca uzun süren hastalıklarda da iş sözleşmesini sona erdirme hakkı tanımıştır. Kanuna göre, işçinin hastalığı nedeniyle rapor süresi, işçinin çalıştığı süreye göre belirlenen 2, 4, 6 veya 8 haftalık bildirim süresini 6 hafta aşarsa işveren tarafından iş sözleşmesi feshedilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzmanpara.milliyet.com.tr

Rapor alıp vermezsek ne olur?

İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor

"İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor." 2022 yılı için ceza bedeli 2 bin 502 lira olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Raporlu kişi tazminat alabilir mi?

İşçinin raporlu bulunduğu süre içinde işyerinde çalışması söz konusu değildir. İşçinin hizmet sözleşmesi sona erdiğinde, kısa süreli raporları kıdem tazminatına dahil edilmekte ancak bu süre makul ölçüyü aştığı takdirde sözleşme askıya alınmış varsayılarak, kıdem tazminatı hesabına dahil edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tiryakidanismanlik.com

Raporlu işçi çalıştırmanın cezası nedir?

2.502 TL cezası var

Böyle bir durum tespit edildiğinde, işverene idari para cezası da uygulanıyor. Buna göre, kişinin raporluyken çalıştığını SGK'ya bildirmeyen işverene, bu bildirimi yapmaması nedeniyle brüt asgari ücretin yarısı tutarında idari para cezası kesiliyor. Bu tutar da 2022 yılı için 2 bin 502 TL.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzmanpara.milliyet.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT