Özellikleri bakımından raşel kumaş en çok tercih edilen dayanıklı kumaşlardan birisi olarak bilinir. Polyester iplikten örme yöntemi ile hazırlanan kumaşa raşel kumaş denmektedir. Özellikleri ve kullanışlı yapısı ile en çok tercih edilen kumaşlar arasında yer almaktadır.
Kaliteli ve parlak bir yapıya sahip olan raşel kumaş genel olarak bayrak üretiminde kullanılmaktadır. Bayrak üretiminde en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında yer almakta olan raşel kumaş aynı zamanda flama, afiş ve daha pek çok ürün için kullanılmaktadır.
Açıklama. Raşel Kumaş dediğimiz ürünler Yağmura ve rüzgara daha dayanıklı oldukları için ağırlıklı olarak dış mekanlarda tercih edilmektedir. Ayrıca parlak görüntüsüyle beğeni kazanan bir bayrak türüdür. Gönder direklerinde ,Yelken bayraklarda ve dizi süsleme bayraklarda ağırlıklı olarak kullanılmaktadır.
Rüzgara karşı dayanıklı olan raşel kumaş bayrak yapımında çok fazla kullanılmaktadır. Polyester bir özelliğe sahip olan raşel kumaş su tutmaz. Bu nedenle raşel kumaşlar hızlı bir şekilde kurumaktadır. Makinede de kolaylıkla yıkanabilen raşel kumaşın temizliği oldukça kolaydır.
Raşel kumaş, ince ve zarif dokusuyla öne çıkan, dantel desenli bir tekstil malzemesidir. Özellikle iç giyim ve dış giyimde estetik ve şıklık sunan kumaşlar, Akrida Tekstil'in çeşitli sektörlerdeki tasarım ihtiyaçları için özel olarak ürettiği ürünler arasında yer almaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
Raşel Sofralık Kumaş 150 Cm Eninde Masa Örtüsü Dertsiz Leke Tutmaz Kumaş
Alpaka Kumaş, raşel ile beraber en çok tercih edilen bayrak kumaş türlerindendir. Raşele göre daha uzun sürede dayanıklıdır ancak yapısında suyu daha çok tutar. Bu yüzden iç mekân bayrak üretiminde daha çok tercih edilir.
Kolay Bakım: Raşel kumaşların bakımı genelde kolaydır, su tutmaz ve bu sayede yıkama sonrasında kolayca kururlar. Ayrıca, kırışmadığından ütüleme işlemi sırasında kumaşın zarar görmemesi araya bir bez koyarak için düşük sıcaklıkta rahatlıkla ütülenebilirler.
Raşel örme yönetimi ile örülen file kumaşlar, çeşitli büyüklükte delikli bir görünüme sahiptirler. File kumaşların deliklerinin büyüklüğüne göre bakıldığında arkasını gösteren kumaşlardır. İstenen renk ve değerlerde üretimi yapılır.
Raşel kumaş, genel olarak ülke bayrakları ve şirket bayraklarının yapımında kullanılır. Özellikle afiş ve flama yapımlarında da raşel kumaş kullanılabilir. Gösterişli ve canlı renkleri raşel kumaşı ön plana çıkarmaktadır. Direğe asılacak Türk bayraklarında ve logolu bayraklarda raşel kumaş daha dayanıklıdır.
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Raşel kumaş ürünleri, polyester ip örme ve delikli görünüm yöntemi ile üretilen kumaş türlerinden birisidir. Dış mekanlarda rahatlıkla kullanılan bir kumaştır ve bayrak kumaşı olarak adlandırılır. Dış mekanlarda kullanıldığı için her türlü hava şartlarına karşı dayanıklılık oranı yüksektir.
Ribana kumaş özellikleri araştırılırken ribana kumaş yazlık mı sorusu da sorulabilir. Bu kumaş çeşidi yazlık bir kumaş değildir. Genel olarak kış aylarında giyilen ve kışlık kıyafetler için kullanılan bir kumaş çeşididir. Bere ve kazak gibi kışlık kıyafetlerin tasarımlarında kullanılmaktadır.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Kumaş çeşitleri içinde ipek kumaşlar, dünyanın en pahalı kumaşları arasındadır. Bu lüks kumaş ipekböceğinin kozasındaki liflerin dokunmasıyla elde edilir. Sıkı veya kalın çok çeşitli dokunabilir.
Doğal kumaş türleri içinde en sağlıklı olan kumaş türünün pamuklu kumaş olduğu düşünülür. Bu nedenle bebek giysilerinde bile tercih edilir. Dört mevsim kumaşı olarak adlandırılmasına neden olacak şekilde ortam ısısına uyum sağlama yeteneği vardır. Gabardin, kadife, poplin ilk akla gelen türleridir.
Kumaşı alırken öncelikle kumaşın nefes alıp almadığını ya da kumaşın tamamen polyester olup olmadığını sorabilirsiniz. Kumaş pamuk polyester karışımı ise hem kırışmaya karşı dayanıklı hem de pamuk nefes aldığı için terleme sorunu yapmayacaktır. İçeriğinde pamuk bulunan aerobin kumaşa NATUREL AEROBİN KUMAŞ denir.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Yaz aylarında da pamukla benzer özellikteki viskon kumaş ya da pamuk oranı yüksek kumaş türlerini tercih edebilirsiniz.
Naylon veya ripstop kumaş ismiyle de bilinen paraşüt kumaşlar, dayanıklı ve yırtılmaz bir kumaş türü oldukları için kullanım alanları oldukça geniştir. İsminin paraşüt kumaş olmasının sebebi ise paraşüt yapımında kullanılan bir kumaş türü olmasıdır.
Alpaka kumaşlar genellikle yumuşaktır ve doğal liflerden yapıldığı için hafif bir parlaklığa sahiptir. Ayrıca hafiftirler çünkü pamuk veya polyester gibi diğer kumaş türlerine kıyasla fazla hacimli değildirler. Alpaka kumaşlar iyi nefes alır, bu nedenle sıcak iklimde kullanım için idealdir.
Ütüleme yaparken saten kumaşa nazik davranmak gerekir. Öncelikle elbise ters çevrilmelidir. Ardından saten kumaş için en uygun sıcaklıklar olan 40-60 C'ye ayarlanmış ütü ile kırışıklıklar üzerine hafif dokunuşlar yapılır. Kumaşın yapısını korumak için kumaşa çok fazla baskı uygulamamaya özen gösterilmelidir.
Her ikisi birbirinden farklı bir özelliklere sahiptir. Terikoton kumaş, sağlık çalışanlarını daha ferah tutmak amacıyla ince yapıdadır. Alpaka ise daha yünlü tok özelliği ile artık kış aylarında sağlık çalışanlarının kullandığı bir kumaş türü olarak karşımıza çıkıyor.
Örgülü ve yünlü bir kumaş türü olan alpaka kumaşlar, likralı yapısı ile personelin çok daha rahat hareket etmesini sağlar. Taç Medikal ürünlerini incelediğinizde tüm ürünlerin sağlık personelinin konforu düşünülerek imal edildiğini görebilirsiniz.
Alpaka'nın kıl keçesi çok ince ve hafif olduğu halde aynı zamanda oldukça dayanıklı ve elastiktir. Alpaka kıllarının iç kısmı boştur ve bu elyaflara şaşırtıcı bir ısı dengeleme özelliği veriyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri