Polarize güneş gözlüğü nedir sorusunun yanıtı, istenmeyen tüm ışık yansımalarını engelleyen gözlük filtresine sahip tasarımlara işaret eder. Polarize güneş gözlüğü modelleri ile özellikle de güneş ışığının çok yoğun olduğu mevsim koşullarında ışık yansımaları azaltılarak göz konforu artırılabilir.
2023 Ray-Ban Erkek Güneş Gözlüğü
Polarize cam özelliği sayesinde parlak ışıktan kaynaklanan göz yorgunluğunu azaltırken, klasik ve spor görünümü bir arada yansıtabiliyor. Ray-Ban RB 3449 003/8G 59 Erkek Güneş Gözlüğü ise Aviator yani pilot çerçeve şeklinde sahip modellerden biri.
Göz sağlığının korunması için en temel işleve sahip olan UV camın bütün güneş gözlüklerinde bulunması gerekir ancak polarize filtreli cam bir tercihtir. Güneş gözlüğünde polarize camın bulunmaması göz sağlığının bozulmasına neden olmaz fakat UV koruması olmayan bir gözlük kalıcı göz hastalıklarına sebebiyet verebilir.
Polarize camlar güneşin yaydığı zararlı ışınları absorbe ederek gözlerin zarar görmesinin önüne geçiyor. Aynı şekilde kışın, özellikle karlı günlerde gözlerinizin zarar görmesine polarize güneş gözlükleri engel oluyor. Polarize camlı bir güneş gözlüğü ile normal camlı bir güneş gözlüğü arasında birçok fark bulunuyor.
Polarize güneş gözlükleri, gözlerinizin maruz kaldığı UV ışınlarına karşı da koruma sağlar. Özellikle UV koruma faktörü yüksek olan modelleri seçerseniz, gözlerinizi bu zararlı ışınların etkilerinden korumuş olursunuz. Polarize güneş gözlükleri faydalarından bir diğeri ise, göz yorgunluğunu azaltmalarıdır.
İlgili 25 soru bulundu
Bu nedenle henüz denemeyen insanlar “Polarize güneş gözlüğü baş ağrısı yapar mı?” sorusunun cevabını merak eder. Güneş gözlüğü kullanmaya alışkın olmayan insanlar için polarize gözlüğün ışığı dengeleyici etkisi ilk başta hafif baş ağrısı yapabilir.
Güneş gözlüğünün polarize olmaması gözü bozmaz, göz sağlığına zararlı değildir. Ancak UV koruma olmaması gözü kör edebilir, kalıcı zararlar bırakabilir.
Gözlüğün çerçevesi yüzünün genişliği kadar olmalı. Ray-Ban gözlük seçerken, çerçevenin üst kısmının kaşlarını kapatmadığından da emin olmalısın. Oval ve yuvarlak çerçeveli, yumuşak çizgilere sahip Ray-Ban gözlük modelleri sana uygun olacaktır.
Lensten bak ve parlamanın seviyesini kontrol et. Güneş gözlüğü polarize ise parlamanın yok olduğunu görürsün. Lenslerden birinden bakarken çok karanlık olması ve neredeyse hiç parlama görmüyor olman gerekir. Ama ışık yüzeyde parlıyor gibi görünmeye devam eder.
Deniz Kenarında Polarize Camlı Gözlükleri Tercih Edin
Polarize camların normalde ultraviyole blokajıyla ilişkisi yoktur. Ancak su ya da kar yüzeyinden yansıyan ışınları etkili olarak azaltır. Bu nedenle de özellikle denizde, kayakta ve araç kullanırken netliği artırdığı için rahatlıkla tercih edilebilir.
Güneşten gelen UV ışınları ve parlamaları kırmanın en iyi yolu polarize camlı gözlük kullanmaktır. Yüksek performansa sahip olan bu camlar ISO standartları açısından da uygun özellikler sergiler. Polarize camlar dayanıklıdır ve kullanım sonucu renginde herhangi bir solma olmaz.
Peki, polarize gözlük nedir? Yere paralel yüzeylerden ya da yerden gelen güneş ışığı yansımalarını engelleyen özel filtreli güneş gözlükleri bu ismi alır. Özellikle beyaz zeminde, düz ve geniş alanlarda, metal yüzeylerde, kar ve su yüzeyinde gözleri rahatsız eden yansımalar oluşabilir.
Güneş gözlüğünün UVA ve UVB blokaj derecelerine bakılmalı, yüzde 99'un üzerinde (ideali yüzde 100 blokaj) UV blokajı yapabilen camlar tercih edilmelidir.
Bütün renkli filmler, gümüş içermeyen siyah-beyaz filmler, üzerinde görüntü olan negatifler, buzlu camlar, güneş gözlükleri, fotografik nötral ve polarize filtreler güvenli değillerdir. Bunların çoğu termal retinal yanığa neden olabilen görünmez kırmızı ötesi ışınımı geçirir.
Ray-Ban ve Oakley dümenleri
Luxottica, Ray-Ban'ı satın alıp üretimini durdurdu. Bir sene sonra yeniden piyasaya sürdüğünde aynı gözlükler artık 150 dolardı. Suni bir şekilde yaratılan kıtlık ve etkili pazarlama (üçkağıt) teknikleriyle Ray-Ban bir anda pahalı ve arzulanan bir marka haline getirildi.
Ray-Ban, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir gözlük üreticisidir. Şirket, 1936 yılında Bausch & Lomb tarafından kurulmuş olup 1999 yılında Luxottica tarafından satın alındı. Özellikle Wayfarer ve Aviator serisi gözlükler ile bilinmektedir.
Atasun Optik'ten satın aldığınız tüm güneş gözlükleri orijinal olup 2 yıl ürün garantisi ve orijinal kutu ve aksesuarları ile tarafınıza gönderilmektedir.
Güneş gözlüğünü elinize alın ve buruna yerleştirilen aparatların altına bakın. Ray-Ban güneş gözlüklerinde gözlüğün bu bölgesinde RB şeklinde oyulmuş bir Ray-Ban logosu vardır. Bu logo baktığınız gözlükte yoksa o gözlük sahtedir.
Polarize güneş gözlüğü temizliği de normal güneş gözlüğü bakımına benzer şekilde yapılır. 1- Lens temizliği: Polarize camlar hassastır ve çizilmeye karşı daha duyarlıdır. Bu nedenle, camları silerken mikrofiber bez ve özel güneş gözlüğü temizleme spreyi tercih etmelisin.
Polarize cam ise UV ışınlarını engellemez ve yerden ya da farklı yüzeylerden gelen yansımaları filtreler. Başka bir deyişle güneşten gelen zararlı ışınlardan korunmak için organik cam muhafazası polarize cam ise tercihtir.
Camın rengi homojen (her yerde aynı) ya da grade olmalıdır. Gözlüğü taktığınızda bulanık görmemelisiniz, detaylar kaybolmamalıdır. Gözlük camından bakarken gözlüğü hareket ettirdiğinizde görüntü hareket etmemelidir (numarasız camlarda). Camların üzerinde güvenilir tescil bilgisi olmalıdır.
Bu sayılardan ilki, gözlüğün enini ifade eder. İkinci sayı ise gözlüğün köprü boyutu yani ekartmanı belirtmektedir. En son yazan sayı ise, gözlüğün sap uzunluğunu ifade etmektedir.
UV Güneş Gözlüğü Özellikleri Neler Olmalıdır? Güneşin ultraviyole (UV) ışınlarından korunmak için kullanılan güneş gözlüğü camlarının hepsi farklı derecelerde etkilidir. Ultraviyole ışınları bloke edebilmesi için bir gözlükten beklenen minimum değer UV400 korumalıdır.
Örneğin, pilotların kullandığı radar ekranlarında görüntüleri polarize gözlüklerin filtreleri nedeniyle bozulabilir. Bu nedenle, polarize gözlüklerin kullanımı havacılıkta güvenlik riski oluşturabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri