Wipe data, telefonu resetleyerek fabrika ayarlarına döndürme işlemidir. Wipe/data Factory Reset adı verilen yazılım işlemi sayesinde telefonunuzu güvenli, verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.
Cihazın dahili belleğindeki tüm verileri silmek için onay verdikten sonra sıfırlama işlemi gerçekleşir. Bu adımların sonunda, akıllı cihazlar satın alındığı ilk günle aynı durumda olur. Yedeklenen veriler ise çok kolay bir şekilde geri yüklenebilir.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler.
Wipe işlemi, yeni ROM yani yazılım yüklemeden önce mevcut ROM'un kalıntılarını sildiğimiz işlemdir. Sadece yeni yazılım yüklemeden önce değil, mevcut yazılımı sıfırlamak istediğimizde de cihaza Wipe yapabiliriz.
Eğer android cihazlara yeni bir sürüm yüklenecek ise bu özellik ile cihazın ön belleğinde bulunan eski veriler temizlenir. Bu sayede mobil cihaz daha kullanışlı ve hızlı hale gelecektir.
İlgili 38 soru bulundu
Cache önbellekte bulunan veriler otomatik olarak oluşturulduğu için işinize yaramayan verileri dilediğiniz gibi temizleyebilirsiniz. Cache temizleme işleminden sonra bir web sitesi ziyaretinizden sonra veriler tekrar en baştan depolanmaya başlar. Bu sayede internette daha hızlı ve problemsiz gezinti yapabilirsiniz.
Reboot'un anlamı yeniden başlatma demek zaten, telefonunuz sıfırlanmaz.
Bütün bilgisayar kullanıcılarının bir noktada kullanması gereken bir kavram olan reboot, en basit tabiri ile bilgisayarın yeniden başlatılması anlamına gelmektedir. Bu işlem Windows kullanıcıları için başlat menüsünden kolay bir şekilde yapılabilmektedir.
Android Recovery Mod menüsü. Bu ekranda karşınıza çıkan seçenekleri açıklamak gerekirse; – Reboot System Now: Cihazı geri yükleme modundan çıkarıp normal şekilde yeniden başlatmanızı sağlar.
Bazı durumlarda telefonu fabrika ayarlarına döndürmek herhangi bir şekilde işe yaramaz. Bu gibi durumlarda telefona hard reset işlemi uygulanmaktadır. Hard Reset Nedir? Hard reset, mobil sistemlerde uygulanan telefonu tamamen sıfırlamaya yardımcı olan bir işlem türüdür.
Android Kurtarma Modundan Nasıl Çıkılır? Android Kurtarma Modundan çıkmak için Sistemi Şimdi Yeniden Başlat seçeneğini kullanabilirsiniz. Yukarıda belirttiğimiz gibi, bu seçenek yalnızca telefonunuzu yeniden başlatır. Telefonu yeniden başlattığınızda, standart pakılıç ekranı görünür.
Android Telefonları Sıfırlama Yöntemleri
Telefonunuzu kapattıktan sonra ise, home, güç ve ses açma tuşlarına aynı anda basmanız gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonra açılan Recovery ekranı üzerinden “wipe data factory” seçeneğini seçerek karşınıza çıkan seçeneklerden “wipe cache partition” basmanız gerekiyor.
Harici bir depolama aygıtından önyükleme yapmak için, fastboot işlemi için, ADB güncellemesi yapmak için, çekirdek dosya ve klasörlere erişmek için, özel testler ve düzenlemeler yapmak için de Android Recovery Mode kullanılır. Kısacası Android cihazla ilgili ince ayarlar kurtarma modu üzerinden yapılır.
Bozuk Alan Onarma İşlemi. şekilde silinmesi demektir. Bilgisayar literatüründe bu işlemin adı Wipe Disk olarak geçmektedir.
Telefonlar bazı zamanlarda beklediğinizden daha yavaş çalışarak yeniden başlatma ihtiyacı hissettirir. Telefonda reboot da telefonun yeniden başlatılması demektir. Telefonlar artık eskisi kadar yüksek verimle çalışmıyorsa çözüm gereklidir. Bu noktada reboot denilen yeniden başlatma işlemi yapılır.
Bilgisayar, telefon, tablet, server yeniden başlatılabilen cihazlardandır. İşletim sistemine sahip olan her bir cihazın yeniden başlatılmasına reboot etmek denir. Windows kullanıcıları bu işlemi 'Bilgisayarı Yeniden Başlat' seçeneği ile kullanmaktadır.
Reboot, bir bilgisayarın kapatılarak tekrar açılarak yeniden başlatılmasını ifade eder. Bu işlem sırasında bilgisayarın tüm parçaları kapatılır ve daha sonra tekrar açılarak işletim sistemi yeniden yüklenir.
Telefonu kapattıktan sonra güç, home ve ses açma tuşlarına aynı anda basmalısınız. Recovery ekranı açılana kadar elinizi çekmemeniz gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra açılan Recovery ekranından “wipe data factory” seçeneğini seçin ve karşınıza çıkan seçeneklerden “wipe cache partition” basın.
Android 9 / 10 /11 için: Ayarlar altında Sistem > Sıfırlama seçenekleri yolunu izleyin Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırla) seçeneğiyle devam edin. *Ekran kilidiniz varsa, ekran desenini, PIN kodunuzu veya şifrenizi girmeniz gerecektir. 3. Telefonu sıfırla butonuna dokunun.
Seri kurguda "reboot" ("yeniden başlatma") terimi, var olan bir kurgusal evrene, çalışmaya veya diziye yeni bir başlangıç yapma anlamına gelir.
Bilgisayarlarda cache verilerini zaman zaman silmek gerekir. Bunun başlıca sebebi uzun süre silinmeme halinde verilerin fazla yer kaplaması ve cihazınızın performansınız etkilemesidir. Bir diğer sebebi de web sitelerini önbellekten getirdiği için site üzerinde yapılan değişiklikleri görememektir.
Çevrimiçi oyunların önbelleğinin temizlenmesi oyun verilerini etkilemez. Çevrimdışı bir oyun oynuyorsanız önbelleği veya verileri temizlemeyin. Aksi takdirde veriler arşivlenebilir ve gereksiz kayba neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri