Göz yüzeyinin kayganlaştırılmasına ve sağlıklı gözün korunmasına yönelik, dekspantenol içeren viskoz solüsyon. RECUGEL®, gözler üzerinde nemlendirici ve yatıştırıcı etkiye sahiptir.
İçeriğinde bulunan zengin bitkisel özler ve jel yapısı sayesinde göz çevresindeki kırışıklık görünümünün azalmasında, renk eşitsizliğinin düzenlenmesinde ve göz çevresine nem kazandırmada oldukça etkilidir.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Belirti şiddetine göre, etkilenen göz(ler)e günde 3 ila 5 kez 1'er damla uygulanır. Damlatmaları, gün içindeki ihtiyacınızı karşılayacak şekilde yayınız.
İlgili 41 soru bulundu
Gözlerin etrafına ince bir kat JEL uygulayın. Önce alt göz kapaklarını iç köşeden dışa doğru, sonra da üst göz kapaklarını yumuşatın (göz kapağının hareketli bölümünden kaçının). Ardından mikro-dolaşımı canlandırmak için alt ve üst göz kapaklarına iç köşeden dışa doğru hafifçe dokunun.
1. Göz Kremi Nasıl Sürülür? Göz çevresi, oldukça küçük bir bölge olduğu için kullanılan bakım ürününün az miktarda uygulanması yeterli oluyor. Parmak ucuna ortalama bir mercimek tanesi kadar alınan göz kreminin, göz altlarına ve göz kapaklarına nazik hareketlerle uygulanması gerekiyor.
Göz kuruluğunun kronik olması çoğunlukla yeterli gözyaşı üretilemediğinde ortaya çıkar. Bunun nedeni gözyaşlarının çok hızlı buharlaşması olabilir. Ayrıca gözün içinde veya göz çevresinde iltihaplanma olmuş olma ihtimali de vardır. Geçici göz kuruluğu ise genellikle çevresel faktörlerden dolayı ortaya çıkar.
A vitamini eksikliği
A vitamini gözün sağlıklı yapısını korumasını sağlayan önemli bir vitamindir. Eksikliğinde göz kuruluğunun yanı sıra, gece körlüğü ve kornea yumuşaması gibi çeşitli göz rahatsızlıkları ortaya çıkabilir.
Sjögren sendromu (okunuşu “Şögren sendromu) (kuruluk sendromu) kuru ağız ve kuru göz bulgularına yol açan bir hastalıktır. Vücudu dışarıdan gelen enfeksiyon gibi zararlara karşı korumakla görevli bağışıklık sisteminin, düzgün çalışmayıp kendi organlarına zarar vermesi ile ortaya çıkan hastalıklardan biridir.
Sjögren sendromu dışında şeker hastalığı, romatoid artrit ve sistemik lupus eritematozus gibi diğer otoimmün hastalıklar da göz kuruluğuna neden olabilir. Vücutta alerjik yanıtın oluşmasına neden olan maddeler alerjen olarak isimlendirilir.
Göz kremi mutlaka sabah ve akşam olmak üzere iki kere uygulanmalıdır. Günde iki kere göz kremi sürerek göz çevrenin daha sağlıklı görünmesini sağlayabilirsin. Göz kremini, cilt bakım rutinin en son aşamasında kullanmanı öneririz.
Bu etki; herhangi bir gece cilt bakımı yaptıktan sonra da geçerlidir. Cildinizi ışığa maruz bırakmazsanız; çok daha verimli bir bakım gerçekleştirebilirsiniz. Göz çevresi kremleri bir ilaç değildir. Bu yüzden de belirli bir kullanım süresi yoktur.
Kremin üst göz kapağından göz üstüne ve alt kirpiklere kadar sürülmesi gerektiğini sanıyorlar. Bu bölgeler, tahrişe karşı özellikle hassas bölgelerdir ve cilt burada çok ince olduğundan, gözkapağının altı ve üstüne sürülen krem derhal emilecektir.
Göz çevresi kırışıklıkları için bitkisel yağ arayanlara hücre onaran sandal ağacı yağını tavsiye ediyoruz. Sandal ağacı yağından 2 damla alın ve 1 tatlı kaşığı yoğurt ile karıştırın. Hazırlanan karışımı göz çevresine dairesel hareketlerle sürün. Sandal ağacı yağı onarımı gerçekleştirmektedir.
Kaş düşüklüğünde, göz çevresinde oluşan kaz ayağı kırışıklıklarında botoks uygulamaları iyi birer çözümdür. Bununla birlikte göz kapaklarında karşılaşılan cilt gevşemeleri, göz altı morlukları, koyu halkalar için ise hyaluronik asit bazlı dolgu uygulamaları etkin, yüz güldüren sonuçlar aldığımız iyi birer seçenektir.
Göz çevresi ürünleri hangi sırayla kullanılmalıdır? Genel bir kural olarak, temiz cildinize önce serum uygulayın, ardından göz çevresi kremi kullanın ve en son maskeyi uygulayın. Serumlar genellikle cilt tarafından daha hızlı emilir, bu nedenle önce kullanılması tavsiye edilir.
İşte bu sorunun cevabını arıyorsanız, doğru formül ve ürünle cevap kesinlikle evet. Seçtiğiniz göz kreminin kullanımı buna uygun olduğunu sürece göz kapaklarınıza ince bir şekilde göz kremi uygulamanızda hiçbir sakınca yok. Aksine kırışıklıklar için son derece faydalı.
25 yaşından sonra göz çevresinde belirmeye başlayan ince çizgilerin silikleşmesi ve derinleşmemesi için göz çevresi kremi kullanın. Bu yaşta kullanacağınız göz çevresi ürünü ağır olmamalı. Canlandırıcı etki taşıması yeterli.
Göz Kremi Ne Zaman Kullanılmalı? Çoğunlukla göz kreminin ya da serumların gece yatmadan önce kullanıldığı fikri yaygın olsa da eğer özel bir amaca hizmet etmiyor ve spesifik bir kullanım talimatı yoksa göz kremini hem sabah hem de akşam temiz ve nemlenmiş bir cilde uygulamanız gerekiyor.
Göz kremi içeriklerinde mineral yağlar, parafin ve vazelinli içeriklerden uzak durun. Bu ağır yağlar, hasas göz çevrenizdeki elastik dokulara zarar vererek erken kırışıklıkların oluşmasına neden olur.
Göz kremini yüzük parmaklarınızın arasında hafifçe ısıttıktan sonra nazik hareketlerle uygula yapabilirsiniz. Göz kremi sürerken yapılan yanlışlar: Göz kremini, göz altına parmaklarınızla yedirerek yaymak. Kremi çekiştirerek yaymak veya yuvarlak hareketlerle sürmek hassas göz çevresine zarar verebilir.
Göz kreminden en etkili sonucu alabilmek için sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere uygulayabilirsiniz.
Göz yüzeyindeki ağrı, batma, kızarıklık, kuruluk hissi, şikâyetleri yoğun şekilde yaşanır. Bunlara ilaveten görme düzeyi azalır, uzun vadede göz yüzeyinde yaralar, damarlanmalar, kalıcı lekeler oluşur. Görme düzeyi çok azalabilir. Göz kuruluğu tedavi edilmediği takdirde körlük riski bile vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri