Çinli akıllı telefon markası Oppo, 2021'de 1.5 milyona yaklaşan cihaz ve yüzde 13'lük pay ile Türkiye pazarında üçüncü sıraya yerleşirken, Oppo'nun hemen ardından 1.3 milyonluk mobil cihaz ve yüzde 12.4'lük pay ile Redmi dördüncü sırada yer aldı.
Redmi, POCO ile beraber Çinli elektronik şirketi Xiaomi'nin sahip olduğu bir alt markadır. İlk olarak Temmuz 2013'te bir bütçe akıllı telefon serisi olarak duyuruldu. Giriş seviyesi ve orta sınıf cihazlarla 2019'da Xiaomi'nin ayrı bir alt markası oldu.
Redmi telefonlar, Android destekli Xiaomi'nin MIUI kullanıcı arayüzünü kullanır.
Bu her ne kadar şirketin kendisini bölmesi gibi düşünülse de aynı stratejiyi Apple ve Honor gibi şirketlerde uyguladı. Dolayısıyla her ne kadar farklı gibi görünse de Xiaomi Mi ve Redmi markaları aynıdır.
Xiaomi Asya ülkelerinden olan Çin'in markasıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Yerli Üretim Telefonlar
Vestel, General Mobile, Casper ve Reeder gibi yerli telefon markaları, Türk malı cihazlarını hem iç pazara sunuyor hem de dünyaya ihracat yapıyor. Venus E, Venus V ve Venus Z Serisi'nin sunduğu kapsamlı ve gelişmiş teknolojik özellikler, tüm beklentileri en iyi şekilde karşılıyor.
Redmi, Xiaomi'nin düşük bütçeli, orta ve düşük seviyedeki özelliklere sahip telefonlarını temsil etmek amacıyla kuruldu. Kısa süredeki başarısıyla Xiaomi bünyesinden ayrı bir şekilde üretim yapmaya başladı ve bir markanın, üretici konumuna gelişine tanık olduk.
Özet olarak Xiaomi Mi cihazlar, Redmi cihazlara göre daha yoğun donanım seçeneğiyle beraber yüksek fiyat politikasıyla kullanıcılara sunulmakta. Redmi cihazlar ise olabildiğince uygun fiyat ile, güncel şartlarda diğer üreticilere rakip olabilecek özelliklere sahip cihazlar.
Xiaomi markalı telefonlarda öne çıkan özelliklerin başında uzun süre dayanabilen şarj ve uzun ömürlü batarya desteği gelmektedir. Xiaomi markasının Mi Note 10 modeli de uzun süreli şarj ve uzun ömürlü batarya konusunda öne çıkan modeller arasında yer almaktadır.
Fiyat performans açısından söylemek gerekiyor ki, Xiaomi oldukça önde. Özellikle ekran kalitesi ve pil açısından oldukça iyi modeller ortaya koyulurken fiyat olarak oldukça uygun olabiliyor.
POCO cihazlarının çoğunlukla Redmi cihazlarının klonları olarak karşımıza çıkıyor. POCO cihazları aslında Redmi''dir. Redmi ekibi tarafından hazırlanmıştır.
Bir diğer Çinli teknoloji devi Xiaomi, Oppo'ya göre daha genç bir şirket diyebiliriz. Şirketin kurucusu Lei Jun, Xiaomi'nin temellerini 2010 yılında attı. Herkes için erişilebilir ve kaliteli teknoloji görüşüyle yola çıkan Jun, kısa sürede şirketi global bir şirket hâline getirmeyi başardı.
Türkiye'de üretilen yeni Xiaomi akıllı telefon modeli Redmi 12 satışa sunuldu!
Xiaomi, Çin dışındaki üçüncü fabrikasını Hindistan ve Endonezya sonrasında Türkiye'de kurdu. İstanbul'un Avcılar ilçesinde kurulan fabrikanın yılda 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacağı bildirildi.
Sahte Xiaomi telefonları tespit etmenin en kolay ve kesin yolu Xiaomi'nin yayınlamış olduğu kimlik uygulamasını kullanmaktır. Buraya tıklayarak indireceğiniz uygulamayı telefonunuza kurarak; cihazınızın sahte olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Liu Weibing tarafından yapılan açıklamaya göre en çok satan akıllı telefon amiral gemisi modeli olan Xiaomi 13 akıllı telefonu. Tabii ki bu doğrudan Xiaomi cephesinde karşımıza çıkan akıllı telefon. İşin bir de Redmi tarafı var. Redmi kısmında en çok satan akıllı telefon ise Redmi K60 olarak duyuruldu.
Listenin üçüncü sırasında Xiaomi yer alıyor. Yüzde 22 oranında daralma yaşayan şirketin 30.5 milyon adet satış ile yüzde 11 pazar payına ulaştığını ve Koreli rakibinin neredeyse yarısı kadar cihaz sattığını görüyoruz.
Orta segment bir cihazın, hele ki redmi note 8 gibi kaliteli bir orta segment cihazın ömrü 3 yıl. Şuan alınan bir redmi note 8 3 yıl stabil bir şekilde kullanılabilir.
Redmi Note 11 Pro (Çin) Yorumları
Bu telefonun artısı hafıza kartı desteği ve 3.5 ses çıkışı.
Su geçirmez özelliği yok, sadece sıçramalara dayanıklılık sunuyor. Milleti gaza getirmeyin telefonları suya falan koymaya çalışırlar.
Redmi, Xiaomi'nin alt markasıdır. Ürettikleri telefonlar vb. daha düşük kalitede olur. Bu telefonların yazılım anlamında çok problemleri olur. Mesela Redmi Note 8 modelinde birçok kullanıcı arayüz kasma problemleri ile karşılaştı (Bunlardan birisi de benim.).
İşte bu sorunun cevabı… “Xiaomi” kelimesindeki X harfi s ve h harflerinin birleşmesinden oluşmaktadır. Kelime içerisinde bulunan X harfi yerine s ve h harflerini koyduğunuz zaman ortaya “Shiaomi” kelimesi çıkıyor. Böylece Shao-mee şeklinde okunması gereken bu kelimenin Türkçedeki telaffuzu “Şaomi” şeklindedir.
Redmi Note 12 inceleme: Türkiye'de üretildi!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri