Yansımalı cam filmlerinin kısmen saydam metal tabakasıyla aynaya benzer bir görüntüsü vardır ve aynı zamanda aynalı cam filmi olarak da bilinmektedir. Mikro ince, kısmen saydam metal tabakasıyla kaplanır ve aynaya benzer bir görünüm kazanır.
Reflektif cam sıradan yüzdürme camın güneş ısısının azaltılması amacıyla yüzeyine metalik bir kaplama uygulanması ile elde edilir. Bu özel metalik kaplama aynı zamanda bir ayna etkisi yaratarak iç kısmın görünmesini engeller. Genel olarak bina dış cephelerinde kullanılır.
Gündüz vakti güneş ışığı iç ortamdaki ışıktan daha güçlü olduğu için dışarıdan bakıldığında iç taraf görünmez. Ama gece, eğer içerideki ışıklar açıksa dışarıdan bakanlar içeriyi görebilir ve ayna etkisi ortadan kalkar.
Temperli reflekte cam fiyatları metreküp olarak 100 TL ile 200 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bununla birlikte reflekte camların fiyatlarının sürekli bir şekilde güncellendiğini de ifade etmek de mümkün olmaktadır.
Anti Reflekte Cam Nedir? Anti Reflekte Cam, cam yüzeyinden görülen yüzey yansıması miktarını azaltmak için işlenmiş özel bir cam ürünüdür. Yansıma önleyici kaplamalar, %1'e kadar azaltılmış yansıma ile çok daha net bir cam sunar.
İlgili 33 soru bulundu
Reflekte Camın Yararları
Bu da kullanılan alana gizlilik katmaktadır. Bu gizliliğe genellikle plazaların dış cephelerinde sıklıkla ihtiyaç duyulmaktadır. Bütün bunların yanında reflekte camlar her açıdan çok dayanıklı cam çeşitleridir. Darbelere, yağmura ve farklı hava koşullarına oldukça dayanıklıdırlar.
Anti-Refle Cam Nasıl Anlaşılır? Bir camın yansıma önleyici özelliğe sahip olup olmadığını anlamanın en iyi yolu ışığa tutmaktır. Cam ışığa tutulduğunda zayıf yansımalar gözlemleniyorsa, yansıma ışığın renginde değil yeşil, mavi, mor ya da kırmızı renkteyse anti-refle özelliğine sahiptir.
Kendinden reflekte 8 mm temperli camlar oldukça pahalıdır. 500 – 600 lira metrekare fiyatlarını bulabilmektedir ve geçebilmektedir. Dış cephe giydirme sistemlerinde genellikle 6 mm reflekte temperli cam kullanılmaktadır; dolayısı ile 8 mm reflekte camlar piyasada çok az bulunmaktadır.
Tek cam olarak da kullanılabilir. Ancak temizlik için yumuşak deterjanlar ve yumuşak bez kullanılmalı, kaplamalı yüzeyler üzerinde zedeleyici ve aşındırıcı maddeler kullanmaktan kaçınılmalıdır.
Deterjan ve yumuşak bez kullanılarak temizlenebilen reflekte cam yüzeyi aşındırıcı şekilde kovalamaktan kaçınarak temizleme işlemi yapılır. Reflekte camın kullanım alanlarına baktığımızda dış cephe kaplamasında kullanılır. Dış çelik kapılarda kullanılır. Ofislerde sıkça tercih edilir.
Bazı cam filmi uygulaması yapan yerlerde 1 ve 2 numara filmlerin dışında 3 ve 4 numara cam filmleri de satılabilmektedir. Her ne kadar bu cam filmlerinde dışarıdan aracın içini görmek mümkün olmasa da, ülkemizde bu numaraların takılması kesinlikle serbest olmamakla birlikte yasalara da uygun değildir.
Arka camlarda da bu cam filmi seviyeleri değerlendirilebilir. 2 numara cam filminde ise %70 görüş durumu söz konusudur. Sınırda olmasının yanında kullanımında da herhangi bir sakınca yoktur. 3 numaralı cam filminde ise %55 görme durumu tespiti vardır.
Cam filmi nedir? Cam filmleri için “çekirdek malzemesi polyester temelli olan şeffaf bir materyalden oluşan ve üzerine güneşin zararlı ışınlarını engelleyen UV koruması bulunan, çizilmeyen bir özelliğe ve renklendirme seçeneklerine sahip izolasyon malzemesidir” diyebiliriz.
Reflektif cam sıradan yüzdürme camın güneş ısısının azaltılması amacıyla yüzeyine metalik bir kaplama uygulanması ile elde edilir. Bu özel metalik kaplama aynı zamanda bir ayna etkisi yaratarak iç kısmın görünmesini engeller. Genel olarak bina dış cephelerinde kullanılır.
İZİLMEZ FİLM Nedir? Normal cam filmleri zaman içerisinde camların açıp kapanmasıyla camların silinmesiyle ve diğer etkenlerle çizilebilmektedir. ÇİZİLMEZ AMERİKAN film diye tabir edilen bu ürün bu sorunu tamamen ortada kaldırmaktadır. Normal PERFORMANS FİLM Nedir?
Reflekte, İngilizce bir kelime olup yansıtıcı anlamına gelmektedir.
Daha sonra deterjanlı su cama ve cam filmine püskürtülür. Özel bir çek çekle cam ile film arasındaki su çekilir. Window Film Cam Filmlerini kuruması için ne kadar süreye ihtiyaç vardır? Cam filminin camla bir bütün haline gelip tam kuruması için bizim önerdiğimiz süre 30 gündür.
Cam Filmi Ne Kadar Sürede Kurur? Uygulama işlemi tamamladıktan sonra 3 ve 12 saat arasında kuruması ve iyi bir şekilde uygulanması açısından bekletebilirsiniz.
ASPEROX Mavi Güç Temizleme Kullanım Alanları ve Etkileri
Cam ve plastik duşakabinlerde, lavabo, fayans, duş başlığı ve bataryası gibi yüzeylerde bulunan su lekelerini kolayca temizleyerek banyonuzun ışıl ışıl görünmesine katkıda bulunur. Böylelikle size uzun süreli temizlik etkisini yaşatır.
Genel kullanımdaki organik camlar CR-39 tipi camlardır. ''Kırılmaz cam'' olarak tanımlanan polikarbon camlar ise gerçekten kırılmaya karşı oldukça dayanıklı olan organik cam türleridir.
Mineral Camlar (Mineral Lenses)
Temizlemesi kolaydır, çizilmeye karşı daha az yatkındırlar ve plastik camlarla karşılaştırıldığında daha ince olduklarından daha yüksek numaralar için uygundurlar. Birçok gözlük kullanıcısı birazcık daha ağır olmalarını bu yüzden seve seve kabullenirler.
Göz sağlığının korunması için en temel işleve sahip olan UV camın bütün güneş gözlüklerinde bulunması gerekir ancak polarize filtreli cam bir tercihtir. Güneş gözlüğünde polarize camın bulunmaması göz sağlığının bozulmasına neden olmaz fakat UV koruması olmayan bir gözlük kalıcı göz hastalıklarına sebebiyet verebilir.
21.3 milyon aracı yakın takibe alan Emniyet, cam filmini sökmeyene ceza yazıyor. Camında filmin fabrika çıkışlı olduğunu gösteren 43-R ibaresi olan ise cezadan kurtuluyor.
Optik gözlük camları cam (mineral), plastik (organik) olmak üzere iki türdedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri