Regl döneminde kıl ve tüy almanın bir zararı bulunmamaktadır. Sağlık açısından da bilinen bir tehlikesinin olmadığını söylemek mümkündür. Regl döneminde salgılanan hormanlara bağlı olarak ağda yapıldığı zaman hissedilen acı daha yüksek olacaktır.
Regl döneminde bacak ya da vücudun farklı bir bölgesine epilasyon yapılmasında bir sakınca yoktur. Ancak epilasyonun vücuttaki etkisi kişiden kişiye farklılık gösterdiği için regl döneminde epilasyondan uzak durmak gerekir. Regl dönemi vücudun fiziksel olarak hassas olduğu bir süreçtir.
Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.
Regl döneminde yapılan ağda işlemi çok faydalı olmayacaktır. Bu dönemde yapılan ağda tüy sorununun en kısa zamanda yenilenmesine ve aynı ay içerisinde iki ya da üç kere işlemin tekrarlanmasına sebep olacaktır. Doğru aralıklarda yapılan ağda işlemi kişi için daha faydalı olacaktır.
İlgili 34 soru bulundu
Hayız hali, kadında döl yatağının (rahim) iç yüzünü kaplayan zarın, yumurtanın döllenmeyip ölmesi ve hormon salgısının kesilmesi üzerine parçalanarak kanla birlikte dışarı atılmasından ibarettir. Bildiğiniz gibi her şeyin sahibi Allah'tır Mülkünde istediği gibi tasarruf eder.
"Allah elçisinin isteği üzerine, ben âdetli iken kucağıma yaslanır, Kur'ân okurdu." (Buhârî, Hayz, 2, 3; Müslîm, Hav,15; Nesâî, Tahâret, 173, 174). Hayızlı veya nifaslı kadınla kocasının cinsel ilişkide bulunması ya da göbek ile diz arası kısımla oynaşması haramdır. Bu yasak Kur'an-ı Kerim'de de yer almaktadır.
Haliyle, cildimizde tahriş yaratması muhtemel bir durum. Tabi regl döneminde vücudumuzun hem içten hem de dıştan yani cildimiz açısından hassaslaştığını düşünürsek, ağda, regl dönemi için acılı bir yönteme dönüşebilir. Ayrıca iyi temizlenmezse, gözenekleri tıkayarak cildin nefes almasını dahi engelleyebilir.
Merhabalar, adet döneminde kişi daha hassas olacağı için bu dönemde lazer epilasyon yaptırılmaması önerilir. İdeali adet bittikten 2-3 gün sonra lazer epilasyonun yapılmasıdır. Ancak adet döneminde lazer epilasyon yaptırmanın tıbbi olarak bir sakıncası yoktur.
Tabi birçok insan regl döneminde kaş alınıp alınmadığını merak etmektedir. Adetliyken Kaş Alınır mı? Adetliyken kaş almanın herhangi bir sakıncası yoktur. Yani bir kadın adetliyken kaş alabilir.
Dini açıdan bakıldığı zaman hayız döneminde kıl ve tüylerin alınmaması gerekmektedir.
şunu unutmayın. adet olmak kirlilik değildir. adetten sonra gusul alınmalı meselesi yalandır. adet kirlilik değil. adetken ibadetler devam eder. cünüp olmak kirliliktir. o nedenle orgazm oldunuz ise yani cünüp iseniz elbette yıkanmanız gerek.
Cünüp iken tıraş olmak, vücut kıllarını kesmek, saç tıraşı olmak, tırnak kesmek mekruhtur. Cünüp değilken kestikten sonra abdest almak müstehabdır.
Bu nedenle regl dönemine yakın ve regl döneminde kadınlarda alınan tüyler daha fazla çıkar. Bu dönemin sonlanmasının ardından 2 ya da 3 gün içerisinde kendi dengesine kavuşan bayanlar ağda işlemini yaptırmalıdır.
Günah değildir fakat tavsiye edilen bir durumda değildir.
Adetliyken lazer yapılabilir ancak çoğu kadının kendini çok daha hassas hissettiği bir dönem olduğundan tedavi daha fazla ağrı hissettirebilir. Bu nedenle adetliyken lazer epilasyon önerilmez ancak adetliyken epilasyon zararları bulunmaz ve uygulamaya engel değildir.
Bir kadının vücudunun her ay hamile kalmaya hazırlandığı süreç olan adet görme yani regl dönemi kadınların hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Adet, hayız, menstrüasyon gibi çeşitli isimlerle anılan regl olma durumu ayda bir gerçekleştiğinden halk arasında aybaşı olarak da anılmaktadır.
Var olan bir adeti tamamen durdurmak mümkün değil, ancak beklenmeyen bir anda başlayan adet dönemlerinde kanamanın miktarı azaltılabilir. Hormon ilaçlarıyla örneğin adeti 6-7 gün süren bir kadının adet kanamasını 2-3 güne düşürmek, kanamanın miktarını azaltmak mümkün olabiliyor.
Adet dönemi içerisinde limon tüketilmesi ve sirke içilmesi kanın hızlı vücuttan atılmasını ve regl döneminin erken bitmesini sağlamaktadır. Doğal bitki çayları arasında yer alan adaçayı ve rezene çayı regl döneminin hızlı gelmesini ve erken bitmesini sağlayan içecekler arasındadır.
Efsane: Bu dönemde duş almak ya da ilaç kullanmak zararlıdır. Regliyi keser. Gerçek: Duşun regl miktarına ve süresine etkisi yoktur. Özellikle genital hijyen bu dönemin vazgeçilmezidir.
Reglken duş alınabilir. Tek şart ayakta duş alınmasıdır, küvette oturmak uygun değildir. Bazı kadınlarda adet düzensizliği olduğu için regl döngüsü karışabilir.
Regl olmadan en az 5 gün önce ağda yapabilirsiniz. Regl dönemi öncesi kol, bacak ve bikini bölgesine ağda yapılabilir. Adetten kaç gün sonra ağda yapılmalı sorumuza gelecek olursak da adetimiz tamamen bittikten en az 3 gün sonra ağda yapılabilir.
Eşlerin birbirini yalama, okşama, dudaklarıyla, oral yolla ve elleriyle cinsel ilişkiye hazırlamak için vücutlarının değişik yerlerine yaptıkları her türlü hareketin haram olmadığını söyleyebiliriz. Bu tavsiyelere uymak güzel olmakla beraber, üreme organından olmak şartıyla her türlü sevişme ve ilişki caizdir.
Kişinin üzerinde elbise veya iç çamaşırı varsa ya da bunlardan biri bulunmadığı halde kişi bu fiili işlemeyeceğinden eminse sürtünme vb. yollarla eşiyle oynaşmasında herhangi bir sakınca yoktur. Etiketler: haram. helal.
Bunun herhangi bir zararı yok, daha önce yaşattıklarım oldu. Adet dööneminde bir mahsuru yok, keyfine bak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri