Şekerli, gazlı içecekler şişkinliğe neden olur. Tıpkı soda gibi, karbonatlı içecekler şişkinliği artıracaktır. Kafein ayrıca regl döneminizde kaçınılması gereken ana gıdalardan biridir. Kafein, şişkinliğinizi arttırabilir ve uterusunuzu tahriş eder, bu da kramplarınızı kötüleştirir.
Ayrıca florür içeren maden suyu dişleri güçlendirerek sağlıklı gelişmelerine yardımcı olabilir. Ödem arttırıcı özelliğe de sahip olan maden suyu kadınların adet günlerinde yaşadığı şişkinlik ve ödem problemlerinin üstesinden gelmelerine yardımcı olabilir.
Adet sancılarını azaltır
Sancılı, ağrılı adet dönemi yaşayan kadınlar için maden suyu, mucizevi faydalar gösterir. İçerdiği potasyum ve magnezyum sayesinde rahim içi kasılmaları rahatlatır.
Regl Döneminde Yapılmaması Gerekenler
Aşırı kafein alımı da regl dönemini olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle kahve ve çay tüketimi azaltılmalıdır. Çok fazla rafine şeker içeren besin tüketimi de olmamalıdır. Regl döneminde alkol tüketimi de ödemi artıracağı için uzak durulması gerekenler arasındadır.
İlgili 36 soru bulundu
Fakat zihinsel durum beden üzerinde birincil derecede etkin rol oynuyor yani evlendiğinizde daha memnun, kendinizle daha iyi, cinsel kimliğinizle daha barışık şekilde yaşarsanız beden gevşediği için, kendi kadınlığınızdan memnun olduğunuz için buna bağlı salgılanan hormonların etkisiyle adet ağrılarınız geçebilir.
Daha Az Kafein Daha Çok B6: PMS döneminde bol miktarda B6 vitamini bakımından zengin besinler, lifli besinler tüketip, tuz ve kafeini minimuma indirirseniz regl dönemindeki şikayetlerin azaldığını göreceksiniz. Ayrıca bu dönemde adaçayı, papatya çayı, melisa çayı sizi daha çok rahatlatacaktır.
Adet sancısı yaşayanlar için papatya, rezene, ıhlamur, zencefil ve tarçın gibi ağrı hafifletici ve rahatlatıcı etkisi olan doğal bitkisel çaylar. Kasları gevşetmesi için karın altına sıcak su torbası koymak. İbuprofen ve parasetamol etken maddeli ağrı kesici ilaçlar. Egzersiz yapmak.
Bol Su İçin
Adet döneminde ortaya çıkan sancılar kramp şeklinde olur. Bu dönemde kadınlar bol bol su tüketmelidir. Ortalama 3 litre kadar su tükettiğinizde krampların şiddeti azalabilir.
Regl ağrısı bitki çayı ile giderilebilir! Özellikle bu süreçte zencefil, papatya, rezene, ıhlamur, tarçın gibi bitki çaylarını tüketmeniz ağrılarınızı hafifletir. Kırmızı meyve çayları, nane limon çayı ve yeşil çay bu süreçte değişen vücut fonksiyonların düzenli çalışmasını sağlar.
Günde en az 2 şişe maden suyu içilmeli
Ayrıca yaz aylarında vücudun mineral dengesini koruyabilmek için yine maden suyu iyi bir seçenek olacaktır. Günlük su ihtiyacı konusunda uzmanlar çeşitli görüşler savunsa da her gün ortalama 2 litre su tüketimi önerilir.
Vücudun fonksiyonlarını doğru düzgün bir şekilde yerine getirebilmesi için faydalanabileceğiniz maden suyunu sabah vakti, gün ortasında veya vücutta susuzluk arttığı zamanlarda ihtiyaç duyulan su oranını giderebilirsiniz. Ayrıca maden suyunun mineralli yapısı ile vücudun daha zinde ve canlı kalmasını sağlayacaktır.
Genelde regl döneminden 1 hafta öncesinde başlayan şişkinlik durumları regl döneminin sona ermesi ile yaklaşık 1-2 gün içerisinde normale döner böylece tartıda gerçek kilonuzu görebilirsiniz.
Menstrüasyonu başlar başlamaz durdurmak için herhangi bir ilaç veya hap adeti engellemez. Adet başlamadan önce durdurmak için hormonal doğum kontrolü alabilir veya dönemlerinizi hafifletmek için başka ilaçlar alabilirsiniz. Regl Dönemi Erken Bitmesi İçin Ne Yapılmalı? Regl başladıktan sonra durdurmak mümkün değildir.
Hayız hali, kadında döl yatağının (rahim) iç yüzünü kaplayan zarın, yumurtanın döllenmeyip ölmesi ve hormon salgısının kesilmesi üzerine parçalanarak kanla birlikte dışarı atılmasından ibarettir. Bildiğiniz gibi her şeyin sahibi Allah'tır Mülkünde istediği gibi tasarruf eder.
Kadınların her ay menstrual döngüde yaşadıkları regl ağrısı pek çoğunun korkulu rüyasıdır. İngiliz uzmanların yaptığı açıklamaya göre ise regl döneminde yaşanan kasılmalar ve ağrılar kişiye en az kalp krizi kadar acı veriyor.
Kadın üreme hücresi olan yumurtanın, yumurtalık rezervinde olgunlaşmasıyla birlikte rahmin iç dokusu da kalınlaşmaya başlar. Döllenmenin olmaması durumunda kalınlaşan doku, dökülür ve bir miktar kanla birlikte vajinal yoldan vücut dışına atılır.
Adet döneminin sona ermesi ile birlikte yaklaşık 1 – 2 gün içerisinde kadınlar eski kilolarına geri dönüyor. Dolayısıyla neden kilonun artış gösterdiği de merak ediliyor. Bunun nedeni vücuttaki ödemdir. Dolayısıyla birkaç gün içerisinde 2 – 3 kilo alınması yani vücuttaki yağ oranının artması değildir.
Adet döneminde kadınlarda 3 kiloya kadar ödem oluşması normal kabul edilir. Daha fazla kilo alma durumunda kadın doğum uzmanına muayene olmak uygun olabilir. Kadının yeme alışkanlıkları, fizyolojik yapısı ve adet düzeni, bu dönemde vücutta oluşacak ödemi doğrudan etkiler.
Efsane: Bu dönemde duş almak ya da ilaç kullanmak zararlıdır. Regliyi keser. Gerçek: Duşun regl miktarına ve süresine etkisi yoktur. Özellikle genital hijyen bu dönemin vazgeçilmezidir.
Fetal yatış pozisyonda yatmak regl sancılarını hafifletebilir. Bu pozisyon bedendeki karın kaslarını gevşetir ve ağrıyı azaltır.
Adet döneminde duş almanın hiçbir sakıncası yoktur. Hatta hijyen açısından önerilen bir yaklaşımdır.
Dini açıdan bakıldığı zaman hayız döneminde kıl ve tüylerin alınmaması gerekmektedir. Regl dönemi bittikten sonra gusül alındıktan sonra kıl ve tüy alınması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri