Regresyon terapisinin çeşitli türleri vardır. En çok kullanılan türü, hipnoz teknikleri kullanılarak yapılan türüdür zira hipnotik zihin durumundayken kişilerin konsantrasyon ve odaklanma becerisi maksimum seviyededir.
Kişinin, bilinçaltındaki inanç kalıplarından, duygusal blokajlardan arındırılarak, bireyin davranışlarını ve böylelikle hayatını dönüştürme çalışmasıdır. Çoğu zaman içinde bulunduğumuz sıkıntılı durumların kaynağı bilinçaltımıza kazınmış olan sabit fikirler ve inançlardır.
Regresyon Terapisi hem bir sanat hem de bilimdir. Bilim olarak, “danışan odaklı” bir iyileştirici tedavi şekli olarak kabul görmektedir. Terapistin “teşhis”te bulunmasından çok, tüm yanıtların hastanın bilinçdışı zihninde yattığını kabul etmektedir.
Regresyon, psikolojik açıdan gerileme yani daha önceki az gelişmiş bir aşamaya dönme anlamında kullanılır. Gerileme, benliğin bir işlevidir. Benlik güçlü olduğunda gerilemeyi kendi hizmetinde kullanarak; düşünmenin, ifade etmenin, savunmaların ve ilişkilerin biçimini belirler.
Regresyon terapisi, kişilerin nedensiz korku ve fobileri, ilişki sorunları ve suçluluk, utanç gibi psikolojik sorunlarını daha kısa bir tedaviyle çözüme kavuşturmayı hedefler.
İlgili 27 soru bulundu
Eğitim süreci; form gönderimi, online görüşme, ön atölye, minimum 3 regresyon seansı, ardından gelen 6 Modül olmak üzere toplam 10 aşamadan oluşmaktadır. Mezuniyet seansı vaka sunumları 3 ay içinde tamalanacaktır. Toplam 29 Gün + 5 gün süpervizyon olarak toplamda 34 gün olarak uygulanmaktadır.
Seanslar ön görüşme ve değerlendirme ile birlikte yaklaşık 2-2,5 saat sürer. Seans bitiminde 15-20 dakikalık bir değerlendirme yapılır ve danışanın soruları cevaplanır.
Bu terapi modelini uygulayan terapistler, kişinin depresyon, fobi, yakınlaşma problemleri ve farklı çeşit sorunları, kişinin geçmiş yaşamını ziyaret ederek bu sorunları gidermeyi hedef alır.
Psikolojide regresyon, ya da gerileme, kişinin erken dönemindeki veya çocukluktaki davranışlarını ve halini gösterme durumudur. Örneğin bir çocuk kendi başına uykuya nasıl dalamazsa Alzheimer hastası bir kişi de buna benzer çocuksu davranışları sergileyebilir.
Regresyon terapisi İzmir arıyorsanız öncelikle bu alanda yaşam koçları, enerji uzmanları, psikolog, psikiyatristler ön plana çıkmaktadır. Peki regresyon terapisini kimler yapar: Regresyon terapisi psikoterapi becerisi olan, psikoloji, tıp, psikolojik danışmanlık eğitimi almış kişiler yapabilir.
Hayatlar Arası Hayat Regresyonu anne karnından daha geriye, yaşadığımız boyutun çok daha ötesine giderek kişinin kendisini sadece ruh olarak algılayabileceği boyuta geçmesini, yaradanın koşulsuz sevgisini deneyimlemesini ve yaşamına çok daha geniş açıdan bakabilmesini sağlayan bir çalışmadır.
Seans sonrası danışan seansta yapılan herşeyi hatırlıyor . Kişi seanstan kalkınca 10 dakika değerlendirme yapılır. Seans sonrası 7 ila 10 gün tamir fazıdır. Bundan dolayı seans sonrasında yorgunluk olması normaldir.
Geçmiş Yaşam Regresyonu seans işleyişi. Öngörüşme sırasında danışan ile o seans üzerinde çalışmak istediği konu kararlaştırılır. Konu kararlaştırıldıktan sonra, belirlenen konunun kökeni olan geçmiş hayatın keşfi yapılır. Keşif aşamasından sonra, keşfedilen geçmiş yaşamın değerlendirilmesi ve çözümlenmesi gerçekleşir.
Regresyon kelimesi dilimizde geri çekilme ve / veya geriye dönüş anlamına gelir. Regresyon terapisi nedir dendiğinde genellikle geçmiş yaşam terapisi cevabı verilir.
Buradan da anlaşılabileceği gibi bir kişinin hipnoza girebilmesi için gönüllü olması, konsantrasyonunun ve hayal gücünün yeterli olması zorunludur. Veya bir başka deyişle isteksiz, gönülsüz olanlar ya da konsantrasyonu ve hayal gücü yetersiz olanlar hipnoza giremezler.
Günümüzde sıklıkla başvurulan 5 adet hipnoz çeşidi vardır. Bunlar; kolektif hipnoz, sosyal hipnoz, grup hipnozu, oto hipnoz ve ilaçla hipnozdur. Söz konusu hipnoz çeşitleri uygulama alanları, hipnoz olacak kişi, hipnoz süresi ve kişilerin durumu ve uygulama alanına göre değişkenlik göstermektedir.
Geçmiş yaşam meditasyonu; bu alanda hizmet veren farklı kimseler tarafından uygulansa da regresyon terapisinin online ya da yüz yüze görüşme yoluyla yapılması yalnızca psikolojik yetkinliğe sahip kişiler tarafından olmaktadır. Dolayısıyla bir psikolog aracılığıyla online geçmiş yaşam terapisi almak uygun olacaktır.
Basit ve çoklu regresyon olarak iki çeşidi vardır. Basit doğrusal regresyon, biri bağımlı ve diğeri bağımsız olmak üzere iki adet değişkenle çalışır.
Regresyon tedavisi yönteminde, ameliyatta neşterle girdiğimiz yere iğnelerle girerek yaptığımız, ameliyat gibi gerçekleştirdiğimiz bir tedavi vardır. Regresyon denmesinin amacı, o bölgede fıtıklaşan eklemin yavaş yavaş geldiği yere geri gitmesinin sağlanmasıdır.
İnsan normal haldeyken unuttuğu bir olayı, hipnotize edilip ekminezi yapıldığında, götürüldüğü zaman bölümü içinde aynen yaşamaktadır. Regresyon ise değişik tekniklerle transa sokulan süjenin geçmişe dönük hatırlamalarıdır.
Regresyon analizi, iki ya da daha çok nicel değişken arasındaki ilişkiyi ölçmek için kullanılan analiz metodudur. Eğer tek bir değişken kullanılarak analiz yapılıyorsa buna tek değişkenli regresyon, birden çok değişken kullanılıyorsa çok değişkenli regresyon analizi olarak isimlendirilir.
Regresyon (coğrafya), karanın yükselmesi sonucu deniz gerilemesi. Regresyon (psikoloji), bazı kabul edilmeyen davranışlara karşı geliştirilen koruyucu dürtüler. Regresyon analizi, değişkenler arasındaki ilişkileri tahmin etmek için kullanılan istatistiksel bir teknik.
Hayatımızda travmatik olaylar yaşamak kaçınılmazdır ve bazen bu deneyimler bizi derinden etkileyebilir. Yaş regresyonu ise, bir travma sonrası yaşanan duygusal ve zihinsel geri çekilme durumunu ifade eder. Daha basit bir ifadeyle, travma sonrası içsel bir yolculuğa çıkma halidir.
Bir hastalık belirtisinin gerilemesi, şiddetinin azalması.
regresyon terapisi, sorunlarına çözüm aramak için terapiste danışan kişiyi, iyileşme sağlamak amacıyla anılarına geri götürme ve travmaya neden olan duygusal, zihinsel ve kinetik enerji bloklarını açığa çıkartma işlemi olarak açıklanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri