Temsili Durum Aktarımı yani REST, Temsili Durum Aktarımı olarak konumlandırır. RESTful API olarak da adlandırılır. Rest API, dosyaları veya cihazların nasıl bağlanabileceğini, parçaların nasıl iletişim kurabileceğini ve bunların arasındaki standartların tanımlanmasını sağlar.
API'nin açılımı olan Application Programming Interface, Uygulama Programlama Arabirimi anlamına gelir. API'ler bağlamında Uygulama sözcüğü, ayrı bir işlevi bulunan her türlü yazılımı ifade eder. Arabirim, iki uygulama arasındaki hizmet sözleşmesi gibi düşünülebilir.
İlgili 19 soru bulundu
API, iki uygulamanın birbiriyle konuşmasına olanak tanıyan bir yazılım aracısı olan Uygulama Programlama Arayüzü'nün kısaltmasıdır. WhatsApp gibi bir uygulamayı her kullandığınızda, her anlık mesaj gönderdiğinizde veya telefonunuzda hava durumunu her kontrol ettiğinizde bir API kullanıyorsunuz.
Pazarlama, web sitesi, bankacılık, e-posta, mesajlaşma, sosyal medya, haber servisi, harita ve video API'leri en popüler API'ler arasında yer almaktadır. Endüstri devlerinden olmak üzere, etkileşimde bulunabileceğiniz çok sayıda API vardır.
Amazon API Gateway, yazılım geliştiriciler tarafından istenen ölçekte API yayımlanmasını, API'lerin izlenmesini, bakımının yapılmasını, güvenliğinin sağlanmasını ve çalıştırılmasını mümkün kılan, tam olarak yönetilen bir hizmettir.
Türkçeye Uygulama Programlama Arayüzü olarak çevrilebilecek olan Application Programming Interface ya da daha bilinen adıyla, kısaca API komut araçlarından Java'ya veya Rails web uygulamalarında Ruby'e kadar her yerde kullanılan bir konsepttir.
Postman, herhangi bir HTTP API'sine yönelik API istekleri gönderebilen bir masaüstü uygulamasıdır. Genellikle API'leri test edip keşfetmek için kullanılır.
Hangi Dil ve Framework
Bir API projesi için programlama dili tercihim PHP veya Python olur.
Net Web Api ise farklı türde sayısız client (browsers, mobile phones, tablets, pc, etc.) tarafından consume edilebilen HTTP protokolü üzerinden haberleşebilen servisler oluşturmak için kullanılan bir framework şeklinde tanımlayabiliriz.
RESTful API, iki bilgisayar sisteminin internet üzerinden güvenli bir şekilde bilgi alışverişi yapmak için kullandığı bir arabirimdir.
JSON API, istemciler ve sunucular arasındaki istek sayısının ve giden/gelen veri boyutunun azaltılması için tasarlanmıştır. JSON API, oluşturulacak veri değiş-tokuşu için JSON API medya türünün (application/vnd. api+json) kullanımını gerektirir.
Rest Api, HTTP (HyperText Transfer Protocol) yani “Hiper Metin Transfer Protokolü”, isteklerini kullanarak, veri alışverişini sağlar. HTTP sayesinde web sitelerine ait içeriklere erişim sağlanabilir. GET, POST, DELETE, PATCH çok kullanılan HTTP metotlarından bazılarıdır.
REST API, temsilci durum aktarımı (Representational State Transfer) anlamına gelen REST mimarisine dayanan bir API türüdür. API (Application Programming Interface), özellikle web tabanlı sistemlerde farklı uygulamalar ve platformlar arasındaki veri alışverişi ve işlevsellik için kullanılır.
SQL API nedir? Database'e sorgu atmamızı sağlayan HTTP isteğidir. Projenin kaynak koduna buradan ulaşabilirsiniz: SQL API.
API(Application Programming Interface) bizim dilimizde “Uygulama Programlama Arayüzü”, bir uygulamanın işlevlerine dışarıdan veya uzaktan erişilip bu işlevlerin kullanılmasını sağlayan arayüzdür. API, bir sunucunun üzerindeki uygulamaya farklı platformlardan ulaşılmasını ve response dönmesine olanak sağlar.
API (Application Programming Interface) dilimize göre anlamı “Uygulama Programlama Arayüzü”, uygulamanın işlevlerine dışarıdan veya uzaktan erişilerek bu işlevlerin kullanılmasını sağlayan bir arayüzdür. API, bir sunucunun, uygulamaya farklı platformlardan ulaşmasına ve yanıt vermesine olanak sağlar.
IBM API CONNECT ile
js veya Java kullanarak API'ler ve Mikro hizmetler oluşturmak, hata ayıklamak ve dağıtmak için entegre araçlar sağlar. Dijital markanızı ve topluluğunuzu oluşturan API'leri keşfetmenize ve test etmenize yarar. Tüm API'leri tek bir arayüz üzerinden yönetebilmenize yardımcı olur.
API ( Application Programming Interface )
Chrome, Firefox, HTML, macOS, Youtube, MailChimp, Twitter, HubSpot, Facebook, Google, WordPress, DigitalOcean, Grav, Nginx, Ubuntu, Android, jQuery, ...) sahip olduğu yeteneklere izin verilen sınırlandırmalar dahilinde dışarıdan erişilebilmesini sağlayan bir arayüzdür.
API ağ geçidi nedir? API ağ geçidi, istemciler ve hizmetler arasında yer alır. İstemcilerden gelen istekleri hizmetlere yönlendiren ters proxy işlevi görür. Ayrıca kimlik doğrulaması, SSL sonlandırma ve hız sınırlama gibi çeşitli çapraz kesme görevleri de gerçekleştirebilir.
Sohbet aracı kurulum sayfasından API key'inizi öğrenebilirsiniz. API key, her sohbet aracı için üretilen benzersiz bir değerdir. Infoset, sohbet aracınızı bu key sayesinde diğerlerinden ayırt eder. Sohbet aracınızın API key değerini sohbet aracı kurulumu penceresindeki kurulum kodundan öğrenebilirsiniz.
Private API, sadece yazılım geliştirici veya API'yi oluşturan şirket tarafından kullanılan API olarak ifade edilir. Yani private API'de dışarıdan bir müdahale yapmak mümkün değildir. Diğer yandan open API'de farklı yazılım geliştiriciler API'ye serbest bir şekilde erişebilir.
Uç nokta tanımı
Uç noktalar, bir bilgisayar ağına bağlanarak ağla bilgi alışverişi gerçekleştiren fiziksel cihazlardır. Uç noktalara örnek olarak mobil cihazlar, masaüstü bilgisayarlar, sanal makineler, gömülü cihazlar ve sunucular verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri